Jump to content

Prijepis auta


Guest mnml.master

Recommended Posts

Guest mnml.master

Zanima me ako mi bivši vlasnik auta daruje pločice i napravimo kupoprodajni ugovor dali ih on mora ici odjaviti u mup ili ja mogu odmah ici prespisati auto na tehnicki sa kupoprodajnim ugovorom u kojem pise da mi daruje registarske plocice.moze mi netko objasniti postupak jer prvi put to radim?

Link to comment
Share on other sites

moj savjet ti je da odes u registar na pecine, trazis koreu ili antonia...ustedit ce ti vremena i novaca, a i prijepis ce ti manje ispast...napravis im punomoc i nemas brige, predas ujutro, popodne gotovo

ja kad sam meganea uzeo, sam platio 1200kn sa novim tablicama, porezom, papirima i biljeznikom...

Link to comment
Share on other sites

1. s ugovorom u poreznu da procijene auto radi poreza

2.platiš porez,i sa uplatnicom opet u poreznu da ti ovjere kupoprodajni

3.na tehnički sa kupoprodajnim gdje ti izdaju knjižice na tvoje ime(tablice ti ostaju ,ako piše u kupoprodajnom nikakva odjava nije potrebna)

4. u mup da ovjere knjižice

5.natrag na tehnički i gotovo

(barem je u mom slučaju bilo tako u zadnjih par puta kod kupoprodaje)

Link to comment
Share on other sites

Vlasnik koji prodaje auto MORA odjaviti auto sa sebe zbog prodaje vozila...tako je meni prošle godine bilo... ja prodavao auto i nakon bilježnika sam ga odmah MORAO odjaviti sa sebe jer policija inače šalje kaznu za 15 dana bez obzira šta je bilo s autom dalje...a pločice stoje na autu i dalje. Znači odjavljuješ auto zbog prodaje i napomena je da poklanjaš pločice novom vlasniku...

Link to comment
Share on other sites

Šta vam je ljudi? Ako je auto registrirano šta onda? Odjava?

Dajte se skulirajte. U kupoprodajnom ugovoru,ukoliko će ti bivši vlasnik ostaviti tablice,pod napomenom napišite da prodavatelj kupcu ostavlja registarske pločice u trajno vlasništvo i to je to. Ako su tablice iz druge županije,nema smisla da ih ostavljaš što vjerujem ovdje nije slučaj.

Dakle,odjave nema pred prodaju ako je auto registrirano,a ako auto leži neregistrirano s tablicama,kazna dolazi vlasniku vozila pa tko god da je. Jedino ne znam nakon koliko vremena.

Dakle,kupoprodajni ugovor s napomenom i vozi. Ako ti ne da tablice,uzmes si probne,a prave cekas,na tehnicki ides bez beda.

Redosljed:

1. Kupoprodajni

2. Porez

3. Policija

4. Eventualno STP po potrebi.

Link to comment
Share on other sites

Tako je i meni bilo auto regano i poklanja sam tablice i MORA sam odjavit auto sa sebe, znači moj postupak je bia slijedeći:

U bilježnika prepisao auto sa sebe na kupca i poklonio mu tablice, nakon toga uzimam taj ugovor o prodaji skupa sa knjižicom vozila i prometnom dozvolom i idem na policiju i radim ODJAVU VOZILA ZBOG PRODAJE, te nakon toga papire dajem kupcu koji ponovno na policiji prijavljuje auto na sebe... Navodno se to mora napravit jer se dešavalo da kupac ne prebaci odmah auto na sebe i radi prekršaje pa kazne dolaze starom vlasniku i tu nastaju problemi u dokazivanju svega i svačega (mada u ugovoru piše kad si proda auto ali ako te slika radar onda kazna ide po tablicama odnosno trenutnom vlasniku vozila a to je i dalje stari vlasnik jer ga kupac nije prepisa na sebe). E sad ne govorim ja ode šta je ispravno ili ne ali ja sam MORAO tako učinit ...

Evo i neki linokovi sa tim problemom:

http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Istra/Za-neodjavljena-vozila-700-kuna-kazne

http://www.kastelanska-panorama.com/news.php?readmore=321

Edited by SOVA
Link to comment
Share on other sites

Premda su nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama stupile na snagu još 17. lipnja 2008. godine uključujući i onu prema kojoj svaki vlasnik vozila koji proda automobil, bez obzira na to ostavlja li ili ne registracijske pločice kupcu, mora odjaviti vozilo u policijskoj upravi ili postaji u roku od 15 dana, kaže Diana Jakšić, načelnica Odjela za upravne poslove PU Splitsko-dalmatinske, građani očigledno još nisu dovoljno upoznati s obvezama i postupcima odjave vozila.

Evo dio teksta....

Link to comment
Share on other sites

Od 01.07.2010. godine izmjenama zakona je uvedeno da se vozilo ne mora više odjavljivati nego se odjava/prijava vrši u PU u kojoj se vozilo prijavljuje.

Npr. prodao sam svoj auto ujaku kojem je nadležna PU Orahovica, i nisam morao odjavljivati auto u Zagrebu, nego je on sve obavio (odjavu/prijavu) u PU Orahovica.

To je bilo u 12. mjesecu 2010.g., ne znam da li postoje kakve nove izmjene...

Link to comment
Share on other sites

Ma neman pojma niti me briga, najlakše je otić tamo na policiju i radit šta ti kažu i amen ahahah :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Jel se porez plaća u Poreznoj u Novom Zagrebu ili može bilo gdje?

Da ne idem iz Dubrave skroz tamo kad ovdje imam Poreznu...

I ako moram u Novi ZG, gdje je to točno na Av. Dubrovnik?

Edited by borny
Link to comment
Share on other sites

Ja sam obavio sve u Sesvetama, ali u Sesvetama imam prebivalište. Nazovi pa pitaj.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.