Jump to content

Clio letva volana


tino

Recommended Posts

evo novog problema mog renolčeka, uskoro će 180 000km i sad na grabi na tehničkom sve provjerili i izgleda da ode letva volana..

 

najviše se čuje kod nekih rupa, pružnih prijelaza i sličnog.. nekakvi tupi udarci.

 

jel imal netko iskustva s reparacijom, polovnim dijelovima... kaj to košta i tak..??

Link to comment
Share on other sites

Budi siguran da je letva volana, moze biti i da je spona letve otisla.

Ako bude trebala bas reparacija letve poslat cu link.

Link to comment
Share on other sites

slobodno i ovak staviš link, prikupljam informacije. vele da ne moram odma da nije opasno po život al ima lufta i neugodno lupa.. :/

Link to comment
Share on other sites

Lupalo je i meni, pa su "majstori" konstatirali letvu volana. Kad sam otišao kod pravih majstora onda su rekli da je samo otišla desna spona letve volana.

Kako sam bio sretan da sam odmah promijenio  lijevu i desnu i oba krajnika.

Sad ne lupa i ne šeta po cesti ko bjesna kuja.

 

http://angor-servisi.hr/reparacija-popravak/reparacija-servo-letve-volana

Link to comment
Share on other sites

Meni isto ide na živce kako brzo ti majstori dijagnosticiraju. Ne znam dali je na cliju hidraulički, elektro-hidraulički, ili hidraulički servo. Ako je recimo hidraulički, ili elektro-hidraulički zar ne bi prije bilo kakvih neugodnih zvukova letva počela puštati ulje?

Link to comment
Share on other sites

na Cliu je elektro-hidraulički. veli mi moj mehaničar da u tom slučaju nije skupo ko hidraulični i ovih dana će provjeriti kod ekipe koja reparira letve..

 

mislim, meni je dijagnosticiral kolega mehaničar koji radi na grabi na tehničkom, kod cimanja volana lijevo desno naglim pokretima lupka cijelo vrijeme (mislim dok auto nije u pokretu). od ovjesa je sve u odličnom stanju jer se puno vozim i pazim na to. i jednostavno nema kaj drugo biti..

 

još će to kod frenda koji mi sve popravlja isto na dijagnostičko mišljenje pa ako oba vele da je to onda nemam kaj drugo razmišljati..

Link to comment
Share on other sites

Koliko ja poznajem mehaniku napisao bi da se letva za elektro-hidraulički servo volan baš i ne razlikuje od one za hidraulički. Naime, osim pumpe koju kod hidrauličkog pokreće radilica, a kod elektro-hidrauličkog struja bitne razlike i nema. Kod mene je dobri stari obični hidraulički servo (varijabilni) i nikakvi problema s letvom (laguna ima skoro 12 godina i 213 kkm) i zato mi je čudno da ti letva tako lupa, a recimo ne pušta ulje

Kad hidraulična letva"ode" obično semerinzi prvi stradaju pa pušta ulje.

Edited by usrmaatre
Link to comment
Share on other sites

Ona imas običnu letvu ne hidraulicnu. Imas samo elektricni stup volana, to je nesto drugo. Tako jei na cliu 3. Nisam 100% siguran jel i na dvojci obicna letva sa puskicama koje obicno odu i tu dobije lufta.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav,

 

nova letva volana 

TRW - 1650kn s tim da je prilikom montiranja nove potrebno staru vratiti proizvođaču.

 

Jamstvo 24 mjeseca i mogu reć da sam ih prodao do sad 4 komada :)

 

Nažalost letve su danas jako osjetljive na udarce i jednostavno počnu sliniti i lupati, ali najbolje je prvo kod majstora da se letva skine i točno se ustanovi štolupa.

 

Lp

Tomislav

Link to comment
Share on other sites

Hvala na ponudi. Tak ce i biti. Nek se skine dolje pa vidi koliko je lose..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.