Jump to content

1.5 dci 81kw - paljenje...par pitanja


goran1802

Recommended Posts

Pozdrav svima. Od nedavno sam vlasnik Megana 3, 2009, 1.5 dci, 81kw, pa imam nekoliko pitanja.

Samo da napomenem da je prijašnji vlasnik maknuo DPF i EGR, ako to ima ikakve veze.

1. Prilikom prvog paljenja ujutro auto upali ko bomba i onda nakon 30-ak sekundi promijeni zvuk i počne raditi ko šivaća mašina. Ko da radi po tri cilindra. Zanima me što mu regulira vrijeme postheatinga, te može li ne ispravan senzor temperature utjecati na to, premda provjeravao sam vrijednost temperature preko dijagnostike i vrijednosti temperature su ok.

2. U vožnji se do nekih 2500 okretaja čuje neki zvuk, tak tak tak, ovisan o opterećenju i okretajima. Ne znam dal je to normalan zvuk tih 1.5 motora jer nisam do sada vozio francuza, već samo švabu, pa mi je itak zvuk skroz čudan.

Tog zvuka nema dok radi na leru. Jel moguće da se pumpa tako čuje ili neka od dizni, premda mi i za dizne prijašnji vlasnik govori da ih je sve ispitao i one su ispravne.

 

3. Je li netko od Vas kratio ručicu mjenjača?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Odgovoriti cu sam sebi, samo da ulovim vremena da malo "posrafim" po renou.
Moram zamijeniti termostat i senzor, pa cu odmah ispitati grijace. Mozda je negdje u instalaciji problem. Mozda to rijesi nemiran rad ujutro.
Usput ću zamijeniti ulje i filter. Prije 1500km je odrađen veliki servis i leteci, pa sam kupio aralovo ulje, posto sam ga do sada koristio u vecini auta, ali mozda elf rijesi taj glupi zvuk. Naravno i povrat od dizni budem provjerio.

Za kracenje ručice treba dosta improvizirati, ali da se odraditi. Samo treba imati vremena.




Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Cios?
Jos ne...

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Tak-tak nije normalan zvuk, motor kad je ispravan u kabini je skoro necujan. Ako kazes da si pregledao i zamjenio letece onda ti je do trazenja uzroka zasto je prethodni vlasnik skinuo dpf i egr jer na tom motoru dpf izdrzi velike kilometre. Taj zvuk ti moze radit neispravna dizna. Pa kad ces skidat poklopac motora da testiras grijace uzmi neki veliki sarafciger pa poslusaj i dizne.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.