Jump to content

Dacia Sandero Stepway 2019 - lampica od akumulatora

Sveto

Recommended Posts

Pozdrav,

nedavno sam uzeo zeni Daciu Sandero Stepway 2019, sa  34k km 0.9, 90KS. Auto mi je generalno saasvim ok, ima dosta opreme i lijepo se vozi.

Ono sto sam primjetio je da kada je vlazno, upali se lampica od akumulatora. 

Neki dan, kada je bila kisa, upalila mi se ta lampica dva puta. Nakon toga mjerio sam napon (dok lampica NIJE bila upaljena) kad je auto ugasen na akumulatoru - 12.45V, te kad je upaljen varira od 12.90-15V ovisno o tome kaj radim (klima, okretanje volana, svjetla, ventilacija i sl...)

Nekako mi se cini puno 15V,  iako je na momente to, ali konstantno daje oko 14.5V kada je upaljen i alternator "se pokrene".

Takoder sam primjetio kako nekada u leru okretaji znaju dosta varirati, padnu na 500 pa se digne iznad 1000 rpm. Kao da se auto sam naturirava da dobije napon, bar mi se tako cini.

Nisam uspio izmjeriti napon kada je lampica bas upaljena jer se nakon toga nije dogodilo.

Moja pitanja su, sto bi ovdje bio problem? 

• Alternator?
  • Regulator napona na alternatoru?
  • Pretpostavljam da je radi razlicitih napona varijabilni alternator? 

image.thumb.png.29937a68459e42a375eb4a1fefad6fe9.png

Hvala

Pozdrav

Sveto

Mjerio sam napon na akumulatoru. Remen cu provjeriti. Hvala!

Jel njima bio neki opoziv da se stavljao deblji kabel od aku minus pola do mase? 

6 hours ago, Sveto said:

Mjerio sam napon na akumulatoru. Remen cu provjeriti. Hvala!

ne mjeri se napon nego stanje akumulatora sa instrumentom za to

8 hours ago, frenchkey said:

Jel njima bio neki opoziv da se stavljao deblji kabel od aku minus pola do mase? 

ne bih znao

1 hour ago, robyakarider said:

ne mjeri se napon nego stanje akumulatora sa instrumentom za to

aha, ok, ne znam te detalje, budem dao to provjeriti

• Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.