Jump to content

Megane III Coupe - senzor u vratima


dubart

Recommended Posts

Na suvozačkim vratima ne mogu više otključati auto uvlačenjem ruke iza kvake, jednostavno ne reagira. Na vozačkim vratima je sve OK. Može li se tu što pokušati osim zamjene senzora, koji košta 1.800 kn?

Link to comment
Share on other sites

Vidio sam par puta neke tutoriale za popravak, ali vise onog gumbica za zakljucavanje koji odlazi. Malo pretrazi, sigurno je nekog zajebavalo.

Link to comment
Share on other sites

Možda si tipkajući po autu/kartici promijenio neku postavku i isključio taj senzor.

Link to comment
Share on other sites

Bio sam na servisu, oni su tu nešto gledali i kažu senzor... Negdje na netu sam našao da bi možda resetiranje senzora pomoglo. Probat ću skinuti akumulator na pola sata, možda uspije....

Link to comment
Share on other sites

Pa i mislio sam da si išao u ovlašteni servis čim si spomenuo da je cijena senzora 1800 kn (samo ovlašteni imaju takve sulude cijene dijelova).

 

Baš me zanima kako su ustanovili samo gledajući da je problem u senzoru, a ne recimo u mikroprekidaću unutar ručice ili u antene u sklopu ručice.

Pa najmanja vjerojatnost je da je problem u senzoru. Najčešći problem (u 99% slučajeva) je u mikroprekidaču koji se uslijed vode/vlage zablokira (hrđa).

Ako ti taj mikroprekidač zablokira u stisnutom položaju on automatski zablokira i rad senzora.

 

U svakom slučaju treba skidati unutrašnju oplatu vrata da se utvrdi u čemu je stvarni problem.

 

Naišao sam i ja na netu da postoji mogućnost resetiranja senzora pa probaj i to napravit, ali ne samo skidanjem akumulatora nego ovako:

- Skini oplatu vrata,

- uđi u auto i zaključaj vrata sa botunom na kartici,

- otkaći konektor na senzoru,

- nakon cca. 10-ak sec. spoji konektor natrag i senzor bi se trebao resetirati.

 

Ako se na kraju ipak pokaže da nevalja senzor radije ga uzmi na e-bayu jer cijene idu od 300 kn pa naviše (ovo je ipak drastično jeftinije od ovlaštenog).

Samo moraš pripazit jer se razlikuju za lijeva i desna vrata. Vizualno izgledaju isto (oba imaju dva senzora u zajedničkom kučištu) ali im je priključni konektor na senzoru zrcalno suprotan. 

http://www.ebay.co.uk/itm/renault-megane-mk3-2010-1-5-dci-passenger-side-front-keyless-door-entry-sensor-/281317765834?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ARenault%7CModel%3AMegane&hash=item417fd872ca

Link to comment
Share on other sites

RHvala ti na pomoći, u to skidanje oplate vrata se teške volje upuštam ali ću morati :-) Na eBayu je par linkova, ali ne žele slati u HR. Jedan mi je odgovorio da bi poslao ali neće jer nismo u EU?! Nakon mog protuodgovora se više ne javlja...

Edited by dubart
Link to comment
Share on other sites

Meni se na megane-u 2 to isto dogadja..jedno vrijeme radi pa ne radi..sad trenutno opet ne radi.. francuska elektronika :) :(

Link to comment
Share on other sites

Imaš na e-bayu linkova. Koliko vidim senzor je identičan kao na Meganu II. Samo pripazi kao šta sam ti rekao na lijeva i desna vrata. Evo ti npr. dva linka:

 

http://www.ebay.co.uk/itm/J15-RENAULT-MEGANE-MK2-KEYLESS-ENTRY-DOOR-SENSOR-N-S-F-2003-2008-/140990247926?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20d3ac73f6

http://www.ebay.co.uk/itm/Renault-Megane-MK-ll-02-06-1-6-petrol-door-sensor-4-432-/291039859321?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&fits=Car+Make%3ARenault%7CModel%3AMegane&hash=item43c353d279

 

Ajde ti prije bilo kakvog skidanja oplate napravi ovo (ljudima proradi jer je problem kao šta sam i rekao u mikroprekidaču), u onaj uski razmak oko botuna na ručki i na ulazu ručke u vrata (kad je držiš povučenu) naprskaj kontakt sprejem ili WD-on i ostavi malo neka djeluje. Mikroprekidač u tom malom botunu na ručki se mora osloboditi/proraditi i onda bi trebao čuti kako klika kad ga pritiskaš. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Za vikend ću se s tim pozabaviti, hvala ti još jednom :-)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.