Jump to content

Twingo strujić

Iveky

Recommended Posts

15 hours ago, MilosB said:

-30 min opterecenje je ono sa se upisuje (a informativno moze i max )

Jasno,

da li netko ima konkretnu brojku iz prometne, koja je upisana ?

• 2 weeks later...

Da li ima neki komentar na jedan post sa forum.hr-a ?

"
Gledaj to s druge strane, twingo i nije neka preporuka jedinog boljeg ev servisa u regiji. Neki od problema s kojim se susreću je motor, ali na primjercima od 100tkm na dalje, što osim taksista malo tko odradi s tom klasom. Većina tih mali auteka na struju prelaze 10-30tkm u 2-3 godine, jer služi kao 2. ili 3. auto. Drugi, bitniji problem je DCDC inverter, koji se zapali i potencijalno se cijeli auto zapali. Javljali su Renaultu u FR centralu više puta, ignoriraju ih. Potencijalna muka oko garancije/reklamacija u takvim slučajevima je vjerojatno moguća. Preporuka je mijenjati 12v akumulator 1 godišnje, prije zime, jer misle da je loš aku u kombinaciji s tim lošim dcdc inverterom kombinacija.

"

Da li je to puko naklapanje, ili ima neke istine?

Kupi teslin Wall connector (po preporuci mnogih instalatera). Jeftiniji (500-550€ u web shopu) i generalno su bolje kvalitete, i jednostavne izvedbe. I dolazi s 7m dugackim kablom :) te 4 god garancije..

i jos nije bilo problema kao s drugim tipovima/brendovima punaca

Iste opcije za struju i ali ima i RCDA protekviju integriranu, ne treba dodatno kupovati

https://www.tesla.com/sl_si/home-charging

https://www.tesla.com/sl_si/support/charging/wall-connector

I stalno su dostupni i ppdrzani, ne ovisis od nekog lokalnog instalatera da bi imao podrsku.

• Like 1

Malo prije narucio 

https://www.amazon.de/Heidelberg-Wallbox-Control-Charging-Electric/dp/B08L67ZQ1H/ref=mp_s_a_1_3?dib=eyJ2IjoiMSJ9.Go1Dm_jzArZOPcXw8942RxlGv3rzG0PVC-s2PkkNijOKQiLkEYFmvMoya5DHExkpZQDbSG0Wt0pr92W1irp9CzWhMAxzd5SA-sap8abIAvQyMF-fkxK2j3i9IKE9Gg8CoNUJaWB-g46tBPgKlU5IHM-wt4jzAuM4WletwdttBrS5_YCRsiJRDvli4kZnCS-oEoD6D9WTxBgSmRF2cy29gw.ZURw67TUY8wuVRS93rJSvp4gMRlwmb1WeWS1gxRYAxs&dib_tag=se&keywords=heidelberg&qid=1720788768&sr=8-3&th=1&psc=1

Svida mi se sto nema wifi, mreza, connectivity nepotrebnih gluposti (u mom slucaju nepotrebnih), ima unutra jedan dip switch sa kojim odaberes struju (do 16A po fazi) i to je to. 
gledao sam Teslin wallbox al me odbilo to sto moram preko aplikacije nesto podesavat. Sto jednostavnije to bolje.

kada dode isprobam pa javim :)

• Like 2

• 2 weeks later...

Pozdrav svima.
Od prošlog tjedan imam Twinga etech.
Imam hrpu pitanja i nadam se naći brzo odgovore.
Za sada imam dva:

1. Kako pomoću ključa otključati vozačeva vrata? Danas pokušavala gurnuti ključ u bravu, okrećem ključ i ništa se ne događa.

2. Je li ikako moguće zaustaviti punjenje na npr. 80%, a da ja ne moram dežurati?

Hvala na odgovorima

1 hour ago, Mali plavi zmaj said:

Pozdrav svima.
Od prošlog tjedan imam Twinga etech.
Imam hrpu pitanja i nadam se naći brzo odgovore.
Za sada imam dva:

1. Kako pomoću ključa otključati vozačeva vrata? Danas pokušavala gurnuti ključ u bravu, okrećem ključ i ništa se ne događa.

