Jump to content

Renault clio 2 prasak


dirtyjack

Recommended Posts

Pozdrav,

Vozim se danas bas laganini kroz kvart kad najednom nešto pukne jako.

Zvučalo je kao da je pukla petarda u kabini i to negdije sa stražnje strane.

Odmah nakon toga stanem sa strane i mislim si pukla guma.

Probam gume sve ok, dignem haubu ništa mi sr ne čini pokvareno.

Remen od alternatora se normalno vrti, mislio sam da je posuda od rashladne al nije ni to.

Auto ide najnormalnije nakon toga, ništa ne lupa ništa ne struže.

Ne znam šta bi moglo bit. Pomagajte.

Da, radi se o renault clio 2 1.6 16v 2003g

Link to comment
Share on other sites

E da bar znam da je. Al baš u kabini da tako odjekne čisto sumnjam.

Stvarno ne znam šta bi moglo biti, ne znam da li da se sad vozim dalje ili ne; da još nesto vise ne strgam na autu.

Šta bi još moglo biti ?

Link to comment
Share on other sites

Tesko da ti itko ovako moze pomoci. Kazes od iza da se culo pa mozda je auspuh a mozda je totalno neki jaki zvuk izvana pa ti se ucinilo. Ako se nista nedimi, auto ide normalno, sve radi i nema lampica po tabli nebih se zabrinjavao. MOzda jedino da se za svaki slucaj spojis na kompjuter i sve provjeris na greske.

 

E da provjeri si i rezervnu gumu da nije ona vrisnula. A mozda je samo nesto lupilo neki kamencic o lonac ili sl.

Link to comment
Share on other sites

meni je tako pucalo kad mi je paljenje bilo u banani i kad je bacalo benzin na auspuh. ali ako ti auto normalno pali i vozi onda ti to sigurno nije :D

Link to comment
Share on other sites

pregledaj sve 4 opruge da ti nije pukla neka od njih u vožnji!

Edited by Goran_KA
Link to comment
Share on other sites

Meni se prije 5 godina na Cliu 2 čuo jedan dosta neugodan zvuk kad su se odljepile zadnje pakne, no to bi trebao odma osjetiti jer ti jedan stražnji kotač koči cijelo vrijeme, ali dobro je provjeriti. Povučeš malo ručnu dok voziš i odmah znaš da li su pakne stradale.... Doista mi više miriši na opruge.

Sretno.

Link to comment
Share on other sites

pregledaj sve 4 opruge da ti nije pukla neka od njih u vožnji!

 

Pogledaj komplet ovjes, kao što je napomenuo kolega.

Prije 20g imao sam Ritmo Abarth, u vožnji na ravnoj cesti bez graba isto sam čuo prasak. Stao, pogledao sve i ništa nisam vidio. Nakon 3mj. mijenjao zadnje kočnice i vidio da je pukla vilica na jednoj strani, srećom druga je držala sve vrijeme.

Link to comment
Share on other sites

pregledaj sve 4 opruge da ti nije pukla neka od njih u vožnji!

Tocno to, ja sam sretnik koji je vec pronijenio obje prednje :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Ja mijenjao obje zadnje iako mi je otišla samo zadnja lijeva.

 

Prije 2-3god sam i ja čuo sličan zvuk. Prasnulo je kao da je netko opalio baseball palicom ispod haube/kokpita. To mi se dogodilo na relativno ravnoj cesti na usponu negdje poslije Plitvica kad sam opušten u laganoj dugoj vožnji i ne očekujem ništa takvo. Dižem haubu u sred dana, uzimam jaku meglajticu i svijetlim si ispod da pregledam ovjes, sve na svom mjestu, nema lufta kod pomicanja volana... možda je bila ta opruga jer nisam gledao iza budući da mi se učinilo da je došlo od naprijed, tko će znati. Do dan danas mi je to misterija.

Link to comment
Share on other sites

meni se u par navrata dogodilo slično a događalo se slijedeće: pukla prednja opruga skroz gore u muldi, nekih pola kruga je otpalo, zvuk kao da se auto rastavlja na pola, jednom sam u vožnji digao nekakav komad drveta, letvicu koja je udarila u pod, valjda pod 90° između auta i ceste tako da je auto poskočio, srećom nije ništa potrgalo ali je ostao trag udarca na podu i nakon 15-ak minuta traženja našao sam dotični komad drveta sa ostacima boje na sebi i treći misteriozni jezivi zvuk pucanja pri svakom prelasku preko nekakve udubine u trenutku kada prednji kotač ide prema gore, pod blatobran, nakon nekoliko dana traženja uzroka, pronađem u prednjoj vilici između mosta i vilice kod selena kamen koji nije mogao propasti dolje nego se pomalo drobio pri svakom pomicanju vilice gore-dolje i stvarao zvuk kao da se cijela školjka uvija i napinje. Može biti još hrpa uzroka, ja bih pogledao najprije opruge jer je najvjerojatnije pukao krug koji se ne vidi skroz gore u muldi i ne osjeti se na volanu da se bilo što dogodilo.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pozdrav svima,

Hvala vam svima na savjetima.

Danas sam saznao sta je bilo al na tezi nacin.

Odlucio se ja tako dalje voziti s obzirom da nisam kasnije primjetio nikakve probleme na autu i nikakve zvukove koji bi me dalje zabrinjavali.

Uglavnom, udjem danas u garazu jednog soping centra, obavim sve sto sam trebao, udjem u auto, okrenem kljuc kad ono nista. Ugasim auto probam ponovno i dalje nista... Sad mi nista vise jasno, izadjem iz auta i ugazim u lokvu benzina...s obxirom kolko ga je iscurilo mislio sam da je spremnik goriva... Nista zovem HAK, covjek dodje za 20 min ( mehanicar), pogleda ispod, gurne ruku i cuje se klik.

Kaze , pali auto...probam upalit i sve odmah proradilo...Covjek mi je objasnio fs mi se cijev otkacila i curila je benga... Ja nista nisam primjetio na potrosnji.Pitam ga jel moguce da mi je prije to puklo da se tako culo kaze da je, jer je poprilicno tesko dz se to samo tako odšteka.

I da... Upravo na tom mjesti se i čuo prasak....

Link to comment
Share on other sites

Nisam još čuo da se samo otkvači.

Da nisi negdje strugnuo podom pa je zato otišlo?

Link to comment
Share on other sites

tako kaže čika mehaničar

MOžda i jesam negdje a da nisam ni osjetio.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.