Jump to content

1,9 dci motor ne pali


croforum

Recommended Posts

Kao "novi"-neiskusan  vlasnik Lagune 2005 initiale 1,9 dci. Nakon toćenja goriva na Tiffonu i prijeđenih cca 7 km, uredno sam ugasio motor i zaključao auto. Nakon 20-tak min ponovno sjedam u Lagunu i ne želi upaliti. Motor uredno vrti (vergla), ali ne želi upaliti. Pokušavao sam više puta sa i bez kartice upaliti motor, ali bezuspješno.

  Nakon toga otpojio sam masu s akumulatora, pričeka cca 5 min, spojio klemu natrag i iz drugog pokušaja je upalio i uspio sam se voziti. 

    Ima  li netko slična iskustva i da li netko od vas zna što se je desilo?  Pitam iz čiste znatiželje (straha) da se to možda ne ponovi negdje na putu.

 

Hvala unaprijed

croforum

Link to comment
Share on other sites

Možda anlaser.. Probaj ga malo kvrcnut recimo s serafincigerom i cekicem pa probaj..

Link to comment
Share on other sites

da je do anlasera  ,onda nebi mogao upalit auto  i nebi vreglao,a pošto uredno vergla onda po meni ni do anlasera.

Link to comment
Share on other sites

Na tim motorima voli otići pumpa goriva u rezervaru. Kad počne sa zezanjem onda ima takve simptome, malo radi, malo ne radi i na kraju ode skroz. Pri palenju ako ona zeza, motor kao da uhvati 1-2 takta, i dalje samo vergla.

Link to comment
Share on other sites

Da, gadno smrdi na pumpu goriva. Promjenio sam vec 5 komada pa su simptomi vrlo dobro poznati. Jednostavno ne znas kada nece upaliti, malo ju kvrcnes, proradi i radi neko vrijeme taman dovoljno da pronades drugu koja kosta oko 1200 kuna u orginalu. I ta pumpa se nalazi na prednjoj desnoj muldi i izgleda ovako http://galleryplus.ebayimg.com/ws/web/330664369844_1_0_1/1000x1000.jpg I nije nekakav problem za promjeniti ju, mozda 15-20 minuta posla. Jako su lose konstruirane i jednostavno se rasklima unutra i stvar ode k vragu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.