2. Je li ikako moguće zaustaviti punjenje na npr. 80%, a da ja ne moram dežurati?

Hvala na odgovorima

Pozdrav, novi twingo i kod mene. I meni ne radi otključavanje/zaključavanje preko ključa u vratima. Zvao sam auto kuću i složili su se da posjetim servis. Mislim da nije nešto spojeno u vratima, ili neko nepoznato podešavanje---?
Što se tiće punjenja, mi koristimo odgođeno punjenje. znam koja mi je snaga punjenja i znam kada će žena ujutro na posao tako da otprilike izračunam. Ali odgovor na pitanje je da ne postoji zaustavljanje na 80%.

On 22. 07. 2024. at 16:46, Zaginagalde said:

Pozdrav, novi twingo i kod mene. I meni ne radi otključavanje/zaključavanje preko ključa u vratima. Zvao sam auto kuću i složili su se da posjetim servis. Mislim da nije nešto spojeno u vratima, ili neko nepoznato podešavanje---?
Što se tiće punjenja, mi koristimo odgođeno punjenje. znam koja mi je snaga punjenja i znam kada će žena ujutro na posao tako da otprilike izračunam. Ali odgovor na pitanje je da ne postoji zaustavljanje na 80%.

Dakle, što se tiče otključavanja vrata pomoću ključa ipak radi, ali .... nije centralno otključavanje već samo otključavanje vozačevih vrata pa se zato ne čuje klik.

A što se tiče punjenja ista shema. Doma se puni oko 10% za 1h, pa isto računam i pomoću aplikacije na mobitelu isprogramiram vrijeme zaustavljanja punjenja.

On 23. 06. 2024. at 14:55, Zaginagalde said:

Jasno,

da li netko ima konkretnu brojku iz prometne, koja je upisana ?

Kod mene upisali 31kW.

Čula sam da je to isposlovao Strujni krug kako bi se plaćao manji porez.

I kod mene piše 31kw.

U pravu ste, vrata se daju otključat/zaključat, ali nije automatsko, tako da druga vrata ostanu u prvotnom stanju.

Instalirao sam wallbox heidelber home eco, i bio sam prvo zbunjen sa vremenom dopunjavanja. Punim sa 16A jednofazno, i pokazivalo mi otprilike 7 sati za 70%, što bi značilo oko 2.2Kw/h. Istraživao sam i proučavao sve i svašta, znam da su renaultovi posebno osjetljivi na loše uzemljenje, i prilikom priključivanja Type 2 punjača auto provjerava otpor uzemljenja. Ako je previsok ne želi puniti uopće, ili smanji snagu. Na kraju sam posudio strujna klješta i izmjerio 15-16 A! Tako da nemojte vjerovati vremenu punjenja i tako računati. Po mojoj računici ispada da do nekiih 90% puni sa punom snagom, u mom slučaju to je oko 15A *230V minus gubici na elektroniku auta od oko 300W minus ostali gubici, tako da ispadne oko 3Kw na kraju. I tako i je, punilo mi nekih 14% na sat, što se poklapa s 3kw/h. 

Očito pred kraj punjenja OBC smanjuje struju drastično, da bi se baterija sačuvala.

Meni je fascinantno to kupovanje stvari s amazona s izuzetno sturim specifikacijama.. ne pise ni o RDC protekciji ni o drugim bitnim parametrima.. 

Amazon NE dozvoljava negativne ocjene a elektronika im je gore kvalitete nego ista...

Obicni osiguraci redovno ne izbijajajuni na 5-10x vecem opterecenju od nazivnog (pri dugotrajnom opterecenju, ne kratkoj struji)...

Sta je najgore, stranica mi izgleda cist AI generirana a proizvod prepakiran u EU "geramn engineering" branding/ime

https://www.heidelberg-wallbox.eu/en/

Tj ne da su kinezi nego se to jasno vidi i po tekstu/gramatici .

Danas gledali bas tu marku na amazonu. Odustali jer sve nedoreceno.
Za prvu ruku nove instalacije, industrijska uticnica pa cekati neku dobru akciju na webu.

Inace mogu se ti konkretni punjaci pronaci i jeftinije u Njemackim shopovima pa ako imae nekog gore da vam posalje.

Ili poslusas savjet i kupis onog sta sam ti savjetovao... :D a ne trazis gde ces usparat na punjacu kroz koji satima ide jaka struja.. 

