Jump to content

Auto se trese od 90-95 km/h ?


olympya

Recommended Posts

Ekipa, na autu sam skoro sve doveo u red. Danas mi došli oni setovi uporišta za amortizere i to.. međutim ostao mi je taj problem koji je u naslovu. Stavio sam felge 17" ice, gume su ok. Kod balansiranja se vidilo da felge nisu 100% ravne, kao ni na jednom autu vjerojatno. Sve je to u granici tolerancije, možda jedna i nije baš.. Uglavnom nervira me to što se volan malo malo trese u tom razmaku od 90-95 km/h. Nimalo se ne trese ni prije a ni na 160 km/h. Teško je sada biti pametan i znat od kuda početi. Bio sam otvorio temu da mi se je auto tresao pri kočenju ako se netko sjeća i raspravljali smo o svakakvim diskovima i svačime u vezi kočnica, međutim ta trešnja je nestala nakon što sam stavio druge felge i gume.. eto. Ako imate neki savjet. Kome se obratiti da može nekako nešto ispitati? Ili da kupim gume, ravnam felgu itd itd??

Link to comment
Share on other sites

probaj prvo stavit prednje kotace iza, a zadnje naprijed, pa vidi jel trese ista... to mozes sam i ja bi prvo od toga krenuo...

jer ak su naprijed felge ravne, nesmije volan trest..

Link to comment
Share on other sites

Ako trese na određenim brzinama problem je u blansu. Krive felge tresu uvijek, od nule do 200, loše izbalansirana guma trese na određenim brzinama i samo tamo.

Link to comment
Share on other sites

moraš naći dobrog vulkaniizera sa isto tak vrhunskom balansirkom...a začudio bi se da znaš koloko njih krivo izbalansira zbog loše balansirke

Link to comment
Share on other sites

felge. meni isto twingo trese od 95-115 i nije ugodan osjecaj. a felge su mi "balansirane"

Link to comment
Share on other sites

Gume su uzrok treskanja na odredjenim brzinama...ne felge. Ako trese - nije dobro izbalansirano.

Link to comment
Share on other sites

Dečki su već sve rekli.

 

Neka ti netko drugi balansira kotače ;)

Link to comment
Share on other sites

Nedavno odnesao jednom lokalnom vulkanizeru 2 felge za motor da smontira nove gume gore.Moram priznati da sam se sokirao kada sam vidio kako skida onu konstrukciju za balansiranje guma za auto. Lik je velikim gumenim cekicem mlatio iz sve snage da to skine dolje, ne znam koliko je stroj osjetljiv na takve zahvate ali znam da to radi svaki dan pa nekada i po nekoliko puta kada se proljepsa vrijeme. Cisto sumnjam da je nakon xyz takvih zahvata stroj u mogucnosti tocno odrediti nesto u 5-10 grama.

Link to comment
Share on other sites

Nisam pametan, ja lako odem kod nekog poznatijeg vulkanizera na balansiranje. Tako mi je bilo i na mondeu, tresao je. Stavio sam nove ljetne gume ispred i dalje je tresao. Kad su mi govorili da mogu i zadnje gume biti krive nisam vjerovao. Kad sam promjenio i zadnje auto više nije tresao. Bile su istrošene, obe jednako i sve ali nikad čovjek nebi bio rekao da auto može tako tresti zbog njih. Tresao je od 90 pa do 180. Na 200-210 ni nije toliko. 

Probat ću danas stavit zadnje kotače ispred pa ću vidit. Ako ne na balansiranje opet, pa ako ne gume idt :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

da pitam, znači ustanovljeno je ako se trese u rasponu od 90-100 km/h cca nisu krive felge jer da je neka felga toliko udarena bi auto tresao stalno jel?

Sutra mi mehaničar mijenja uporišta i ležajeve mortizera, cijeli set uglavnom ispred sa lijeve i desne strane. Pa ću vidit dali je možda i to uzrok, jer opet ako su gume izbalansirane, ili su mi one dvije gume iza barun bravuris toliko loše. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.