Jump to content

Vece felge na Clia 2

djordje48

Recommended Posts

3 minutes ago, robyakarider said:

kao da je bitno, ne ide i ovako i onako

Ha vidiš da je bitno... 😂😂😂

I na i10 treba staviti 17, možda i 18. I izolir traku umjesto gume, kako je rekao @swendija

Ajde dobro. Neka čovjek radi što ga veseli. Malo se samo šalamo 😁

Ma puno bolje izgleda na 16. Ne ide ni ovako ni onako, kako kažete. Distance od 10mm i peglaj. Samo vjv ćeš trebati i duže šarafe..🤷‍♂️

@Danchibald slazem se s time.. hoce da mu bude ljepo i po tome i komentarisem.. 

Ta dim gume je preniske bocnice pa i da je 400hp motor na njemu nebi bilo bolje nego da je recimo 15"... 

• Like 1

Ide sasvin ok sa njima kao i fabia koja ima jedan klip manje obogaljena sa 60 ks pa proklizava pun gas aa 205 45 16 i ne fali joj nista a dosla je sa 155 80 13

• Haha 2

6 minutes ago, djordje48 said:

Ide sasvin ok sa njima kao i fabia koja ima jedan klip manje obogaljena sa 60 ks pa proklizava pun gas aa 205 45 16 i ne fali joj nista a dosla je sa 155 80 13

Ma samo ti sredi kako ti sugeriraju da bude po pesu i guštaj 😉

Moramo se malo zafrkavati...

• Like 3

Ide sasvim ok sa njima kao i fabia koja ima jedan klip manje obogaljena sa 60 ks pa proklizava pun gas aa 205 45 16 i ne fali joj nista a dosla je sa 155 80 13

Nego sad uopste nigde ne kaci..cudno

Jel mogu ovi distanceri..

Jel mnogo 16mm ili da trazim 8-10 mm..

Screenshot_20241020_214546_KupujemProdajem.jpg

Screenshot_20241020_214549_KupujemProdajem.jpg

Screenshot_20241020_214544_KupujemProdajem.jpg

Mislim da ce 16 sesti ko budali samar. S 10mm gubis "centar" na glavcini i felgu nose samo sarafi

• Like 1

Ja bi stavio najtanje distancere moguce, nista mi izgled nije bitan samo da ne kaci...ma ljudi, nekad je 13 i 14 islo na automonile klase peugeot 406. To se promenilo. Mali auto 4m duzine sada nose gumu sirine 205 i 215..ostavimo 155-185 i 13"14" za neka stara vremena😃

6 hours ago, robyakarider said:

pa ima i desetki sa centrom

Kako za koji auto.  Kod nekih auta je centar 10-12mm i tu ne moze ic nista ispod 14mm s centrom.. kod nekih je centar svega 6-8mm i tu vec i na 10mm moze ... 

20 minutes ago, djordje48 said:

Ja bi stavio najtanje distancere moguce, nista mi izgled nije bitan samo da ne kaci...ma ljudi, nekad je 13 i 14 islo na automonile klase peugeot 406. To se promenilo. Mali auto 4m duzine sada nose gumu sirine 205 i 215..ostavimo 155-185 i 13"14" za neka stara vremena😃

Sirina gume i promjer felge nema apsolutno nikakve veze jedan s drugim .. niko ti ne brani da imas 7x15 felgu i na njoj 215/45...gumu.. 

Ono sta je najbitnije za prijanjanje guma je promjer gume (koji ne mozes mijenjati ako zelis ostat legalan na putu)  sta je za tebe recimo 58cm

I drugo bitno je visina bocnice da ne bude pre mala jer je guma prvi i najbitniji deo suspenzije/vesanja jednog auta ..  

Ako je bocnica pre niska (a na to utice samo dimenzija felne) onda guma postaje pre tvrda (pa makar bila i siroka 155mm) i onda poskakuje i klizi umesto da ostaje u kontaktu i gripa.. 

To ces videti ako pogledas bilo koje trkacke gume, makar ona bila svega 210mm siroka na 18" felni, profil ce biti kao da je guma 245/40R18 (65cm precnik) tj 10cm bocnica, a od toga ces jako tesko naci nizu bocnicu.. 

• Like 2

Ja sam svoje nosio tokaru i produžavao rukavce jer sam radio preradu na diskove straga pa je rukavac bio prekratak i samo vijci su držali felgu što mi se nije sviđalo. Čovjek jednostavno navario komad cijevi na rukavac i potokario. Nikad nikakvih problema.

• Thanks 1

Naravno . Kad se zna sta se radi se bez oroblema resi :)

• 3 weeks later...

Nista ne kaci na kraju. Sve je ok. Felne su prelpe i legle ekstra🙂

14 hours ago, djordje48 said:

Nista ne kaci na kraju. Sve je ok. Felne su prelpe i legle ekstra🙂

Nabaci neku sliku :) 

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.