Jump to content

Problem sa anlaserom


Marko_Os

Recommended Posts

Imam neobican problem, pa bih volio cuti par misljenja ili ako je netko imao isksustva. 

Kad sam kupio Lagunu, kod paljenja se cuo zvuk struganja kod anlasovanja, tj. vec kad motor upali i u trenutku kad anlaser treba "odvojiti" tu zastruze kao recimo brusni papir od metal. Nije ugodan zvuk. 

Prvom prilikom smo ga skinuli i napravili reparaciju. Cetkice su bile skroz na kraju, a ni bendiks nije izgledao lijepo. Zubi su vec bili podosta pojedeni. Nakon toga je bilo ok, ali je i dalje imao vrlo lagani zvuk tog struganja, no puno manje nego sa starim bendiksom. Jucer, 6 mjeseci nakon te reparacije, Laguna nije htjela upaliti. Anlaser okrene pola kruga i odmah prozuji i nastavi zujati. Skinuli ga danas i imali sto vidjeti. Bendiks izvana kao nov. Zubi na mjestu, nema spene, sve kako treba, ali vrti se u prazno. Razletilo se "kvacilo" u bendiksu i vrtio je u prazno. 
Bendiks je bio Cargo. U svim autodijelovima u Osijeku imaju samo taj Cargo. Uzeli smo novi i montirali i sada opet imam taj zvuk struganja kad auto upali a anlaser odvaja. Kao da ne odvoji na vrijeme. Samo sada je zvuk jako izrazen kao i sa prvim bendiksom. 

Zamajac je pregledan i na par mjesta ima laganih tragova, ali nista kardinalno. 

Anlaser je cijeli pregledan i sasvim je ok. Rotor, magneti, cetkice, pikse, sve je u redu. 

Moze li bendiks proizvoditi takav zvuk i da li mogu ocekivati da od drugog proizvodjaca bude bolji (ipak je ovaj Cargo izdrzao samo 6 mjeseci).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Evo video kako to zvuci. To je ovaj zvuk izmedju 4 i 5 sec
 
Edited by Marko_Os
Link to comment
Share on other sites

Polako, kud ste svi navalili  :laugh:  :laugh:  :laugh:  :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Jebate pali kak ti škoda favorit! Toj je tippičan njen zvuk....

Nažalost nemerem ti pomoći (ili na sreću) jer nisam imao takvih problema na laguni!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.