Jump to content

Novi Captur

android-split

Recommended Posts

Postovanje i pozdrav. Ujutro idem pogledat novog Captura. Pa me zanima vaše misljenje kakav bi trebao bit u izvedbi techno mild hybrid 140? Jel ima nešto od opreme šta bi moglo biti must have? I bilo koji kometar vezan uz isto vozilo

Ako je potrebno premjestanje upita, bio bih zahvalan

Unaprijed zahvaljujem

Nemoj postavljati pitanja o novim Renaultima na renault-klub.hr/forum-u. Ovdje ti većina ljudi koji komentira vozi sve osim renault-a. Ja bi ti rado odgovorio, ali najmlađe auto koje posjedujem je 11 godina star. Na žalost u to se pretvorio renault-klub.hr/forum. Doduše, ovdje se vode rasprave i o gradnji kuća, zdravom razumu i slobodi govora, šta ste napravili za sebe itd. Malo sarkastično od mene, ali je istina.

• Like 7
  • Haha 5
  • Confused 1

15 minutes ago, usrmaatre said:

Ovdje ti većina ljudi koji komentira vozi sve osim renault-a

Tu ti se možda nalazi dio odgovora na tvoje pitanje iznad 😆

Edited by Wilson1008
  • Haha 1

Možda, ali nije da ne viđam nove Capture po cesti. Vjerojatno će doći kroz koji mjesec na forum po savjet.🤣

• Haha 1

Ako ne misliš na ovaj zadnji redizajn od prije mjesec-dva, onda ih vidim hrpetinu jer se prodaju već godinama ali osobno neznam nikoga tko vozi jednoga

Da, mislim na ovaj phase1. Doći će oni na forum kad im počne trošiti ulje, ali neće biti nikog da im da savjet.

1 hour ago, android-split said:

Postovanje i pozdrav. Ujutro idem pogledat novog Captura. Pa me zanima vaše misljenje kakav bi trebao bit u izvedbi techno mild hybrid 140? Jel ima nešto od opreme šta bi moglo biti must have? I bilo koji kometar vezan uz isto vozilo

Ako je potrebno premjestanje upita, bio bih zahvalan

Unaprijed zahvaljujem

Imamo doma pre-facelift tog 'novog' Captura, osim maske ne znam zapravo koliko toga su mijenjali 😄

Uglavnom pozdravljam odluku da ideš na verziju sa 1.3 motorom, jer ovaj 1.0 što mi imamo troši isto ili više nego 1.3. I to se dam kladiti. Ne znam što sve ide u Techno opremu, ali tipa naš Intens u seriji nije dolazio s kamerom, što bih stavio kao must. Auto je nepregledan. Nepregledan je sprijeda, a kamoli straga. Ono što je meni koma, A-stupovi stvaraju blindspotove i ako si imalo visok centralni retrovizor sa onom skalamerijom stvara blindspot.

Napravi probnu vožnju, svakako na autoputu, jer iznad 120-130kmh šum vjetra postane zamoran u 3pm (Hvatam se svaki put za podizače prozora da slučajno neki nije otvoren). Pa ako nisu nešto popravili po tom pitanju, stvarno ne znam što bih rekao.

Edited by Raven
  • Like 4

1.0 ima s tvornički ugrađenim plinom koliko znam. Ili je to samo u Dusteru? 1.3 nije dolazio s tvorničkim ugrađenom plinskom instalacijom. Možda je zato 1.0 bolji?

Ne sumnjam ja da je 1.0 isplativiji sa plinom, ili da je bolji jer je MPI, ali moje iskustvo je da puno zuji, a malo meda daje 🙂.

Ne znam zapravo, nisam vozio u Capturu, ali u Australu je okay-ish (Ja zapravo nisam mjerodavan, a ženi je bilo wow). Tako, ako je imalo bolje od toga opet je puno bolje od 1.0. Potrošnju ne želite ni znati.

Edited by Raven

8 hours ago, usrmaatre said:

Možda, ali nije da ne viđam nove Capture po cesti. Vjerojatno će doći kroz koji mjesec na forum po savjet.🤣

Ne, jer je njegov rival VW T-cross skoro iste cijene a mislim da je bolji auto. Gledao sam novoga za sebe ali unutra je skuceniji od meganea. Samo je ok jer je 10 cm viši. Evo ponude, najjaca oprema i motor 1.0, 115ks. 1.5, 150 ks je 2000€ skuplji.

