Jump to content

Registracija vozila s ugrađenim plinom


logan

Recommended Posts

Danas sam registrirao svog Logana dvije godine nakon ugradnje plinske instalacije.

Pri tehničkom pregledu nisamimao nikakvih problema jer je Logan u top formi ali ne mogu a da ne spomenem još jednu klasičnu hrvatsku priču koja po običaju završava zavlačenjem države u vozački džep.

Naime nakon što su nas plinaše velikodušno oslobodili eko testa jer kao vozimo vozila koja pogoni ekološki prihvatljiviji propan-butan u džepu nam ostane nešto kuna (nisam siguran koliki je točno iznos, za peticu bez katalizatora su mi naplatili 59,36 kn)

To je uistnu hvale vrijedno jer umjesto toga nama plinašima naplate oko 75 kn pregled plinske instalacije makar lik danas nije ni zavirio pod haubu.

Već godinama plinaši pri registraciji plaćaju paušalni iznos od 550 kn nekakve naknade jer u cijeni auto plina nije bila uračunata trošarina koja se inače plaća kod benzina i dizela.

Od prvog siječnja je uvedena trššarina na auto plin pri čemu je cijena auto plina bila veće za oko 50 lipa po litri.

Svi smo se poveselili d aje tu kraj ovom paušalnom haraču makar ćemo kroz veću cijenu plina kroz godinu u državnu blagajnu uplatiti znatno veći iznos krznenih valuta.

Na žalost pri registraciji je i dalje ostao namet koji svima bode oči i prazni novčanike. :mad: :mad:

Iako to nije ništa nobično, čak je i tipično za zemlju poput lijepe naše, može se otvoreno reći da država kažnjava one koji su se odlučili na vožnju koja je ekološki prihvatljivija od klasičnih pogona na benzin ili diesel.

Idemo u Europu! :assh:

Link to comment
Share on other sites

i onda meni netko nešto kaže protiv golfa 1.6D, kupujem si dizela sa bošuljom pod hitno zubo.gif

Da, ali to nije ćeif.zubo.gif

Link to comment
Share on other sites

i onda meni netko nešto kaže protiv golfa 1.6D

Tko je nesto rekao? Di je taj da ja popricam s njim?

2Logan: Svugdje je tako. Ja najcesce imam problema s kurirskim sluzbama i dostavom iz inozemstva. Platis dostavu do kucne adrese, a na kraju ti naplate dodatnu skladistarinu, manipulativne troskove i dodatnu postarinu. Za poludit...

Edited by jure turbina
Link to comment
Share on other sites

Bosch pumpa,loža unutra i deri. :fucka:

Nego sta! Jos casicu dvotaktola unutra da radi ko satic i pravac Dojcland.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.