Jump to content

Original felge i tpms senzori

800euraFelge

Recommended Posts

Imam vozilo Renault Talisman initiale Paris s tpms sustavom. Auto do sada nije imao zimske gume i još jedan set felgi. Nedavno sam kupio set felgi initiale Paris R19 sa originalnim tpms senzorima za zimske gume. Felge su od Renault talismana, ali ne od mog talismana. Zna li netko kad stavim gume dali moram ići i programirati te senzore u ovlašteni ili to auto odradi sam kroz meni za reset? 

Znat ćeš i ti kad montiraš i resetiraš 😁

• Haha 1

Talisman (2021g) meni sam prepozna senzore na zimskim felgama nakon cca 3km voznje,bez ikakvog reseta i kod prve montaze senzora kupljenih na Aliexpresu za Renault Talisman,Kadjar itd nisam morao nista resetirat i uparivati....

• Like 1
  • Thanks 1

Ovo predhodno su Informacije za lanjsku godinu ....Danas snjeg pada idem brzo  montirati zimske gume s celicnim felgama ,tpms senzori stari 1god aliexpress,sve lani samo se uparilo ,ove godine alarm senzori nisu prepoznati ...Svi klipici na netu su za talismana starijeg godista ,2021 nemaju ikonu reset tpms vec to ide valjda preko kontakta i tipke "OK" 5sekundi,ali tada se obrise ikona greske "servisni kljuc" zuta lampica  ali opet mi ih ne ocita ....ako za ovo treba dojagnostika stvarno me ljuti ....sta krivo radim ? (osim sto Vas davim)

Moj je 2017 g. Nakon mijenjanja točkova mi se isto upalila lampica za servis i tekst provjerite sntg ili tako nešto s ikonom za ispuhane gume. Na mom je reset da se ode na ikonu gdje inače budu tlakovi guma i drži se tipka ok, nakon toga piše teks lokacija pneumatika ili tako nešto. I nakon 3-4 km ih je pronašao. Probaj pogledati po uputama jeli piše što pametno.

Screenshot_20241116-140357.jpg

Najgore što može biti je ako je otišla baterija u senzorima. Onda teoretski moraš skidati gume s felgi i montirati nove senzore. 

Evo po ovome vidim da je to isti princip ,jedina razlika sto stariji  modeli to imaju preko displeja a ovi zadnji preko virtualnih satova ,ispadne da sve radim ok a rezultat izostaje....hm ??? Kaze mi kolega na mazdi cx3 da mu isto ne prihvati svaki put reset, vec da mora ponoviti pa mu ulovi nakon 2 dana.da se on oko toga vise ne sikira ...Sutra nemogu docekati da vidim dali ce ocitat i idem na autoput pa cu probavati.....Negdje sam procitao da sam trebao napraviti reset prije nego sam krenuo voziti "nepoznate " kotace ,sto je logicno a jos sam krenuo s ispupanim gumama 1.9 bara do benzinske da napumpam gume (potrebo je 2.6 bara za visokoprofilne zimske gume )Baterije vjerujem da ne mogu otici sve cetri isovremeno a stare su jednu sezonu .Sve ovo nisam napravio iz razloga sto prosle godine komp je  ocitao  kineske senzore bez reseta niti sam ja znao lani gdje je reset funkcija skrivena....Hvala ti sto si se potrudio pomoci javim se  kakvi su rezultati pokusaja "B" Muka mi kada se sjetim po kakvom vremenu(susnjezica hladno ) sam jucer  mjenjao kotace u Pazinu ,a danas u krtkim rukavima sjedim na terasi .....hvala jos jednom ......

Evo ....autoput senzori ne rade  a predhodno su resetirani, zakljucak je da ono s cime sam se hvalio na kraju ne valja ne prepoznaje senzore po knjizici vozila (stavka3 na slici ) jednu godinu stari senzori s aliexpresa sta reci ?

1000005132.jpg

Ne kupovat bas sve iz kine je pouka.. 

Ako ti je bitno imat senzore kupinjednom kvalitetne..  cijena servisa skidanja stavljanja je vise nego usteda ...

Tako je.......jeftinije u konacici je ispalo skuplje..........