One zice na webu tog nemackog nebi koristio ni za 5A a kamoli 16.. 

Pozdrav kolege, ima dosta neistina napisanih pa ajde da ih obrazložim. Heidelberg nije nikakvi kineski brend nego njemačka firma od preko 100 godina starosti koja je JAKO poznata po izdradi tiskarskih mašina worldwide, neke od novina koje kupujete su napravljene sa njihovim strojevima. Naravno, kako tisak kao biznis pada zadnjih 20ak godina, morali su upast u nešto i tako su počeli raditi punjače za EV, što nije nikakva nauka za napravit. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Heidelberger_Druckmaschinen

MIloše, doslovno na linku koji si stavio https://www.heidelberg-wallbox.eu/en/ ti piše da ima RCD 6mA DC, i to je neki zlatni standard. Naravno da sam stavio još FID tipA (ne moraš kupovati tipB koji je puno skuplji) i osigurač, tako da sam osiguran za sve vrste "bježanja struje". Uređaj koji sam ja kupio ima dodatnu karticu za komunikaciju sa Wallboxom preko profibus-a, te netko kome je to bitno može lokalno upravljati, pratiti, dijeliti snagu itd. 
Pošto sam elekto-ing pogledao sam komponente i sve je vrlo poznato i robusno izgleda, Panasonic power relayi recimo. Doslovno nema jednog lošeg reviewa na internetu, forumima, youtubu.

Naravno da je teslin charger dobar, možda i bolji, ali sigurno plačaš ime dio te cijene, i ne volim miješanje mobitela i wifi hotspota kod konfiguracije. Naravno, svako zna svoje.

• Like 2

To da he to staro ime ne znaci da su i dalje iste kvalitete ili pak da su i dalje njemacki ... Ako znas engleski i citas opis na web stranici koju sam ti dao ces jasno videti da se ne radi o EU proizvodjacu . Nego je vjerojatno kineska kompanija kupila prava ... Nek neko drugi potvrdi ko ga bolje zna al i na nemackom mi zvuci "lomljeno" (google transkate).

Komponente ne znace nista o poreklu.. na Aliju sam kupovao komponente s izuzetno kvalitetnim komponentama. 

Doduse ni poreklo nista ne govori. Ali ja to nebi kupovao prema tom opisu na Amazonu, al vala ni na webu.

I da rdc sam komentarisao prema amazon opisu.. nije to maskica za mobilni da dolazi bez bilo kakvog opisa. 

Teslin punjac ide do 32A i moze i delta struju ali to je manje bitno.

Nadam se da je stvarno kvalitete koju navodis jer prema onome sta prikazuju, def nije to. A problem ce se recimo skrivat u nekom nedotegnutom spoju. 

3 hours ago, MilosB said:

To da he to staro ime ne znaci da su i dalje iste kvalitete ili pak da su i dalje njemacki ... Ako znas engleski i citas opis na web stranici koju sam ti dao ces jasno videti da se ne radi o EU proizvodjacu . Nego je vjerojatno kineska kompanija kupila prava ... Nek neko drugi potvrdi ko ga bolje zna al i na nemackom mi zvuci "lomljeno" (google transkate).

Ok, neznam na temelju čega si ti zaključio da se radi o kineskoj kompaniji. Za Heidelberg EV punjače radi Amperfield kao sestrinska firma (recimo na svim manualima koje sam dobio stoji Amperfield, i mail supporta je xyz@amperfield.com sa kojim sam se dopisivao, gdje mi čovjek odgovarao na njemačkom a ja njemu na engleskom). Također, google maps pokazuje ogromnu zgradurinu i proizvodnu halu, meni je to više nego dovoljno.

https://www.google.com/maps/@49.2839807,8.652432,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipNCJ_jmYU2bv1qpNZddM7QX0m8rH8H8DF8XExIn!2e10!3e12!6shttps:%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNCJ_jmYU2bv1qpNZddM7QX0m8rH8H8DF8XExIn%3Dw152-h86-k-no!7i2000!8i1125?entry=ttu

Neka i jedan u drugi i treći punjač rade dobro i kvalitetno!

• Thanks 1

• 2 weeks later...

Ima tko kakva iskustva sa ovlaštenim servisima za el. twingo, gdje su najbolja iskustva a koga zaobici ? Zagreb i okolica.

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.