Jump to content

clio 2 1.2 8v trokira slabo vuče


lore

Recommended Posts

pozdrav .prije dva dana auto počeo da trokira i gubit snagu.bijo  sam kod meštra sumnjao na bobinu ,kablove svičice ali od toga ništa nije bilo na kraju je reka da sumnja na šprice ali da on ne može njih čistit .danas se počela palit lapica ispušnih plinova prvo treptala , a sada stalno gori .imali ko ideju šta bi moglo bit?

post-13657-0-71065000-1391023804_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Slika koju si stavio u temu nije lampica ispusnih plinova nego opcenito lampica koja signalizira kvar na motoru (ispravite me ako grijesim). Posto ti motor signalizira gresku,kod mehanicara koji ima komp spoji auto i saznat ces kvar na autu...

Link to comment
Share on other sites

provijeri da ti nije katalizator zaštopan? Jer meni to isto svijetli i tako mi je rekao ovaj koj se spajao sa kompjuterom da je kat. zaštopan treba ga mjenjat. 

Link to comment
Share on other sites

spoji na dijagnostiku i bacit ce vec neku gresku, mora ak lampica svjetli...

mozda ti je lambda otisla, ili map senzor... nesto sa smjesom je... ili sami kat... bus vidio na dijagnostici

Link to comment
Share on other sites

Ako imaš putni kompjuter.....

 

Dok je ugašen, stisni gumb od putnog kompa na ručici brisača i dok ga držiš stisnutoga daj mu kontakt.

Sve lampice će se upaliti, kazaljke će početi ples i čut češ zvukove. To je normalno.

Sada stišći gumb od putnog kompa dok na displayu od putnog kompa ne dobiješ pet crtica: - - - - -

Ukoliko će na displayu biti bilo što drugo osim tih pet crtica (a trebalo bi u tvoj slučaju), to označava grešku koju se može dešifrirati.

 

To ti može biti bilo što na motoru, čak i klima uređaj.

Link to comment
Share on other sites

problem je što je bio spojen na kompjuter i ništa nije pokazao, sljedeći tjedan idem kod drugog meštra on radi samo renole .dali ja mogu  vozit auto dok gori ova lampica?

Link to comment
Share on other sites

na takvom cliu je meni bio problem injektor.

njega zamijeni, nije baš skup.

vožnja se ne preporučuje jer auto nema dobru smjesu il je nema uopće pa mogu nastradati ventili i klipovi.

Link to comment
Share on other sites

evo problem riješen injektor začepljen i zamijenjen sad auto ide normalno ,samo meštar nije moga izbrisat greške na autu i još uvik gori lampica ispušnih plinova

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pozdrav.Imam problem s Cliom 1.2 16 v 2005 godina.Prešao 106 000 km, kupio ga ima 3 miseca za ženu pa ga ja stalno vozim.Uglavnom kad ga ujutro upalim radi na nekih 1500 okretaja, nakon par minuta vožnje kad stanem na semafor on digne okretaje na 3500-4000 okretaja sam od sebe a kad dodam gasa on se zaguši i nakon 10-15 sekundi vrati se u normalu, još mi u vožnji pri svakom šaltanju u veću brzinu on malo za trza.Ima li tko kakvu ideju koji mu je.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.