Jump to content

Twingo me u...pojam


D14A3

Recommended Posts

Imam jedan upit, twingo 1.2 2004.g, svakih par dana kad zakiši, kad maaalo zahladi neće okrenut anlaser, kad zatopli, pali....nesmije vidjet ključ. Dali kojim slučajem kompjutor dopušta startanje.

 

Edit: BTW, stavljen za probu drugi akku i anlaser, problem ostao. Auto na guranac PALI!

Edited by D14A3
Link to comment
Share on other sites

mislim da je twingo imao problema s kompovima, ali daj si prvo vidi kontakt na pokretacu anlasera... jedna zica ide samo, nju skini, pocisti i dotegni pa onda vidi

Link to comment
Share on other sites

Kontakte sam sve nategnuo očisto, to nema greške, bijela ubodna žica na anlaseru koja aktivira cijelu stvar,spojim na Fluke kad okrenem ključ u START..ili kako se zove anlašenje mora izbacit ~13V..meni je 0. Znači da struja nije puštena. Budem još ispitao instalacije do kompa, makar sumnjam na njih, jer se gospođa najnormalnije dovezla doma, i prekjučer ili kad..kaj je bio pljusak, ujutro nije htio okrenut. Zatoplilo do 30°C pali. Hvala najljepša, znači znali su imat problema.

Edited by D14A3
Link to comment
Share on other sites

da, cuo sam da je dosta ljudi nazalost imalo problema s kompom :(

Link to comment
Share on other sites

Mislim da komp nema veze sa automatom alnasera.

 

Ušla ti je voda ili vlaga u prostor motora gdje se nalaze osigurači i releji (to ti je odma pored baterije ispod crne plastike). Unutra se nalazi i jedan konektor sa 8 pinova. Kroz pin br. 1 ide ta bijela žica sa alnasera i onda se produžuje sve do kontakt brave.

Odspoji taj konektor i očisti/osuši i tada bi trebalo da automat alnasera opet ima 12V kad okreneš ključ na startanje.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Hvala na svim savjetima, rješeno je. Kontakti su oksidirali na kompu, bilo je dosta vlage u plastici. Za sad je sve ok s autom

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.