Jump to content

Nosači motora (Clio 2 1.2 16V)


ThePornstar

Recommended Posts

Otvaram topic zbog toga što nisam mogao naći informacije na jednom mjestu o nosačima koje me zanimaju, a mislim da će ta iskustva i informacije pomoći i drugim korisnicima i da će moći naći sve na jednom mjestu (topicu).

 

Znači ovak, auto mi trese u nižim okretajima kad je u brzini i kad naprimjer stisnem gas i naglo pustim (niži okretaji). Zatrese i kod šaltanja iz druge u treću, ali i kod svih šaltanja u nižu brzinu. Odaziv na gasu je normalan, znači s gasom nema problema, a i na leru auto radi najnormalnije (nema povećanih vibracija, a već me i par ljudi pitalo jel auto krepao).

 

Prema ovome sumnjam na donji nosač motora, koji sam imao prilike vidjeti i kod mehaničara na dizalici koji je također potvrdio da ima nešto lufta i da ga slobodno promijenim. Najlogičnije mi je da se radi o njemu, pošto mi se to događa samo kad je auto u brzini, odnosno u pogonu, a taj nosač brine da mašine ne ide naprijed-nazad. Trenutni nosač je original, a mislim da nije ni mijenjan do sad. Mislim da ne moram ni napomenuti da mjenjač ima popriličan hod baš na nižim okretajima ko davanja i oduzimanja gasa.

 

 

Nema veze s ovim gore - zanima me kako se mijenja nosač koji se nalazi ispod akumulatora? Isto tako me zanima "komplet" koji se dobije prilikom kupovine tog nosača. Na internetu vidim da neki prodaju samo ovaj dio koji se nalazi na kućištu od akumulatora, bez onog dijela ispod kućišta? Jel se to kupuje odvojeno ili? Oba dijela imaju "selene".

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ne znam jesmo li mi već o tim nosačima pričali preko emaila, a ne mogu naći upit, pa ako je moguće dobiti opet broj šasije, pa bih ja ovdje stavio skicu iz kataloga gdje se vide ti nosači na kojim su pozicijama, pa bi možda bilo i lakše ljudima vizualizirati.

I onda mogu reći i konkretne cijene za svaki nosač, kao i proizvođača.

Link to comment
Share on other sites

Čuli smo se već, ponudio si mi Sasic (uz mogućnost narudžbe originala) za ~ 170 kuna :)

 

Nisam te više htio zamarati upitima, ali planiram te kontaktirati u dogledno vrijeme zbog malo veće narudžbe (ulje, filteri, diskovi, pločice...) u kojoj bi bio i ovaj donji nosač. Pošaljem ti sad broj šasije na PM.

 

Uglavnom, zanima me iz kojih se dijelova sastoji ovaj nosač koji se šarafi ispod akumulatora, ali i iskustva ostalih koji su ga mijenjali.

Link to comment
Share on other sites

Meni se donji nosač tzv. upornik getribe manifestirao tako da je mjenjač imao prilično veliki hod prilikom dodavanja ili oduzimanja gasa.

 

Ono što si gore opisao zvuči kao druklager, pogotovo ako ga bivši vlasnik nije promijenio kada je mijenjao kuplung.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, nema nikakvih čudnih zvukova. E da, zaboravio sam napomenut da taj problem nije tako izražen dok je recimo pun auto ljudi. Ko da se od viška guzica vibracije upiju :D

Link to comment
Share on other sites

Imam isti problem, ali meni je samo pojačano kada je više osoba. Moj auto ima tek 83 000 km. Nekako mi se čini da ručica mjenjača ima dosta hoda prilikom stiskanja i oduzimanja gasa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

donji nosac motora Vladek,vrlo vjerovatno,ako se na oduzimanje gasa cima motor,moras to u voznji osjetit...

najdugotrajnije rjesenje je nosać zapunit sa ljepilom za sajbe...

 

orginal i zamjenski nosaci su od premekane gume koja s vremenom pukne...

 

ja sam taj neispravan puknuti zapunio s ljepilom za sajbu i miran sam vec 50 hiljada skoro a rucica nema ni pol cm hoda!:D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Danas sam silom prilika (nenadano) promijenio taj donji nosač (Febi). Auto se preporodio, nema više nikakvih problema iz prvog posta. Mjenjač još uvijek ima hod, ali je puuuuno manji. No to me uopće ne dira, dok god auto ne zacukava radi njega.

 

Stari (original) nosač sam si ostavio, u slučaju da novi opet kroz neko vrijeme počne zajebavat. Onda ću dat nekome da ga zapuni i zapravo trajno riješi problem. 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.