Jump to content

pali mi se upozorenje low oil pressure


Guest

Recommended Posts

Pozdrav svima i isprika ako postoji ova tema, ali sam nov ovdje i nisam je uspio naći.

Problem je ovaj...

Renault Scenic II 1.9dCI 88kW zadnjih dana mi se u par navrata javio zvučni signal, zasvijetlila je lampica ulja i znak stop uz poruku "low oil pressure". Primijetio sam da se to javi pri vožnji uz brdo, traje sekundu i prestaje gasi se čim počnem puštati gas. Nakon paljenja auta izbacuje da je razina ulja u redu. Nikakvih drugih problema nema ka se navedeni problemi pojave.

 

Ako Vam može biti od koristi... auto je prešlo oko 130000km (nevjerojatno, ali i po Renaultovim podacima se slaže svih ovih godina - ali i dalje ne mogu vjerovati), na 110000km odrađen veliki servis, na 125000km mali servis.

Po forumima vidim da mi troši više nego ostalima - oko 10-11 L/100km gradske vožnje (porsječna potrošnja mi je oko 9.5L/100km ali 95% je gradske vožnje i to doslovno gradske vožnje tj. 1., 2., 3. i stani...)

Nakon učinjenog malog servisa u ovlaštenom servisu sam kod drugog majstora otišao s autom (jer su katastrofa u ovlaštenom) i on mi je između ostalog našao da pušta podloška karetra (rekao mi je da čekam do drugog malog servisa da neće biti ništa), te da je puklo bilo crijevo turbine/intrecoolera (isprika ali ne znam točno oboje je spominjao) te ga je skratio i stegnuo (nakon čega je turbina zaista tiša) jer nije imao ni on niti ovlašteni servis originalni dio.

I još nešto... Malo mi ipak djeluje trom za dizela od 120KS (unatoč težini) - kad ga previše ugušim u 3. brzini a kreće uzbrdica zaguši se, ali čim se turbina upali vuče k'o lud i pri većim brzinama ide odlično (da ga ne ureknem).

Bilo kakav savjet je dobrodošao, naravno idem u servis ali samo da me ne mogu zezati kao što to inače rade u ovlaštenom servisu.

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Share on other sites

Sta kaze šipka...ima li dovoljno ulja u motoru ili nema...? Lampica nedovoljnog tlaka ulja def. nije dobar znak...

Link to comment
Share on other sites

Hvala na brzim odgovorima.

Naime jedini razlog što nisam već bio na servisu jesu ovi nreadni dani oko Uskrsa. Znam da bih terbao ručno provjeriti šipku ulja, ali ubijte Vi mene ako ja znam d+gdje je ona kod ovog Scenica. Fina stara auta u kojima te je šipka bola u oko čim digneš haubu... :-) Problem je što sam danas dežurni, pa ne bi baš fino bilo da ljude pregledavam crnih ruku, ali ću iza dežure pogledati i to. Ono što mi je zanimljivo (u usporedbi s onim što sam našao na ostalim forumima) ljudima se taj signal palio kad staju, a kad podju gasio bi se...

Link to comment
Share on other sites

meni je riknuo senzor pritiska ulja, ono sto se dogadjalo je da kada bi auto dosao na radnu temp palio bi mi signalnu lampicu uz upozorenje da je pritisak preslab, ali samo ako bi rpm bio ispod 3000
ulje je naravno bilo OK, kao i kolicina istog, nakon promijene senzora sve OK

 

zaboravio, nakon paljena upozorenje bi trajalo cca 3 sec i onda se gasilo

Link to comment
Share on other sites

Ovaj mi se odgovor sviđa... Moglo bi biti to, slično je. A po onome što sam vidio po forumima od mogućih uzroka, mislim da je taj i financijski najbezbolniji...

Link to comment
Share on other sites

Ako sam ja dobro shvatio, šipka za provjeru ulja je na čepu za ulijevanje ulja !?

 

4159705678a12993660916l.jpg

Link to comment
Share on other sites

Upomoc... sinoc gledam sipku i ne vidim da ima ulja. Prije cca. 4 mjesecs je uradjen mali servis. Ja se zaista ne kuzim u auta, ali zar je moguce da auto na tolikoj kilometrazi u manje od 6 mjeseci potrosi toliko ulja?! Buduci da stvarno imam losa iskustva s nasim ovlastenim Renaultovim servisom, prvo sto mi je palo na pamet da su me i tu naguz... upravo oni.

Link to comment
Share on other sites

Neznam ti za Mostar.

Ali dosta sam radija kod njih i preporuka.

Ipak servisiraju Renaulte preko 15god.

.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.