Jump to content

Podizac stakla prdnuo


Smuchac

Recommended Posts

Bok. Operirao sam oci pa me nema vec par dana i ne vidim jos najbolje pa nabadam nekad kratko s moba. Imam dialogys i izvadit cu za koji dan upute al svejedno zelim znati koju caku ako je tko radio da se ne gubim vise nego moram. Sinoc je nesto provrtilo i zaskripalo i vise se ne dize. Motor radi al staklo ne ide nikud i kad stiskam on drobi unutra. Nekako sam podigao rukom da ne stoji otvoreno pa kad progledam skroz,idem u akciju. U vratima imam svijetlo,zvucnik,komande za sva stakla,retrovizore i child lock. Hvala.

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

Plastični klizač ti je puka, nemoj više dirat da nebi oštetija sajle i koloturnik, pobriši sve živo, stavi novi plastični klizač, stavi novu mast ili silikonski sprej, i to je to...sretno

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nije klizač koliko vidim. Sajle su se po*ebale skroz. One ulaze u mehanizam motora i namotavaju se na taj neki plastični koloturnik. Kako su sajle izudarane jer je to usljed podizanja i spuštanja se sve potrgalo sad imam deformirane sajle na kojima na mijesta ima i potrganih "licina". Usljed gužvanja salje su se na neka mijesta iskrivile a kako su čelične to više nitko neće ispravit. Tako deformirane u deformiran koloturnik ne stanu zato sam sad u potrazi za sajlama i kolloturnikom što baš neće biti lako. Ako netko ima dijelova koje trebam neka se javi na PM.

Starogrčkim načinom s komadom daske sam zaustavio staklo jer ga sada ništa ne drži da padne. Također zamoljavam ako netko zna kako se sajle vraćaju nazad (kojim redosljedom) neka javi jer Dialogys takvo uputszvo nema tj. ja ga nisam našao. Hvala.

 

 

post-7112-0-58391600-1375716588_thumb.jp

 

P:S Našao sam komplet za 300kn pa ako nekome treba...

 

http://www.njuskalo.hr/unutrasnjost/renault-megane-2-podizac-stakla-set-popravak-prdnji-l-d-oglas-5291490

 

Ima na youtubeu i "how to"

 

http://www.youtube.com/watch?v=vYA509Tp5gM

 

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

 

Malo pročitaj čisto da se upoznaš sa tematikom.

 

Nego pripazi kod kupnje ovih setova za popravak podizača. Nisu ti isti za megane sa 3 i sa 5 vrata

Link to comment
Share on other sites

podizač vozača? Ja mislio o sicu riječ...Kad ono podizač stakla

Link to comment
Share on other sites

Ajde frenč i ti svašta gledaš. :p

@ petak: Hvala!

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

Ovdje stiže za 3 dana i kosta duplo a vani nema pingvina nigdje ili ih ja ne vidim... :D

Ia9B8B.jpg

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Stiglo ima 4 dana ali nikako da stignem po to u poštu...

Wish me luck. :zubo:

post-7112-0-01894700-1376911778_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Službeno tvrdim da je na Laguni ovakav "popravak" pi*ki*a*kin dim šta je na Meganeu. :dobroje:

Kako bilo, ja sam uvijek iskren sa autom i vama tako da:

Cijelo popodne babim oko auta,mozgam,internet,youtube,dialogys,workshop,autodata i 100 čuda i nekako to proradi ali zapinje nešto...

Sajla je na jednom mijestu preletjela koloturnik i iskrivila se a to nisam vidio jer je bilo ispod lima.. Malo sam to dotjerao ali znao sam da neće biti dugog vijeka i tako je i bilo. 10 probnih podizanja i spuštanja po metodi "crkni sad a ne sutra" rezultiralo je tako što je crklo sad. 

Naručen drugi komplet od 300 kuna. Tko prizna pola mu se prašta iako me neće izać 150. Sad barem znam gdje,kako i zašto... :hey:

Link to comment
Share on other sites

Prc i ja vas. :banana:

Najviše me sexualno obrađuje to šta nijedan klizač nije puka da bi se ovo sve uopće desilo...

Never mind,sad znam gdje što ide i zašto a dosad to nisam ni znao jer su se sajle pokidale i mogao sam samo metodom "napamet" pa je tako sve i ošlo u mp3.

