Jump to content

Megane 2 ph1 elektronika podizača


West

Recommended Posts

Da li je netko nasao rjesenje ovog problema? Kada se elektronika na motoricu podizaca prozora pocne blesirati. Kao sto vecina zna,nema je za kupiti posebno,origigi motoric kosta 1600kn,zamjenska elektronika na ebayu kosta 200kn i nema sve funkcije kao origigi. Kad se raskopa original elektronika,unutra nema dijelova za doslovce 50kn tako da ne dam pojedinim majstorima 400kn za popravak.

 

Link to comment
Share on other sites

Pretpostavljam da misliš na modul impulsnog upravljanja prozorom koji se nalazi na samome motoriću podizača. U pravu si nemože se kupiti odvojeno, ali se uvijek može otići u servis i onako sastrane upitati nekoga od djelatnika koji odrađuju popravke (ne one na prijemnom pultu) za taj modul i onda se s njim dogovoriš za cijenu (najčešće to ide za 100 kn).

Vrlo je velika vjerojatnost da će imati taj modul, jer kada im netko dođe zbog kvara i zamjene samoga motorića oni taj modul skinu i mudro spreme čekajući da naleti netko kome treba samo modul i eto im dodatne zarade.

Link to comment
Share on other sites

pa sto ne probas popraviti elektroniku. kao prvo dobro ocistiti, i zamijeniti eventualno sjebane elemente. 

Link to comment
Share on other sites

MilosB - bravo,kako se ja tog nisam sjetio?

 

Da znam koji element treba zamijenit,ne bih otvarao topic ovdje nego u DIY i objasnio ljudima kojima ce trebat za ubuduce.

Osobno sumnjam na cip/procesor/eprom sta god da vec je,ali sam otvorio topic u nadi da je to vec netko popravljao. Uglavnom,probat cu narucit taj cip pa cemo vidjeti

Link to comment
Share on other sites

hm, ovaj forum je postao previše fensi šmensi, teško ćeš dobiti odgovor. Ljudi voze nove pile i ne iteresira ih diy, eventualno styling. Dragan, Miloš, Usrmatre i još par ako su raspoloženi možda ti daju kakvu ideju.

Što siromašnija zemlja to su jači u diy. Recimo, Rumunji, nenadmašni u improvizacijama pogotovu za Daciu

Link to comment
Share on other sites

ajde bravo,nemoj zaboravit podjelit ovdje ,možda će nekome zatrebat...a i ovo što ti je dragan predložio pokušaj ako ti sa popravkom ne uspije,mislim da je jedan član nedavno na njegov takav prijedlog otišao do sevisa i jeftino nabavio elektroniku...

Link to comment
Share on other sites

Upravo tako, za 100 kn imaš novi modul, plug-n-play i prst u uho.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Potraži na youtubeu imaš proceduru za popravak. Malo jest kompliciranija, ali ako si vješt s lemilicom možeš to odraditi.

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na pomoci. Kinezi traze 10$ za cip i minimalna narudzba je 10 kom tako da mi je to puno. Probat cemo napraviti ovaj bypass sa youtubea

Link to comment
Share on other sites

nekad davno sam ja taj modul popravljao, mjenjao kondezatore, ima na youtube negdje uputa kako šta raditi, opet se pokvarilo nakon 2 mjeseca tako da nije vrijedno zajeb., uzeo zamjenski modul sa ebay-a, radi super već godinu dana, impulsno zatvaranje vozačevog prozora me i ne brine previše, suvozačev radi normalno, tako da kome to ne smeta eto rješenja

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.