Msm da je original senzor 100e (jedan) ali nemoj me držati za riječ može biti i da su skuplji, ja sam kupio original felge na kojem su već bili.

Ne treba vam original senzor s porezom renoa.. treba vam samo kvalitetan senzor.. 

Ili ovo s slike "EZ sens" trajao 7-8 godina (made in UK)

https://www.schradertpms.com/en/our-products/schrader-ez-sensor-familyr

Ili BH sens (vecina oem auta koriste taj model) 35-45€ zavisno od modela  (made in DE)

https://www.bh-sens.com/

1732450753900255147640408073774.jpg

Rekli bi grci :"Oksimoron !!!! .... i oštar i tup....Lakoća teška.....Vratio sam  se iz Istre ,parkirao auto(nista nisam resetirao )nakon nekog vremena nastavio voznju ,no sada  blica lampica ispumpana guma,a samo svijetli lampica "servisni kljuc" i naracasti trokut .Blicanje ove drečave  lampice" ispumpana guma "zaista ometa u voznji jer do sada nije blicala vec samo svijetlila ....kako me to zasmetalo udjem u meni na instrument ploci "tpms senzori" i ponistavam reset U VOŽNJI s tipkom "ok" i sve se lampice ugase od upozorenja .Zacudim se u voznji je ovaj put prihvatio reset nakon predhodnih neuspjesnih pokusaja   i sve uredno ocitao senzore .Nazalost sto god nakon ovoga pomislili ....u pravu ste !!! Hvala svima na informacijama,dobro razmislite koja opcija Vam vise odgovara u ovoj prici ......

• Like 3

Bitno da je proradilo opet, jesu to "originalni" kineski senzori ili?

Možeš li stavit link, jer ovo šta sam našao na jednoj njemačkoj stranici 4 originalna senzora 127 €, ali ih trenutno nema na stanju.

I isput pitanje, jeli se može promjeniti samo ventil na senzori, jeli odvojiv od senzora?

Edited by Zeus

Kako na kojem. Neki su skroz integrisani.. oni bolji su odvojeni pa ako menjas felne mozes skinut senzor.. te brtve su jednokratne u principu.

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 
€32.14 | 4 PCS Car TPMS Tire Pressure Monitor Sensor System 407004CB0B For Renault Espace Kadjar Kangoo Koleos Megane Scenic Talisman
https://a.aliexpress.com/_EG4UVSC

Model 407004CBOB na ovima se ventil skida ali ima neka kukicasta zakacka ne ide bas glatko.Auto nisam vozio od vikenda ,tako da ukoliko budu opet senzori radili probleme javim to u grupu da se ljudi ne zeznu .Sto se tice iskustva ,sve je receno predhodno ....

Kada sam ja kupovao ,prvo sam kupio ove s metalnim ventilom(alu),pisalo je megan IV,a nije se spominjao talisman pa sam ih prodao covjeku za megana on je javio da rade ok .A sada se i na ovima s alu ventilom navodi da su i za talismana a tada to nije pisalo ,propust kineza ...

Evo to su moja iskustva i informacije trenutno dostupne ....nije islo sve glatko pa odlucite sami sto je ok ...

Inace moze se promjeniti i samo tijelo ventila ali i sama igla ventila koja u prednjem amortizeru bicikla drzi i po 12-14 bara .Mjenjao sam ih u biciklizmu ali nikad na autu .Igla ima gumirani sic tako da tjelo ventila se ne trosi vec igla ventila je potrosna .Ispravite me ukoliko nesto nije tocno.Nikada nitko nije mjenja iglu na autu  jer je tjelo ventila vec jeftino da ne spominnem cijenu igle ...

• Thanks 1

Nazalost ,vratio se s autoputa senzor radi nepouzdano na zadnjem desnom kotacu ,jedo vrijeme ocitava,a onda izgubi vezu i svijetli upozorenje ,Resetiram i teze ocita zadnji desni kotac i opet ode u alarm....Taj jedan senzor kao da nema napajanje baterije stabilno....Ako zelite ovaj komfor voznje samo idite na aliexpres po senzore ....ne kazem da se ne mogu i ovi drugi pokvariti ali mislim da je ovdje u pitanju baterija jer javlja gresku "sng" (tako nesto ) ....to je to 

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.