Jump to content

Čudan rad motora i zujanje turbine


kiki-riki

Recommended Posts

Laguna 2, 2004. godište, 74 kw, 1.9 dci, 230 000 km. Evo maloprije dođem pred kapiju, izađem van i čujem kako motor izrazito grubo radi (doslovno kao traktor) čuje se i nekakvo zveketanje lima/metala (ili struganje), pri manjem gasu turbina izraženo i glasno zuji. Taj zvuk struganja metala ne mogu točno odredit odakle dolazi, al mi otprilike zvuči kao kad trese lonac od auspuha i imam osjećaj da motor radi kao kad je lonac probijen. Inače sam u zadnjih par dana primjetio kad mi je suvozački prozor otvoren (zvuk se odbija od zidova kuća) da turbina ima drhtav zvuk dok se vrti, nije onako gladak i jednoličan.

 

Također se sada u leru dogodi da se turbina sama od sebe uključi, kratko zazuji par sekundi tako glasno pa se isključi, uz takav grubi rad motora.

 

Auto normalno pali/gasi, standardno malo dimi crno kad ga povezem na otvorenom na 3-3100 obrtaja i to brzo prestane, normalno vuče, nikakve anomalije nisam do sada primjetio osim ovog tu.

 

Ajde pomagajte ako netko zna. Ne palim ga i ne mrdam iz garaže.

Link to comment
Share on other sites

Uh, ja bi na tvom mjestu dogovorio odmah servis i dijagnostiku. Tako ćeš najbrže znati što mu je i dobiti na vremenu.

Link to comment
Share on other sites

Hebemti, dobro je ispalo. Uglavnom, otkačio se katalizator, majstor pretreso i vratio ga nazad (zavario). Veli da je zato tak lupalo jer je udaro po veznom limu i svud okolo, a pošto je turbina tu blizu zato se tako sve čulo. Napravljena dijagnostika, turbina je u odličnom stanju kao i sve ostalo. Ceh - 250 kn. Dobro je, mislio sam da je cirkus i veselje.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.