Jump to content

Clio storia 1.2 voda u kabini, isparivač klime?


balazmarko

Recommended Posts

Pozdrav!

Trebam informaciju u vezi navedenog problema. Dakle odvodi za kišnicu nisu začepljeni(provjerio sa kantom vode) sva tri su skroz prohodna. Čini mi se da je i ona cijev od isparivača prohodna. Ali kad upalim klimu kondenzat ne curi iz te cijevi nego mi vlaži u ventilaciji u kabini. One spužve na podu su pune vode.

Koji su mogući problemi sa isparivačem?

 

Link to comment
Share on other sites

Cijev od kondenzata moze biti zaštopana, izlaz stisnut pa ne moze slobodno curiti dok se ne napuni i stvori pritisak ili moze se iscupati. Provjeri sve opcije.

Link to comment
Share on other sites

lako moguće da ti curi mali kiler grijanja,....onaj pod armaturom na sredini

to im je bolest

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Riješio problem.

Cijev za odvod kondenzata je bila zaštopana ali ne na kraju ispod motora, nego gore na spoju sa isparivačem. Odozdo ju nisam mogao odštopati nego sam skinuo plastiku ispod šajbe, skinuo onu limenu zaštitu između mašine i ventilatora/isparivača/filtera za zrak. Zatim sam odvinuo nekoliko vijaka koji drže poklopac isparivača(koji nisam uspio do kraja skinuti ali kad sam otpustio vijke plastiku sam mogao savinuti taman dovoljno da vidim tu cijev za kondenzat i da mogu unutra prstima ugurati žicu. Na samom ulazu u cijev je bilo prljavštine( prašina, ona sluz od ustajale vode i tako dalje). Kad sam to očistio nalio sam čašu vode u tu malu kadicu i sva voda je iscurila van kroz cijev ispod motora. Upalio klimu, za par minuta počeo kondenzat kapati van.

Dakle, sva tri odvoda za kišnicu su bila prohodna i ta cijev za kondenzat je odozdo bila prohodna(probao sam roštati po njoj sa žicom) ali je problem bio na vrhu te cijevi.

Inače sama cjevčica je na vrhu promjera nekih 4-5 mm pa je to valjda usko grlo i ne treba puno smeća da se zaštopa. 

Link to comment
Share on other sites

Borna druze budem ti ja pokazao kade se vidimo, ja je ionako nemam pa sam upucen gdje i sta.

Link to comment
Share on other sites

Kad budem imao vremena poslikam i stavim na forum. Cijela ta akcija traje deset/petnaest minuta. Kad znaš šta radiš, a kad istražuješ, malo više ;-).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.