Jump to content

Laguna 2 ph II problem s automatskom kočnicom


croforum

Recommended Posts

Bok molim za savjet,

  Laguna 1.9 dci automatska ručna mi se blokira kod pokretanja auta. Počelo je 1. put prije 3 ili 4 mj. blokirati, nakon toga se to dešava sve češće. U zadnjih mjesec dana 5 puta. Primjetio sam da se to dešava nakon što se auto ohladi. Uredno se sparkiram nakon vožnje, ali sljedeči dan kada ga hladnog upalim i pokušam voziti ručna je uključena i auto jedva vozi. Nakon toga stanem i odpojim struju na nekih  cca 20 min i nakon toga auto vozi bez ikakvog problema.

  Ima li tko ideju ... što bi to moglo biti?

  Možem li sam to popraviti?

 

Bliži se godišnji, ne bi htio ga stalno resetirati (s napajanjem struje) i nije baš zgodno, pogotovo, ako se mora nekamo žuriti.

 

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Provjeri prekidač na pedali kumplunga. Kad stisneš pedalu vidi da li se i poluga prekidača pomiče. Moguće da imaš više od jednog prekidača na pedali.

Slijedeće može biti problem sa prekidačem mjenjača. Ako on nije ispravan sustav nezna da je auto u brzini. Provjeri tako da ubaciš u rikverc i vidi da li ti gore straga rikverc svjetla. Ako gore onda je on OK, a ako ne gore onda je tu problem.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.