Jump to content

Zamjena nosača motora na Megane 1


bob the biker

Recommended Posts

Pozdrav,

Tražim po forumu no slabo nailazim na neki tutorial ili upute kako zamjeniti gornji desni nosač (na suvozačkoj strani) na megane 1 PH2 1.4 16V motor pa bih molio za pomoć tko zna.

 

Uglavnom pokušao sam odšrafiti mašinu s nosača i podmetnuti dizalicu ispod kartera no bezuspješno, dizalo mi je cijeli auto umjesto motora.

 

Na koju foru da to napravim. Nosač ima čašicu kakvih 5-7 cm ispod tako da bi motor trebao barem toliko dignuti da ga izvadim.

 

slike su u prilogu da se vidi koji nosač je u pitanji i na koji način sam dizao mašinu.

 

post-13954-0-38342600-1395957198_thumb.j

 

post-13954-0-17007300-1395957216_thumb.j

Edited by bob the biker
Link to comment
Share on other sites

ja sam isto tako ga mijenjao nema veze što ti diže auto kad odšerafiš ovaj gornji šeraf spustice ti se auto dole bitno je samo da motor podupres na toj stranii da ti ne legne  i to je to.

 

pozz

Link to comment
Share on other sites

Ne sviđa mi se kako ta hidraulična dizalica i daska stoje, izvrnit će ti se to!

Ja sam to uvijek mijenjao tako da sam dizao s dizalicom koju dobiješ s autom. Ne znam kakva je na Meganeu, na Cliu joj je gornji dio na V i nasjedne lijepo na karter. Nisam podmećao drvo, nego bi ubacio stare krpe između nje i kartera.

Dižeš sve skupa, nema veze što se podiže cijeli prednji kraj. Na Cliu je teško, da ne kažem nemoguće izvući nosač bez da skineš taj aluminijski komad (na 3 vide) koji je pričvrščen za glavu. Motor treba podići taman toliko da se nosač oslobodi.

 

Link to comment
Share on other sites

hmm nekako mi više ova dizalica uljeva povjerenje od renaultove  ,s time da je daska sjela baš na jedan ravni narebrani dio kartera...

 

E vidiš skidanje ovog aluminijskog komada onda sve riješava . Budem probao, Hvala

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.