Čak imam za plastične idiote iz Renaulta jednu dosjetku da se olakša cijela priča. Tko bude išao oko ovoga,nek umetne dvije podložne pločice a.k.a šajbe pod plastične noseve (nakon opruge) koji idu na kraj sajli koje idu u motor. Na taj način ćete spriječiti da opruga uđe u kanal predviđen za noseve a to se meni jučer dogodilo mada nije bilo presudno za tužan kraj. To također s vremenom počne *ebat bube kad se plastika na temperaturi zgrije i raširi. Ovako će šajbe držat priču i pojest onaj hod podizača koji zna ostavit jeftin šarmersko-francuski dojam i zamjenske sajle koje nisu u stotu duge kao originalne.  :)

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

E naša dva megana ko braca, meni isto riknuo podizac, samo u mom slucaju motoric, danas bi trebao stic novi (polovni), 350 kunica puffff

e moram priznat da je clio 2 ph1 po kvaliteti izrade rolls royce za megana 2 :(

Link to comment
Share on other sites

Kad budeš mijenjao,budi jaako oprezan kad budeš skidao čašicu s sajlama da ti ne izleti koloturnik van jer ćeš onda morat namotavat sajle što je poprilično napet posao i lako se sjebeš.

Skini oplatu vrata i  počupaj komante i pretinac s vrata te podigni tapecirung prema gore. 3 torx vijka drže motor i 3 križna vijka čašicu. Sretno.

Link to comment
Share on other sites

Danas se uvatio posla i sredio podizač pa smo s tim gotovi. Zatim,kako je ostalo vremena,uvatio sam se davno preminulog podizača straga desno koji je samo umro još prije skoro dvije godine. Ispitana instalacija,prekidač i mehanizam i sve radi. Motor se neće pokrenut jer je vrlo vjerojatno prdnuo modul s elektronikom pa sam sad u potrazi za njim. Mislio sam uzest modul s druge strane da vidim radi li motor ali s druge strane je skroz druga elektronika naspram ove :nezna: Pasalo bi s prednjeg podizača ali ne pada mi napamet više raskopavat vrata. Motor sam otvarao i zdrav je ko Zdravko Čolić. Tako kad sam to ispitivao,oba stražnja vrata sam rasčerupao jer kad sam lijeva vidio,morao sam i desna otvorit. Naime,tolika se prljavština uvuče unutra po sajlama,šinama,klizačima i motoru da to nisu istine i svakome preporučam unutar 3 godine da ovo napravi. Počistio sam šine,klizače,sajle,koloturnike,sve podmazao i posprejao silikonskim sprejem. Siguran sam da bi sve ošlo u kuratz da sam ovo ostavio još godinu koliko se skorilo smeća po staroj masti...

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

Onaj podizač straga desno šta mu je prdnuo modul još davno sam odlučio sredit. Tako sam,kako nisam naišao na modul,kod Auto Stanić uzeo polovan kompletan motor. Na slici je bio onaj kojeg sam htio a maheri su poslali jedan s drugačijom elektronikom. Sama zamjena modula sada ne dolazi u obzir jer ne pašu ovaj i onaj na stari motor... Paše inače sve na šaraf i ispravan je 100% al ima zajeb. On je od prednjih vrata i napravljen je da se vrti na drugu stranu jer se drugačije i montira. Prevedeno na hrvatski,kad kliknem gumb za spuštanje prozor se diže i obrnuto... Sad da ih zovem i šaljem u qurac nema smisla pa sam se uvatio riješavat stvar. Okrenuo sam na 6-pinskom konektoru koji ide u motor prve dvije žice. Jedna je za kontrolu podizanja a druga za kontrolu spuštanja. Time sam dobio željeni efekat pa sad kad klikam za spuštanje,prozor se spušta i obrnuto kao što radi i impulsno podizanje i spuštanje. No,kako sam ja usran sam po sebi na račun okretanja tih žica imam drugi problem... Naime,kad dvaput kliknem na HF kartici ili na vratima na gumb zaključavanje,svi otvoreni prozori bi se trebali pozatvarat. To se i dešava na 3 prozora a na ovom od danas se uredno širom otvori. :D

Ako netko nešto zna o tome da to onesposobim ili dovedem u red,bio bih zahvalan. Ja također idem u potragu. :hey:

Link to comment
Share on other sites

Do daljnjega ne koristi tu funkciju. Valjda će se naći kakav spretni autoelektričar

Link to comment
Share on other sites

I ja se nadam. Namjera mi je onesposobiti funkciju samo za ta vrata ili pak dovesti stvar u funkciju. Kako sam danas najprije probavao igrati se s konektorom u prekidaču i nije upalilo,mislim da je viša matematika u pitanju. Sutra ću se još malo igrat pa ćemo vidjeti jer sad imam točan pinout za oba konektora...

