Jump to content

Renault Clio - ne rade el.retrovizori i senzor vanjske temp.


Bibione

Recommended Posts

Imam kvar opisan u naslovu, ne radi niti jedan el.vanjski retrovizor dok senzor vanjske temperature pokazuje raznoliku temperaturu, vani temperatura u plusu on u minusu (zaigran je)

Link to comment
Share on other sites

Vjerojatno crkli motorici a senzor takodjer. Nedavno sama rastavljao oba pa znam. No probaj rastavit oba, skines ogledala i ocisti konektore i motorice od oksidacije. Imas u podforumu problemi gdje je naslov scenic retrovizor malo radi malo ne. Tako nesto. Pisem s autoputa na mobu sam

Link to comment
Share on other sites

Pošto se senzor nalazi u desnom retrovizoru da sve to zajedno nije povezano nekom istom greškom?? Ne rade retrovizori - ne radi senzor, tj. radi ali pokazuje nerealne temperature

Link to comment
Share on other sites

To ti nema veze jedno sa drugim. Senzor je direktno spojen na diplay, a motori retrovizora na botun za njihovu regulaciju. Ako govorimo o desnome i neradi retrovizor i senzor je poludija onda je problem u njihovoj jedinoj zajedničkoj točci, a to ti je konektor na retrovizoru. Očito je oksidira. Rastavi i pogledaj sigurno ti je tu problem.   U untrašnjoj strani auta skini onu plastičnu trokutastu zaštitu i odma ćeš vidit konektor kojim su spojeni kabeli između retrovizora i unutrašnjeg dijela auta.

 

Senzor ti je promjenljivi otpornik i na osnovu njegove informacije o otporu display to "pročita" i prikaže u obliku temperature. S obzirom da pokazuje pogrešno siguran sam da ti je problem u konektoru (voda, vlaga = oksidacija = povećan otpor = krivo čitanje displaya).

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Dobri ali greškom izvučen od radija i sada nema muzike jer Code iz knjige netragom nestao

Za kod, za ostalo probaj što ti je Dragan rekao.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.