Ivan Martinko - T-Cross PA 1.0 TSI R-Line.pdf

Captur je meni najljepši auto u svojoj klasi, ovih prije redizajna baš ima masu po cestama. To s motorima je strašno, ali mislim da prvi vlasnici ne trebaju previše brinuti, tako je sa svim markama danas, svi su se unazadili nekako... Uspoređujući Captur sa T-Crossom mogu samo reći da mi se T-Cross ne sviđa izgledom nimalo, a posebno ne straga, tu je baš ružan. Ali to je stvar ukusa i osobnog mišljenja, nekome će biti obratno. Captur je i malo veći od T-Crossa i ima više mjesta unutra, vozio sam se u oba, a sad vidim i po dimenzijama da je Captur s većim međuosovinskim razmakom i ukupnom duljinom. Nije puno al je razlika. Nepregledni su oba, klasika te klase, posebno kad iz nekog starijeg i malog autića sjedneš u njih, to je po meni stvar navike. Da ga ja naručujem novog, nabio bi mu senzore i kamere obavezno sa svih strana, ako već netko ima primjedbe na nepreglednost da bar kamerama malo to olakša. Sve drugo od opreme je svakako već tu, ne znam bez čega se to ne može a da to već nema u nekoj opremi koja nije baš najniža, to je individualno, što kome treba... ja bi mu stavio i kuku obavezno 😀

• Like 1

Mojoj ženi je T-cross bio ružan, isto tako Ford EcoSport je bio ružan, Puma bila ružna, Vitara bila ružna... ajd generalno se slažem s njom, i onda više nema nekog izbora :D . Ali mogu reći da 1.0 TSI i 1.0 EcoBoost idu osjetno bolje od 1.0TCe...

Moj savjet ti je da odeš prvo i provozaš auto i to na relacijama na kojima inače voziš.

Moja sestra ima pre-facelift Captura ali sa 1.5 dci 115 KS i ide ko lud, a ne troši ništa.

O ovom motoru još nema nekih referenci jer je relativno nov a i inače svi izbjegavaju hibride (nažalost još malo pa će samo to i biti u ponudi).

Mjesta ima puno više nego u Cliju.

Dakle bitno je kako je tebi auto sjeo a za ostalo je tu 5 god garancije.

• Like 2

1 hour ago, Evado said:

Moj savjet ti je da odeš prvo i provozaš auto i to na relacijama na kojima inače voziš.

ovo je definitivno najbolji savjet za probati auto, onda si siguran da ti leži ili ne leži

• Like 1

Ja sam kupio captura 1.3 140 EDC prošle godine na njihov flexi leasing. Do sada presao 27 000 km bez problema. potrosnja je 6,6 litara ali sa dosta autoputa i malo gradske voznje.

Za mene, ženu i petogodišnjaka ispunjava sve potrebe. 

• Like 1

5 minutes ago, R24 said:

Ja sam kupio captura 1.3 140 EDC prošle godine na njihov flexi leasing. Do sada presao 27 000 km bez problema. potrosnja je 6,6 litara ali sa dosta autoputa i malo gradske voznje.

Za mene, ženu i petogodišnjaka ispunjava sve potrebe. 

Lijepo. Kako si zadovoljan mjenjačem?

Odličan, baš sam se navikao na automatik. 

Ima 3 moda rada, standard, sport i eco

Pri normalnoj voznji dovoljno je biti u standardnom modu, ali po brdovitom terenu ga stavim u sport mod i taman mijenja brzine kako treba. U standardnom modu nekada mijenja prerano u višu brzinu.

U eco ga ne vozim jer ima valjda 70 konja a ne 140 .

Tko to očekuje probleme nakon godine dana i 27000 km? Ako se samo priča i piše o tome znači da postoji mogućnost.

Nije uspjeh 139500 kilometara u pet godina bez problema, zato jer je auto projektiran da prijeđe puno više u dužem vremenskom periodu. Uspjeh je sve preko tog projektiranog vijeka trajanja.

4 minutes ago, usrmaatre said:

Tko to očekuje probleme nakon godine dana i 27000 km?

apsolutno nitko. čovjek je samo rekao da je zadovoljan i da je sve u redu u dosadašnjoj kilometraži, što naravno nikog nije iznenadilo... @R24 čekaj malo, pa jel tvoj Captur hibrid?

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.