Link to comment
Share on other sites

Nisam došao kraju ali sam se približio na zadovoljavajuću blizinu. :)

Naime,premještanjem žica na stražnjem konektoru od prekidača došao sam do sljedećeg rezultata:

Sada se straga normalnim klikanjem po dugmetu prozor normalno spušta i diže kako impulsno tako i normalno. Navedenim premještanjem dobio sam natrag i deadlock podizanje prozora. To često radim da mi se pozatvaraju svi prozori kad izlazim iz auta i zaključavam ga i jednostavno ne želim da mi se desi kad napravim mahinalno deadlock da se prozor otvori. Te dvije stvari sam dobio ali sam izgubio logiku podizanja navedenog prozora s vozačeve strane ilitiga,kad s vozačeve strane stisnem spuštanje,on se podiže i obrnuto što je problem ali s time se lako nositi jer na kraju krajeva bitniji je deadlock i custom podizanje putnika koji sjede straga nego moje čačkanje iz položaja vozača. Premještanjem žica na prednjem prekidaču samo poništavam stražnje premještanje žica što me vraća na početak tako da kompletnog rješenja nema. I da se sjebem u podizanju i spuštanju,deadlock će zatvoriti prozor kad ga zaključam. Problem je 99% riješen i s time sam zadovoljan. S konkretnim motorom stvar se ne može dovesti u 100% stanje tako da će do nabavke drugog motora ovo ostati ovako. Ako ikad naletim na nešto povoljno naletim a ako ne,zaboli me,i ovako je dobro.   :)

 

EDIT: Nije mi dao vrag mira i krenuo sam na jedan skroz drugi način premještat žice na konektoru koji ide u vozačeve kontrole prozora. Najiskrenije,nemam pojma što sam napravio ali sada sve radi kako treba. :D

Znam zapravo što sam radio ali nakon desete kombinacije iz glave,više sam sve izmješao i upalilo je taman kad sam mislio ostavit kako je....  :hura:

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ju a ako nMeni ispravan je podizač, prilikom dizanja/spuštanja nema nikakvih zvukova čudnih sve normalno... 

Ali kad je otvoren prozor, dođe mu sam se počne dizati al pomalo , čujem motorić kako trza pomalo i tako milimetar po milimetar podiže staklo, u tom momentu ja ga na prekidač  malo dignem il spustim i bude miran nekih pola minute i onda opet pocne dizat .Da li je neko imao ovakva iskustva i kako ga resiti?Pokusao sam skidanjem prekidaca ali ocistio i nista a neko kaze da regulator na motoru je pitanju...U tom slucaju vrata se raskopavaju a ako neko zna po kom redosledu, bio bih zahvalan....Pozdrav.

Edited by pmilovanovic
Link to comment
Share on other sites

Koja su vrata u pitanju? Elektronika se da skinut ali se baš i ne da tako lako popravljat. Rastavi i očisti sve kontakte pa sastavi. Pazi na sajle da ti se ne odmrse jer si onda u poslu do jaja. :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

ju a ako nMeni ispravan je podizač, prilikom dizanja/spuštanja nema nikakvih zvukova čudnih sve normalno... 

Ali kad je otvoren prozor, dođe mu sam se počne dizati al pomalo , čujem motorić kako trza pomalo i tako milimetar po milimetar podiže staklo, u tom momentu ja ga na prekidač  malo dignem il spustim i bude miran nekih pola minute i onda opet pocne dizat .Da li je neko imao ovakva iskustva i kako ga resiti?Pokusao sam skidanjem prekidaca ali ocistio i nista a neko kaze da regulator na motoru je pitanju...U tom slucaju vrata se raskopavaju a ako neko zna po kom redosledu, bio bih zahvalan....Pozdrav.

Odgovor je u samo jednoj riječi: Temic!

Edited by usrmaatre
Link to comment
Share on other sites

Temic? Vrata su vozaceva...

Edited by pmilovanovic
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.