Jump to content

curenje vode- koji je ovo dio?


plavi07

Recommended Posts

jucer sam primjetio lokvu vode ispod auta i otvorim haubu a voda za hladenje na minimumu. uspio sam slikat di je procurilo ali je bio mrak da idem dalje gledat a danas je kisa pa me samo zanima koji je ovo dio? je pumpa vode procurila? auto je clio 2 1,6 16v 66 kw 1999. god.

post-14159-0-20043700-1381060858_thumb.j

post-14159-0-74598000-1381060884_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ja sam imao slicnih problema nedugo, meni je dihtung antifriza popucao i zato mi curilo.

 

 

Btw auto ti je 1.6 8v a ne 16v :)

Link to comment
Share on other sites

Nevidim sa slike,ali uzrok moze biti vise toga,dihtung glave,cijev koja ulazi u pumpu vode,sama pumpa,jer nema dihtunga ili neko porozno crijevo,nazalost sa slike to nevidim...

Link to comment
Share on other sites

Zar je 1,6 8V uopće ugrađivan u Clio 2?

ak je 66 kw(~90) ks onda je 8v.

Link to comment
Share on other sites

Ovo je 100% 8v motor, jer su 16v "naopaki" (ispuh je sa stražnje strane). Taj 1.6 8v se je ugrađivao, ali je vrlo rijedak. Čak mislim da ga nije ni bilo za naše tržište.

 

Ali hajdemo se mi uhvatiti curenja. Iz tih slika se nažalost ništa ne može vidjeti. Na prvoj je zaokružen alternator, a na drugoj strelica pokazuje na nekoliko kapljica koje su očito ulje, a ne voda. Ulje tu može doći iz servo pumpe volana, ili ga je nabacio remen iz motora, što onda upućuje na neispravan semering radilice ili bregaste.

A gdje je nestala voda ostaje misterija :D

Pumpa vode je tu negdje na sredini visine motora iza alternatora tako da se može vidjeti ako jače propušta.

Link to comment
Share on other sites

u pravu ste, pobrkao sam nesto jer sam mislio na neke druge stvari, auto je 8v a uvezen je iz italije 2004.

ovo sto sam zaokruzio je samo mjesto ispod kojeg je bila lokva vode a ove kapljice su voda, odnosno tu je tocno kapalo i curilo dolje. ovih dana je kisa i nemam mogucnosti pogledati vise. dosad mi je gubio vodu na onom malom killeru sto je cesta pojava kod clia 2 ali to je bilo nesto sitno i zanemarivo. ovo me zacudilo jer je prvi put tu naprijed iscurilo. uglavnom kad se vrijeme smiri cu pogledat auto od ispod i poslikat.

Link to comment
Share on other sites

tu dolje je pumpa vode, vjerojatno brtva popustila.

il dotegnut il sve raskopat i mijenjat. ide prek zupčastog.

Link to comment
Share on other sites

nije ovaj model ništa rijetko.. radio se od 98-01 isto kao i 1.4 8v

:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

u auto stavljena tekucina za krpane killera, 50 kn, eto vec dva tjedna ni kap nije iscurila, stavljen novi antifriz ovih dana a poslije nove godine ide veliki servis i mjenjanje pumpe vode pa ce se valjda skuzit sta je curilo. uglavnom privremeno rijesenje funkcionira :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

eto prosao sam oko 2000 km nakon ulijevanja tekucine za krpanje killera te nakon toga ciscenje sistema i stavljanje antifriza i nista nije iscurilo, tako da se nadam da ce izdrzat jos neko vrijeme dok se neodlucim sve mijenjati :D

Link to comment
Share on other sites

danas me ostavio na cesti :( pocela mu je temperatura naglo rast i stao sam i ugasio se sam, izadem van a ispod auta curi voda, puknuo je ili hladnjak ili cijev neka kod hladnjaka, uglavnom na servisu je, 200 kn novi hladnjak i 500 kn ruke :/ bilo je planirana promjena ali me malo iznenadilo ali bitno da je samo na tome ostalo :D

Edited by plavi07
Link to comment
Share on other sites

sve ukupno je ispalo 700 kn nakraju, s novim antifrizom i prijevozom do drugog majstora :) a zasto prijevoz? jer je i pumpa vode otisla, valjda je povukla kad nije bilo vode i gotovo..tako da cemo napravit i veliki servis odmah i nadam se da sam miran nakon toga :)

uglavnom pouka price je - sredstvo za krpanje killera je samo privremeno rjesenje ;)

Edited by plavi07
Link to comment
Share on other sites

Imam slično pitanje kao autor ove teme, samo kod mene ne curi voda, već vrlo, vrlo malo izlazi ulje.

 

Dakle, ova 4 čuda sa slike. To je 1.2 16v iz Twinga 2002 (slika je sa neta). Dakle, kroz te 4 rupe se uguraju svjećice, a mene zanima kako se to zove? To je neka vrsta semeringa/o-ringa, ali neznam točan naziv.

 

 

post-10747-0-83382200-1390593332_thumb.j

 

Ako netko može izvuć sliku iz Dialogys-a, dosta bi pomoglo, a ako se slučajno zna cijena - kud bolje.

Edited by DarioGTI
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.