Jump to content

Ima goriva ima struje vergla ne pali-pumpa goriva ili?


hrvojexyz

Recommended Posts

Koliko razumin ti govoriš o ovoj cijevi (crna rebrasta na kučištu pumpe).

 

post-14075-0-20466600-1377090404_thumb.j

 

Teško da ćeš negdi nać samo tu cijev. Probaj na autootpadu ako ti budu htjeli prodat samo nju (mada čisto sumnjam). Isto tako na ebay-u možeš naći jedino kompletno kučište sa pumpom (ova slika je sa ebay-a) tako da   :nezna:

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

može ti tu bez problema ici

gumena cjev od benzina

stave se 2 brage (šelne) i to je ok

ocito da nešto nisi napravio kako treba

Link to comment
Share on other sites

Skinut cijev sa pumpe i lutat po raznim trgovinama i pravit se blesav - točnije, na pitanje "za šta je to" ili "od čega je to" treba reći "neznam, mene su poslali da to nađem", onda se prodavači malo ipak potrude pronaći taj dio.

 

Zvuči malo blesavo, ali često upali :D

Link to comment
Share on other sites

Hvala ekipa!!!

No da pojasnim. Već sam stavio cijev za benzin i jednostavno ju je rastopilo.... I da DraganST to je ta "famozna" rebrasta cijev. Rekli mi u Renaultu da je politika kuće da ne prodaju rezervne dijelove za "rezervne dijelove". Probat ću i po autootpadima vidjeti. No pošto radim podosta kilometara probat ću vidjeti koliko dođu zamjenske pumpe -ako ih ima.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

dečki nebilo me dugo tu, tim više što sam na svom meganu promijenio sve što sam ogo do sad đubre jedno prokleto francusko volim ga al me zeza svakih pola godine. Jučer mi riknula pumpa goriva odnosno kad je udaram radi ali problem je i u kompu koji očito je daje struju na pumpu provjerio sam sa ispitivačem. Kako imam sve i svašta za tog megana stavio drugi komp i struju daje, lupanjem pumpe daje gorivo ali čim se prestane lupati ne druka. Sutra ću kupiti novi uložak ali sad me druga stvar muči. Nikako nemogu skinuti ono zeleno i crveno crijevo sa pumpe.Kako skinuti ta crijeva?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Prvo se skine braga (šelna) kojom je crijevo pričvršćeno, a onda se koristi ovaj alat:

Mot1265_MEGANE1.thumb.jpg.7a4f0fd5adca43 

Ako nemaš ovakva kliješta (a vjerojatno nemaš) onda iskemijaj nešto slično. Crijevo je samo navučeno, treba malo sile da se odvoji.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Ista stvar danas..jučer kupim megana1.9 dci 2001 i jutros upali i radio kratko i ugasio se i provjeravao i nemam struje na dzeku od pumpe goriva..di bi se nalazio relej od pumpre goriva...imaju 5 ispod haube lijevo i koji bi bio od pumpe dali tko zna ili gdje se nalazi??

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.