Jump to content

Sklop senzora pedala traka 1

MaxyCro98

Recommended Posts

Hej, već par mjeseci imam problem sa ovim greškama prikazanim na slici, a konkretno sa Sklop senzora pedala traka 1. Auto nakon što prešaltam iz prve u drugu ili iz druge u treću na malim okretajima zacukne i izgubi snage. Upali se lampica greške (elekto-kvar) i kada otpustim gas i ponovo stisnem radi dobro i ne gubi snagu te se lampica ugasi. Prvi puta kada sam bio kod mehaničara on je vidio da je već netko prije maknuo džek od papučice gasa i da je direktno zalotano i izolirano pa mi je on zamijenio cijelu pedalu gasa sa drugom (rabljenom) i to je riješilo kvar na nekih mjesec dana. Nakon ponovnog pojavljivanja kvara auto sam odvezao kod električara i on je spojio obje pedale na komp i vidio da su ispravne te je očistio filter goriva i kvar je ponovno otklonjen na cca. mjesec dana. U međuvremenu sam odradio veliki i mali servis sa svim filterima i sad opet nakon nekog vremena se pojavila greška. Primijetio sam da se greška i zacukavanje češće pojavljuju kada auto stoji dulje vrijeme na suncu i kad je vruće vani. Svaka sugestija je dobrodošla. 

WhatsApp Slika 2024-07-17 u 07.48.26_97389978.jpg

Piše i senzor GMT na zamašnjaku ili tzv senzor radilice.

To zna raditi probleme kao i zaprljana klapna gasa koju treba počistiti.

• Like 1

E taj senzor radilice sam poništio grešku i nije se javljala ni prije ni kasnije.

Dio zamašnjaka odakle čita senzor treba očistiti, ne cijeli zamašnjak samo tih par cm.

• Like 1

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.