Jump to content

Renault 21 Nevada 4x4


trapavi

Recommended Posts

21 minutes ago, DarioSafrane said:

@trapavi U pravu si, nemaju svi niti digitalnu klimu, neki imaju ručnu, a koliko znam neki nemaju ni klimu. Ovo što ti spominješ je vjerojatno Ph1 sa 2.0 8v motorom ako je toliko lijen, a ono što želi prebaciti u njega je pretpostavljam N7Q motor iz Lagune mk1 ph2 sa 138 ks, koji je serijski išao i u Ph2 Safrane, tako da bi ipak trebao dobiti nekih 30ak ks, sad, koliko je to sve jednostavno napraviti je drugi par opanaka. Da budem iskren, ni sa motorom 2.5 od 165 ks Safrane nije jurilica, ali je adekvatan, pogotovo za moj stil vožnje.

Ma baš ću ga sutra pitati da sad kad ide na posao ne zivkam.  Čini mi se da je klima digitalna , ali ne pazim na sve kad me ne interesira pa nisam u ništa previše siguran . To mu je već drugi safran a koliko voli reno znat ćeš ako ti kažem da ima i reno 21 nevadu 4x4. Inače sticajem okolnosti taj safran mi je pred očima gotovo svaki dan pa ću baš pogledat okom se motoru radi . 

Link to comment
Share on other sites

Uuuuu 21 nevada sama po sebi je egzotika kod nas......a još 4x4.....baš fini raritet......

Daj ti tog prijatelja obavijesti da postoji ovaj forum pa da nabavi koju sliku Nevade.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ima je već godinama a neki dan je uređivao motor (turbodizel ) jer je bio gore zadnje 2 godine drugi motor . Pa i dosta je bilo varenja karoserije i dotjeravanja . Ja volim isto te stare aute ali on valjda živi za te aute i puno puta ga uopće ne mogu shvatit  jer svaki cent potroši na njih. Nije problem nabavit fotke ali ni ja ni on ne znamo poslat fotke .

Dosta je bilo i problema sa kardanskom osovinom jer su problem djelovi ali je nekako riješio , čini mi se da je bio u pitanju centralni ležaj kardana  no vidit ću .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

evo volontiram da se nademo svi skupa na kavi/pivi jedan vikend i da poslikam nevadu kako bog zapovijeda :) 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pa kad smo kod te nevade ona meni izgleda ko obični r 21 karavan. Da budem iskren nisam je nikad ni uspoređivao sa običnim r 21 karavan . Ali ajde de ako se složi čovjek  može a ako ne slikat ću je mobitelom i unutra gdje je prekidač za 4x4 pa će mi zet stavit na komp.

Ustvari i ne znam ima li r21 karavansku inačicu a da se ne zove nevada.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nevada i je "obični" R21 karavan.......samo je Renault R21 karavan nazvao Nevada.....na nekim tržištima je bila Savane. R21 karavan je bio rijedak primjerak na našim cestama i kad je bio u cvijetu mladosti, a model sa pogonom na sve kotače još rijeđi.

Kao što je laguna bila Grandtour ili megane break

 

Ruske...ajde ti poslikaj to......

Link to comment
Share on other sites

ja sam se ponudio, a trapavi ako bude htio, neka javi tu ili na PM, pa da se nademo svi skupa i malo pronjuskamo tu nevadu

Link to comment
Share on other sites

pa rekoh vam da nije u meni stvar , čovjek koji ih ima mora htjeti to , a on baš i nije za tu vrstu publiciteta , ali ja obećavam da ako ništa drugo bit će slikano pa ako uspijem i odozdola kod zadnjeg diferencijala da ne bi bilo da je zada ćorak . probat ću ga nagovorit na prvu varijantu a to mi je i lakše . Iskreno rečeno meni bi stalno neki radovi na tom r21 već odavno dodijali ali to je njemu i doslovce a ne samo za šminku glavni auto za svakodnevnu upotrebu.

Link to comment
Share on other sites

Nisu li Nevade bile sa 7sjedala?

Je možda siva ta 4x4?

Link to comment
Share on other sites

Upravo sam doduše telefonski razgovarao sa vlasnikom 4x4 nevade. Imao je još jednu prije više godina ali ne 4x4 i ta je imala 7 sjedala . Kaže on da ove 4x4 nemaju 7 sjedala jer je podignut prtljažni prostor oko 10 cm radi stražnjeg diferencijala. Zvuči i logično . A što se tiče slikanja ili što već neće bit problema. Kaže da mu se čini da i nema nevade 4x4 kod nas ali nije 100% siguran . 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jel možda kod njega R21T quadra u dijelovima što je kupio od Roberta? Možeš ga slobodno tako pitat

Edited by Optimista
Link to comment
Share on other sites

dostupan subotu za pivicu/photosession xD a mogli bi i neki renoL meet napraviti mi tu rijecani

Link to comment
Share on other sites

ćemo vidit jel čovjek fraj, radi se u smjenama a i nešto private , u svakom slučaju vidjet ćemo .

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.