Jump to content

Lambda sonda i senzor pedale gasa

djordje48

Recommended Posts

Vec neko vreme gori check engine i kad sam ocitao preko obicnog OBD dongla izbacio je ovo. Verujem da je neki bag u airbagovima ( nek izginem muski) ali bih promenio lambda sondu i senzor gasa. Zanima me jel treba neka kalibracija pedale gasa kad se zameni? Jel imao neko slicne greske?

Lokalni prodavac delova mi je ponudio bosch lambdu i meat and doria senzor. Za ovaj meat nikad nisam cuo mada vidim da su to italijani. Oko 130 evra oba dela

Screenshot_20240825_102059.jpg

Air Bag prvo provjeri ispod sjedala konektore. Na Clio 2 to radi problem.

• Like 2

• 2 months later...

Uzeo sam senzor pedale gasa. U subotu kod auto elektricara da zameni. Jel menjao neko? Kakav je postupak kalibracije? Jel mora ddt4all ili dijagnostika sa alija ili car scanner pro sa obd2 elm dongle?

20241107_123036.jpg

Ne treba ti elektricar ako nemas dve lijeve.

Dijagnostika ti treba da poništiš memoriju naravno ako je bilo do pedale.

Konektor si kontrolirao? Instalcija je iz jednog dijela?

Majstor je rekao da deo nije za moj auto iako je tu sifru dela izbacio tec doc. Sajla gasa je u pitanju, a ovo je za elekteonski gas. Takodje doneo sam i senzor klapne gasa ali kaze nije ni to. Ne znam sta je uradio ali auto sada ima daleko bolji odziv na gas. Karburator nemam to je sigurno🙂

Vraticu nazad rok je 14 dana za online kupovinu i uzecu nosace motora/menjaca😀

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.