Jump to content

Twingo 1.2 16v 2001g


Vice11

Recommended Posts

Pozdrav!

Iman problem sa twingom, tj sa neugodnim smradom ulja u kabini.

Naime, svaki put kad se motor zagrije kroz ventilaciju se počne osjećat jako neugodan miris izgorenog ulja a nekad se čak vidi i da izlazi dim iz ventilacije i nekakva čađa (crne pahuljice)ako ga malo isforsiram.

Zamjenio sam brtvu poklopca ventila jer san sumnja da možda propušta ulje na brtvi al opet isto.

P.s.po motoru ima ulja al ništa pretjerano obzirom da je auto prešao 200 000 km

Unaprijed hvala na odgovorima...

Edited by Vice11
Link to comment
Share on other sites

Nije, gleda san granu auspuha i sve je čisto...Čita san nešto po forumu da se zna začepit iberlauf, jel ko zna jel to može bit?

Link to comment
Share on other sites

Meni se dogodilo jednom i bilo je do brtve poklopca ventila ali ti si taj mogući uzrok otklonio, koliko mi je poznato na granu ulje može dospjeti jedino na taj način, da je brtva glave ulje bi se slijevalo ispod grane a možda baš šprica od ispod. Zavuci se ispod auta, nije komplicirano, grana se lijepo vidi odozdo a i primjetit ćeš ulje ako je razliveno negdje. Sumnjam da je do iberlaufa, neznam od čega bi se mogao zaštopati, jedino ako je spao pa negdje prska po vrućem motoru. BTW lako ga lociraš, spojen je na usis prije leptira i drugim krajem na poklopac ventila na istoj strani pokraj leptira, dugačak 15-ak cm.

Link to comment
Share on other sites

ok, provjerit ću tu cijev iako je nisam kod zadnjeg istraživanja moga pronać.

Gleda sam motor sa stražnje strane (auto sam diga na dizalicu) i ima dosta ulja po njemu.Odakle bi ulje moglo curit ako nije brtva na poklopcu ventila? Možda brtva glave motora?

Edited by Vice11
Link to comment
Share on other sites

Kod mene je vrlo malo curkalo kroz jedan onaj otvor (semering sta li je) kod svjecice. Kod tog motora je to sve malo cudno izvedeno

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.