Jump to content

Guidelines

PRAVILA PONAŠANJA

1. Na forumu vrijede sva uobičajena pravila kulturnog ponašanja. Diskusije i neslaganja su bit foruma, no neprimjereni ispadi, prostačenje, prijetnje i sl. zaslužiti će određene sankcije.

2. Slobodni ste postaviti svako pitanje, otvoriti novi "topic". Obratite pozornost da novu temu otvorite u onom podforumu u koji spada.

3. Da bi se forum kasnije mogao koristiti kao referenca, molim Vas da se držite teme „topica" u koji komentirate, ne idete u Off Topic, odnosno da se držite teme o kojoj se diskutira. Ukoliko primjetite da je neki Vaš "post" nestao velika je šansa da ga je obrisao moderator koji je ocjenio da on ne prati temu i da mu tu nije mjesto.

4. Koristite "Search" funkciju foruma jer je velika šansa da odgovor na Vaše pitanje već negdje postoji. Ovo se posebno odnosi na teme "koje gume kupiti" i sl.

5. Ukoliko imate neki problem i/ili pitanje vezano uz forum obratite se moderatorima ili administratoru koji će Vam pomoći.

6. U slučaju da ste kažnjeni, rasprava s moderatorskim i administratorskim timom preko foruma NE DOLAZI U OBZIR. Ako ste nezadovoljni odlukom i činjenicom da ste kažnjeni, žalite se administratorima i moderatorima preko PM-a, a ne javno preko foruma!!!

Na forumu je najstrože zabranjeno:

1. Vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati sudionike zbog vjerske, nacionalne, spolne, stranačke i/ili druge pripadnosti

2. Bilo kakav oblik javnog dogovaranja ili izvještavanja vezanih uz ilegalne utrke ili bilo kakva okupljanja takve vrste

3. Lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta

4. Poticati mržnju i zlostavljanje

5. Na bilo koji drugi način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone

6. Kršenje privatnosti, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i
prezimena i/ili drugih privatnih podataka ostalih forumaša i/ili trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama

7. Slati materijal zaštićen autorskim pravima, osim u slučaju da sami posjedujete ta autorska prava

8. Slati materijal koji je neistinit i/ili netočan

9. Koristiti vulgarne izraze

10. Reklamirati proizvode, usluge ,i druge forume blogove i sl. kojima na forumu nije mjesto

11. "Učestalo vikanje" (korištenje VELIKIH slova)

12. Nepotrebno, višestruko ponavljanje iste poruke i/ili odgovora

13. Slanje poruka riječ po riječ, ili"'chatanje na forumu"

14. Odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednolinijskih komentara u stilu "Smile, slažem se", "da", "ne"

16. Bezrazložno poticanje svađe i uključivanje velikog broja ljudi kako bi se ometale normalne diskusije

17. Učestali napad više sudionika na jednog od sudionika

18. Vrijeđati administratore i moderatore

19. Vrijeđanje sudionika foruma od strane Moderatora i/ili Administratora

20. Sva pravila primjenjuju se na sve clanove foruma, bez obzira na clanstvo u Renault klubu Hrvatska

21. Zabranjeno je reklamirati druge forume/stranice bez prethodnog dogovora i odobrenja Renault kluba Hrvatska


Ne pridržavanjm ovih pravila, korisnika foruma prvo će se upozoriti, ukoliko korisnik foruma nastavi s nepridržavanjem gore navedenih pravila nakon upozernja, Moderatori i/ili Administratori će korisniku foruma prvo privremeno, a zatim i trajno ZABRANITI KORIŠTENJE FORUMA i svih njegovih djelova.

-=WARNOVI=-

Svaki korisnik foruma ispod svog korisničkog imena ima polje Warn (upozorenje) gdje je naveden broj Warnova koje ima. Warnovi služe kao upozorenje članovima od strane Administratora i/ili Moderatora i svaki član vidi samo svoj Warn (samo Admin i Modovi vide svima). Warn se može dobiti zbog nepoštivanja bilo kojeg od gore navedenih pravila i prvih par Warnova nema posljedica ali ako će dotični član i dalje raditi probleme i/ili neće poštivati pravila slijedeći korak je onemogučavanje postanja na forum a nakon toga ide i izbacivanje sa istog. Svaki član koji dobije Warn može vrlo jednostavno saznati i zašto ga je dobio tako da pročita opis Warna.

Za sva pitanja slobodno se obratite bilo kojem Administratoru ili Moderatoru foruma

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.