Jump to content

Megane 1 povecana potrosnja


teskera

Recommended Posts

pozdrav auto je 97god,1.6 benz 55kw

 

potrosnja je sa 6.8l povecana na 10.3l

 

auto ima 355 tkm ,ne stuca,radi kao svicarski sat.

 

koji su sve moguci uzroci ?

Link to comment
Share on other sites

1. Negdje curi gorivo (salim se)

2. Poremecen sistem ubrizgavanja (injection iliti "ajnšpric")

3. Zacepljeni filteri (cisto sumnjam ali moze biti).

 

 

Uzrok moze biti i vozac - jesil "ubijao brasno" u njemu ovih dana ili je potrosnja i pored uobicajenog nacina voznje porasla toliko?

Link to comment
Share on other sites

Ja sam na svojem starom meganu (mk1 1.6e 90 konja) imao problema sa ubrizgavanjem tako da bi ti moglo biti to...doduše moj nije trošio 10 litara nego nekih 9 kombinirano ali je imao serijske 175/70 R13 gume koje su bile redovito pumpane na propisan pritisak i nisam ga gazio ni najmanje.

Link to comment
Share on other sites

postoji li nacin provjere dali je poremecen sistem ubrizgavanj...i ta potrosnja je bila jos i veca,al evo po zadnjih 1000km je 10.3 

 

jednom sam ulio do cepa goriva,i presao cca 500 i koji km,i upalila se rezerva,s tim da sam ga pazio cijelo to vrijeme,(auto kad je bio kod mojih sa punim rez cca 750km) 

 

po meni sta sam dosad vidio auto mi trosi uvijek isto,gazen ili mazen.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.