Jump to content

Zakon o sigurnosti u prometu


Guest

Recommended Posts

neznam di bi otovrio jedan ovakav topic,ovdje mi je nekako najprikladnije,ako moderatori misli da ima pametnije mjesto neka slobodno premijeste,naime mzamislio sam topic gdje bi svi imali neke koristi tj ako kome sta treba u vezi zakona neka pitanje postavi ovdje a tko zna nek odgovori,naravno ne laje pas radi sela vec radi sebe :zubo:

trazim ali nikako nac,sve sam prosao,zanima me dali je zakon koji je bio o 0.5 promila u krvi a u slucaju da imas prometnu i slicno proglasen neustavnim ili samo promijenjen i sto se desava ako je proglasen neustavnim tj dali se sve odluke ot tada ponistavaju ili...vecina vas zna da imam jebeni postupak u tijeku i sad mi ovo hitno treba,ako ima netko nekog sa foruma visko pozicioniranog u uniqa osiguranju takoder mi treba usluga koju sam spreman dobro platit itd

hvala

Link to comment
Share on other sites

c/p

"Ustavni sud Republike Hrvatske (u nastavku: Ustavni sud) ukinuo je odlukom broj U-I-3084/2008 i U-I-3419/2008 od 7. travnja 2010. neke odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08 – u nastavku: Zakon). Radi se o članku 199. stavak 3. i stavak 7., u dijelu koji se odnosi na prekršajno kažnjavanje vozača koji počini bilo koji prekršaj utvrđen Zakonom i ujedno u organizmu ima alkohola do 0,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zrak..."

Dakle, po clanku 199. zakona NN 67/08 imali smo sljedece situacije koje su ukinute ovom odlukom Ustavnog suda:

1) ako si imao < ili = 0,50 promila i nisi napravio prekrsaj nikom ništa.

2) ako si imao < ili = 0,50 promila i napravio si prekrsaj, (banalan primjer: popio si dvije pive, na putu doma ti je pukla guma, izasao si ju zamijeniti, al' nemas reflektirajuci prsluk u autu (samim time ni na sebi) dok mjenjas gumu...) prekrsajno bi odgovarao i za to sto nemas prsluk i jos bi pljunuo 700kn jer si imao 0,20-0,30 promila.

(apsurdni princip jednakosti u kojem su neki više jednaki).

Vozacima, instruktorima voznje kazna za voznju sa do 0,5 promila ostaje.

Nisam pravnik, ali kako ja ovo citam odluka vrijedi od dana donosenja, ili objavom u NN , tj. ako su te kaznili za to nakon tog datuma (07.04.2010) imas temelj za zalbu jer krse tvoje ustavno pravo (da popijes do 0,50 g/kg alkohola i vozis) i diskriminiraju te. Ako si imao manje od 0,50 g/kg alkohola u krvi nisi bio u prekrsaju. Sto s ljudima koji su neustavno kaznjeni prije donosenja odluke Ustavnog suda, :nezna: .

Bla,bla...

Nadam se da bar malo pomaze. U svakom slučaju, sretno!

Edited by Go_Ri
Link to comment
Share on other sites

ako je od trenutka otkad je počinjen prekršaj do donošenja rješenja došlo do izmjene zakona onda se stvar rješava po zakonu koji je bio povoljniji za prekršitelja...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.