Jump to content

Guidelines

PRAVILA PONAŠANJA

1. Na forumu vrijede sva uobičajena pravila kulturnog ponašanja. Diskusije i neslaganja su bit foruma, no neprimjereni ispadi, prostačenje, prijetnje i sl. zaslužiti će određene sankcije.
2. Slobodni ste postaviti svako pitanje, otvoriti novi "temu". Obratite pozornost da novu temu otvorite u onom pod forumu u koji odgovara.
3. Da bi se forum kasnije mogao koristiti kao referenca, molim Vas da se držite teme „teme/topica" u koji komentirate, ne idete u "off topic", odnosno da se držite teme o kojoj se diskutira. Ukoliko primijetite da je neka Vaša objava nestala, velika je šansa da je obrisana od strane moderatora koji je ocijenio da on ne prati temu i da joj tu nije mjesto.
4. Koristite "Search" funkciju foruma jer je velika šansa da odgovor na Vaše pitanje već negdje postoji. Ovo se posebno odnosi na teme "koje gume kupiti" i sl.
5. Ukoliko imate neki problem i/ili pitanje vezano uz forum obratite se moderatorima ili administratoru koji će Vam pomoći.
6. U slučaju da ste kažnjeni, rasprava s moderatorskim i administratorskim timom preko foruma NE DOLAZI U OBZIR. Ako ste nezadovoljni odlukom i činjenicom da ste kažnjeni, žalite se administratorima i moderatorima preko PM-a, a ne javno preko foruma!!!

Na forumu je najstrože zabranjeno:

1. Vrijeđati, omalovažavati, uznemiravati sudionike zbog vjerske, nacionalne, spolne, stranačke i/ili druge pripadnosti
2. Bilo kakav oblik javnog dogovaranja ili izvještavanja vezanih uz ilegalne utrke ili bilo kakva okupljanja takve vrste
3. Lažno predstavljanje i korištenje višestrukih identiteta
4. Poticati mržnju i zlostavljanje
5. Na bilo koji drugi način kršiti ljudska prava i/ili važeće zakone
6. Kršenje privatnosti, kao što je npr. objavljivanje tuđe e-mail adrese, brojeva telefona, objavljivanje imena i
prezimena i/ili drugih privatnih podataka ostalih forumaša i/ili trećih lica, osim općepoznatih podataka o javnim osobama
7. Slati materijal zaštićen autorskim pravima, osim u slučaju da sami posjedujete ta autorska prava
8. Slati materijal koji je neistinit i/ili netočan
9. Koristiti vulgarne izraze
10. Reklamirati proizvode, usluge ,i druge forume blogove i sl. kojima na forumu nije mjesto
11. "Učestalo vikanje" (korištenje VELIKIH slova)
12. Nepotrebno, višestruko ponavljanje iste poruke i/ili odgovora
13. Slanje poruka riječ po riječ, ili"'chatanje na forumu"
14. Odgovaranje 'reda radi', tj. pisanje jednolinijskih komentara u stilu "Smile, slažem se", "da", "ne"
16. Bezrazložno poticanje svađe i uključivanje velikog broja ljudi kako bi se ometale normalne diskusije
17. Učestali napad više sudionika na jednog od sudionika
18. Vrijeđati administratore i moderatore
19. Vrijeđanje sudionika foruma od strane Moderatora i/ili Administratora
20. Sva pravila primjenjuju se na sve članove foruma, bez obzira na članstvo u Renault klubu Hrvatska
21. Zabranjeno je reklamirati druge forume/stranice bez prethodnog dogovora i odobrenja Renault kluba Hrvatska

Ne pridržavanjem ovih pravila, korisnika foruma prvo će se upozoriti, ukoliko korisnik foruma nastavi s nepridržavanjem gore navedenih pravila nakon upozorenja, Moderatori i/ili Administratori će korisniku foruma prvo privremeno, a zatim i trajno ZABRANITI KORIŠTENJE FORUMA i svih njegovih djelova.

WARNOVI (UPOZORENJA)

Svaki korisnik foruma ispod svog korisničkog imena ima polje warn (upozorenje) gdje je naveden broj warn-ova koje ima. Warn-ovi služe kao upozorenje članovima od strane Administratora i/ili Moderatora i svaki član vidi samo svoj warn (samo Admin i Modovi vide svima). Warn se može dobiti zbog nepoštivanja bilo kojeg od gore navedenih pravila i prvih par warn-ova nema posljedica ali ako će dotični član i dalje raditi probleme i/ili neće poštivati pravila i/ili uvijete, biti će mu onemogućeno objavljivanje na forumu, a nakon toga ide i izbacivanje sa istog. Svaki korisnik koji dobije warn može vrlo jednostavno saznati i zašto ga je dobio tako da pročita opis warn-a.

Za sva pitanja slobodno se obratite bilo kojem Administratoru ili Moderatoru foruma

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.