Jump to content

Niska temperatura motora


vinko1122

Recommended Posts

Dobra vecer imam renault megane scenic 1.4 16v zanima  me dali slabije vuće ako mu je temperatura niska ne dođe ni na dvije crtice ??i zasto je tako niska temperatura ? 

Link to comment
Share on other sites

Najverovatnije otvoren termostat. Ne bi trebao da toliko slabije vuce da osetis, ali je problem sto ti je motor u stalno "pothladjenom rezimu rada.

Link to comment
Share on other sites

Malo veci procenat vlage u zraku daje osjecaj da auto slabije vuce. I mozda su mu svjecice neodgovarajuce, i najvjerovatnije zazor na elektrodama nije dobro podesen. Treba biti  0,9 mm. Kad se mjenjaju svjecice na to niko ne obraca paznju a svi proizvodjaci navode da prije ugradnje treba prekontrolisati zazor i podesiti na pravu vrijednost koja je potrebna za odredjeni motor. A jos i bobine mogu praviti problem moguce da je neka oslabila iako sigurno na leru motor ima miran rad.

Link to comment
Share on other sites

Jel ti stalno ispod te druge crtice ili na ravnome u petoj padne još malo ispod toga nakon nekog vrimena,to je najvjerojatnije termostat 

Link to comment
Share on other sites

e jos nesto dali neko zna kako se zateze rucna na megane scenic 99god??

dignes auto i otprlike na sredini auto imas zastitu ispod cijevi od auspuha

mislim da ga drzi 4 sarafa

 

to skines i tu imas sarafic s kojim dotezes rucnu

 

:)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.