Jump to content

Megane 2 zadnja bravica


ivan.karlovac

Recommended Posts

Kumu mi na meganu se nemože otvoriti zadnja hauba pregledom utvđeno da se otišao cijeli mehanizam novi dio komplet sa motoričem 900kn ima kakva jeftinija varijanta ako je netko ikada imao ovakav problem.

Link to comment
Share on other sites

ja prije neki dan imao isti problem....

otvorio gepek iznutra,vrlo jednostavno,ima onu polugicu koju samo malo zakreneš......

 

skinuo bravu,skinuo zaštitu na bravi....tj. poklopac,i vidio da je puknuo dio mehanizma nutra,i motorič vrti u prazno.....

fino nazvao prek njuškala ove što drže dijelove za renoe....kupio bravu za 300kn,zamjenio....i sad funkcionira ko i uvijek....

 

 

ja sam još dodatno raskopao sami prekidač za otvaranje gepeka,jer mi nije svaki put želio primit,vidio da je oksidirao kontakt na limiču,malo prošao s papirom za šlajfanje,kontakt sprej....i radi ko novi....

 

....da su barem svi popravci tak jednostavni.....

Link to comment
Share on other sites

Moraš s gepeka skinut plastiku i s dva torxa ako se ne varam skinut mehanizam i otkačit konektor. Unutra je motorić,pužni zupčanik i glavni zupčanik koji otvara tj. pomiče jezik koji otpušta tj. otvara vrata. Francuski šarm je to napravio sve od plastike pa je zajeb u tome jer to lako pukne.  Glavni zupčanik je kod tebe problem sudeći po opisu. Ja sam to riješio ima dvije godine.

Dakle,na tom velikom zupčaniku su dva "nosa" plastična i kad klikneš prekidač,zupčanik radi pola kruga i jedan od noseva zakači mehanizam i otvara vrata. Kad puknu ti nosevi,zupčanik se okreće bezveze tj. ne zapinje nigdje jer nema noseva koji zapinju o mehanizam i vrata se,jasno,ne otvaraju. Ja sam,da ne kupujem te skupe naprave riješio ovako:

 

U rupe koje su ostale gdje su nosevi otpali,metnuo sam dva vijka za drvo a.k.a parkerice. Vodi računa da kad ih staviš da im otkineš glave i zašarafiš kombinirkama jer se zupčanik neće okretat slobodno jer će glave vijka zapinjat. Zašarafi ih da krajevi gdje su bile glave budu u ravnini s zupčanikom s jedne strane i da ne vire. S druge strane otkini oštre vrhove i sam po svom nahođenju skrati ostatke vijaka na potrebnu mjeru. Na kraju kad sve štima,malo s obe strane na ulazu i izlazu vijka stavi malo sekundarnog ljepila,sve sastavi i vrati nazad. Kod mene radi već više od dvije godine. Mehanizam posprejaj s wd sporejem na kraju i razradi prije montaže. Sretno. :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eto i meni zadnja (peta) vrata ostala zaključana. Zapravo ne mogu ih otvoriti ni kad je auto otključan.

 

Omski provjerio taster/prekidač (koji otvara vrata) - ispravan.

 

Mehanizam ne reagira na pritisak tastera/prekidača, ali kad simuliram zatvorena vrata (sam pogurnem bravu mehanizma u zatvoreno stanje), otpojim konektor (4-pinski, koji napaja el. motorić mehanizma) i pri ponovnom spajanju konektora mehanizam odradi i pomakne polugu koja drži vrata zatvorenim (otvori mehanizam).

Iz toga zaključujem da je mehanizam ispravan (i vizualno kad skinem plastični poklopac, unutra ništa ne izgleda slomljeno).

 

Što još utječe na bravu/mehanizam zadnjih (petih) vrata?

Koji je uopće sistem rada centralnog zaključavanja (Megane II)?

Jel sa naponom zaključan ili otključan?

Bilo što vezano za provjeru ispravnosti centralnog zaključavanja?

Edited by chvarko
Link to comment
Share on other sites

Pukla ti je žica od bravice u gumenom bužiru koji vodi žice od karoserije u vrata. :dada:

Edited by trigi
Link to comment
Share on other sites

Trigi, hvala na dijagnozi  :00009019:

Evo da prebacim link teme gdje se o tome više raspravljalo.

 

Da sam odmah našao ovu temu, ne bih morao ni postavljati pitanje  :blush:

Link to comment
Share on other sites

Evo dvije fotke pri pronalaženju ži(či)ce (prekidača zadnje bravice) u prekidu:

(ako nekome pomogne u budućnosti :D  )

 

zvzupk.jpg

 

1j7wao.jpg

Edited by chvarko
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.