Jump to content

Šiber održavanje


Stiniva

Recommended Posts

Pozdrav,

kako održavate šiber prozor?

Na šta treba paziti?

Sa čime podmazivat?

Da li nekome malo vibrira u leru šiber kako to zategnut malo?

Kako čistiti odvode za vodu po panorama krovu i oko šibera?

Pozz

 

Link to comment
Share on other sites

Šiber je dosta dobro napravljen i ne treba ga previše održavati. Ja sam znao jednom godišnje sa silikonskim sprejem podmazati vodilice i usput ih očistiti od smeća da glatko ide.

Vibrira ti jer su klizači malo potrošeni pa su dobili lufta. Ima na ebayu za kupiti samo te plastično/gumene klizače i jednostavno ih je za promijeniti. Meni je i nakon zamjene znalo vibrirati, vjerojatno zato jer s ebaya nije bila prava veličina. Mora baš na knap pasati, da ne vibrira, a opet može klizati.

Od odvoda sam odustao. Trebalo bi ih svaka 3 mjeseca čistiti! Svaki put skidati oblogu A nosača. Ja sam prerezao cijev odvoda i ubacio komad između. Kad bi čistio onda bi to rastavio i puhno vodu i u jednom i u drugom smjeru, ali se opet brzo zaštopalo na krovu. Ta voda koja ostane gore ne smeta previše osim ako u zavoju imaš otvoren prozor onda zna uči u auto. Uglavnom, svaka čast mutavom inženjeru koji je to dizajnirao!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Gdje se može vidjeti baza PN za moj model auta odnosno gdjte ti to tražiš (ja sam naletio jednom na jednu englesku stranicu ali ju više ne mogu naći :( a u fav nije zavšrila)?

Da li je potreban dobar skil za promjenu tih gumica? Da li je dovoljna dobra volja i vrijeme?:hm:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Pozz,

naručio sam gumice.

Gumice došle.

Šiber rastavio malo se namučio da nosač gumica vratim u vodilicu i zakačim za klizač ali misija uspjela :geek:.

Sjedam za volan palim makinu a šiber ne vibrira ne čuje se ništa klizi fino :)  (makar bi sa nečim podmazao da mu pomognem) :piju::dance;

Eto jedna briga manje :).

 

Hvala na instrukcijama.

 

Link to comment
Share on other sites

imam šiber na autu starom 20 godina, sa jako puno km i ostavljanja na svim vremenskim uvjetima, nikakvo održavanje, nikad problema

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.