Jump to content

Čudan zvuk u Clio III


annaBG

Recommended Posts

Cuje se najcesce kada je auto hladan i kada je niza temperatura. Sada preko leta, manje se cuje, retko, ali cuje se nakon par dana odmaranja na parkingu.

Vec nakon 200m zvuk se vise ne cuje.

da li znate o cemu je rec?

 

 

evo snimak, pa negde od 0:10 obratite paznju :)

 

http://vocaroo.com/i/s1UwyizGouGr

Edited by Smuchac
Link to comment
Share on other sites

Zvuk je kao da se netko spaja na dial-up modemu :zubo:

aAko se radi o onom zviždanju,onda treba prekontrolirati zrak tj. sva crijeva zraka uključujući i ona koja vode u kabinu te provjeriti filter kabine koji,ako se nije nikad mijenjao,ima svakavih stanara u sebi. Ako nije to taj zvuk,onda zanemari.

 

P.S Drugi put se malo potrudi oko naslova tj. da se bar nešto iz njega skuži. Hvala. :hey:

Link to comment
Share on other sites

Aha jeste na to zvizdanje cujem...Rekla bih da ima malo veze sa pedalom gasa ili kvacila...I kada se zagreje auto do prvog semafora zvuk prestaje

Edited by annaBG
Link to comment
Share on other sites

jako zanimljivo moram priznati,da imaš tubinu rekao bih da je ona,osim crijeva za zrak bilo bi dobro prekontrolirati i napinjače te vodenu pumpu,imao sličan slučaj dok sam imao Daewoo lanos da se tako čulo i svi su govorili ništa strašno,i stvarno je bilo ništa strašno osim što se poslije jako čulo pa se vodena pumpa morala mjenjati :D


jako zanimljivo moram priznati,da imaš turbinu rekao bih da je ona,osim crijeva za zrak bilo bi dobro prekontrolirati i napinjače te vodenu pumpu,imao sličan slučaj dok sam imao Daewoo Lanos da se tako čulo i svi su govorili ništa strašno,i stvarno je bilo ništa strašno osim što se poslije jako čulo pa se vodena pumpa morala mjenjati :D

Link to comment
Share on other sites

Ja sam posumnjala na kais i na vodenu pumpu, da naglasim da se ne razumem, ali se trudim da razumem se u kola, ucim jos uvek :) 

 

Evo zasto sam posumnjala...auto je presao 75000km, star je 8,5 god (januar 2006). Nakon 4 god od kupovine (2010.) radjen je veliki servis, gde je sve zamenjeno osim vodene pumpe.

Posto je od tada proslo 4 god, kalendarski gledano trebalo bi da radim veliki servis (u Srbiji preporucuju na 4god ili na svakih 60 000km predjenih, sta prvo istekne).

Ali ipak nisam radila...rekoh malo sam km presla...

Zato mi proslo kroz glavu da nije vodena pumpa jer je stara 8,5 god ili da nije kais jer je kalendarski gledano proslo 4 god!?

 

 

E sada vec dve sezone, zima kada dodje, temperatura oko 10 stepeni odmah prilikom paljenja automobila, prilikom isparkiravanja, cuje se to "zvizdanje". Rekla bih da ima veze sa gasom, kvacilom...nisam sigurna. Vozim 200min i kako se auto malo zagreje zvuk prestane.

Leti se to nije culo, ali evo malo losije vreme u Bg, kisa bila, par dana se zaredjalo da je auto na parking, i jedan dan palim kola i culo se opet zvizdanje

Link to comment
Share on other sites

onda je sigurno vodena pumpa (99%) ipak je malo previše to za nju , sve je to ok što kažeš malo kilometara ali su tu  4 godine a one nepraštaju :) ,meni isto tako bilo na bivšem autu ,tek kad se zviždanje počelo polako pretvarati u struganje odnosno lagano škripanje (valjda joj otišla pištaljka :luda:  ) otišao kod svog majstora i riješio problem :dada:  ,kao što si rekla dok je ljeto dobro je,čim malo zahladi fućiiiii fućiiiii :smile: ,dakle kad se radi veliki servis nemoj štedjeti mjenjaj sve što treba,ako nisi prošla puno kilometara onda su tu godine,ipak je 4 godine puno iako nam se čini da nije

Link to comment
Share on other sites

Kad nesto mjenjas na velikom servisu onda ide sve. Od spanera, vodene pumpe i remenja. Znaci garnitura velikog i malog remenja te eventualno remenica radilice ako nevalja. Tako sam i ja nedavno a auto je to sve imao zamjenjeno prije 50 000km. Cuo se neki zvuk i nakraju ispalo da nista nije valjalo. Jbga na tome se ne stedi i uvijek se mjenja sve u kompletu. Naravno i novi antifriz

Link to comment
Share on other sites

Kada je bio radjen serbis veliki, pre 4 god u ovlascenom servisu sam rekla sve menjate :) , ali kada sam dosla po auto vidim nije vodena pumpa. Na moje pitanje sto, kaze majstor "zaista nema potrebe, malo km, garant ce da tera do narednog servisa velikog ako ne i duze", ja rekoh ok ajde vazi.

 

Posto vise ne servisiram u ovlascenom, jer su skupi dosta,a i nista bolja usluga ili znanje, pitam svog majstora kakav je to zvuk koji mi se cuje.

Kaze da ne zna, jer se ne cuje kada ga oteram kod majstora. On misli da ne moram da radim veliki servis do naredne godine.

Ali uradicu ga ja...

 

 

Tako da mi se sve menjalo na velikom, osim eto vodene, ali ovaj put obavezno, e sada za remen iskreno ne znam sta je :) I antifriz zamenjen pre par godina. Pre 2 cini mi se. Vodim ja Cliu dnevnik kada je sta menjano heheheh :D

 

marioaskz, rekla bih da si imao isti problem kao i ja, tako da ako kazes da je do vodene pumpe bio, onda vrlo moguce da je i meni.

Par drugara koji su culi ovaj snimak, kazu "španer", ali ako nista hitno...

Edited by annaBG
Link to comment
Share on other sites

moguće da je španer ali on bi se čuo uvijek a ne samo kad je hladno a pumpa se čuje samo kad je hladno i dok je motor hladan odnosno dok se tekućina ne ugrije do određene temperature,ali na kraju cijele balade i pumpa se počne čuti i to jako.

Ako već ideš na veliki servis onda mjenjaj sve i vodenu pumpu i španere i naravno to bi bilo najbolje da ti uradi majstor u kojeg imaš povjerenja

Link to comment
Share on other sites

Hvala ti puno na savetu. Boga mi cuje se ona zimi, pa ja mislim 2 god...

a joj moram onda uraditi komplet velikii servis :) 

 

Koliko se krece cena velikog kod vas? Za Clio 3, 1.2 16v.

Bas me zanima da li smo licni sa cenama

Link to comment
Share on other sites

ja sam veliki servis na Cliju dao cca 350 eura,stim da me je najskuplje došla remenica radilice,bez nje bilo bi oko 180 eura komplet (filter ulja,zupčasti i rebrasti remen ,vodena pumpa ,svjećice,španeri )

Link to comment
Share on other sites

Hm hm bas cu da vidim koliko je u Bg, pa cu da javim. 

Cini mi se da je pre 4 god, kada je radjen u ovlascenom, bez vodene pumpe bilo oko 300e, ako ne i vise

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.