Jump to content

Megane 2 far sa ph.II na ph.I


IcyTexx

Recommended Posts

Pozdrav.

 

Ako može malo pomoć. :D

 

Treba li izvoditi kakve preinake da bi se ubacio far iz ph.II sa lećom u Megane ph.I?

Isto to pitanje vrijedi i za zadnje lampe.

 

Također, ako bi se išlo u to... Bi li ti farovi funkcionirali bolje sa nekim Philipsovim xenonom od 4300K ili sa običnim halogenkama? Vjerujem da je previše muke sa ugradnjom originalnih xenona.

 

Hvala.

Link to comment
Share on other sites

za zamjenu farova moras mjenjat ili prerađivat prednji branik jer su farovi od ph. 2 malo veci... za zadnje farove nemoras nis prerađivat jedino neznam dali pasu đekovi ili moras pocvikat zice pa is nanovo spajat na druge farove...

Link to comment
Share on other sites

A jesi li možda razmišljao o tome da farovi od "phase 2" nisu homologirani za "phase1", tako da bi mogao imati problema na tehničkom pregledu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala puno krunek!

Nažalost ne isplati mi se mijenjati onda i branik, a za prerađivanje ovisi koliko i kako ga treba podesiti, iako bi i to izbjegavao. Da me barem netko kvrcne na parkiralištu pa da onda moram zamijenit.  :p

 

@usrmaatre - Jesam, razmišljao sam, ali nekako mi paše taj rizik. Ipak su to originalni farovi i sumnjam da će netko gledati, a što se tiče kvalitete svjetla - koliko sam gledao farovi su na istoj visini i nagibu na obje verzije Meganea. Od ph.I mi se ne sviđaju, kad bi metnuo od ph.II, malo bi pomladili auto.

Link to comment
Share on other sites

ja nisam nikad imao problema zbog farova a imam ih 5 godina gore... nije ti taj zahvat prerade branika tako strasan...

Link to comment
Share on other sites

A opet je ljepse origigi, ako je prerada se vidi da je ph1 branik a ph2 far.

Sto se xenona tice ako hoces philips moras imat original xenon farove, to ces tesko nac, jako tesko. A philips NE proizvodi s halogenim bazama tipa h7 koji ide u obicne halogene projektore. Takodjer halogeni projektori NISU isti xenonskim i ako tako mozda izgledaju, te malo osvetljavaju i iznad linije reza sto kod xenona i nije bas dopustivo, jos ako se upari s losim kineskim zaruljama si napravio s**nje od posla...

Ako bas hoces xenon, CN light zarulju (150kn par) i ac ballast ni slucajno najjeftiniji kineski

Link to comment
Share on other sites

Da bi stavio farove od ph2 za sobom vuče da moraš i branik mijenjat.

Najjednostavnije riješenje da dobiješ xsenone je da ugradiš one marimoto projektore u svoje farove , priključiš prskalice , da te nebi peglali na tehničkom i to bi bilo to.

Link to comment
Share on other sites

Ma ne bi to radio radi xenona. Više da malo pomladi auto i zbog toga što su sadašnji farovi požutili i zmazani su iznutra, uz to na desnom se iznutra vidi crna mrlja pri vrhu. Znam da se može ispolirat i očistit iznutra uz puno muke, al ne da mi se.

 

Jedina opcija mi je branik + farovi. A mislio sam i lajsne pofarbat.

 

Bolje da novce metnem u fond za RS-a. :D

Edited by IcyTexx
Link to comment
Share on other sites

Neznam, meni je ph1 10puta ljepsi ato se prednjice tice od ph2

Edited by MilosB
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.