Jump to content

Podizač prozora zadnji pomagajte


gkezic21

Recommended Posts

Morao sam kupit novi zadnji desni podizac koji na motoru ima konektor samo za plus i minus. Moja laguna ima konektor sa 4 zice. Nigdje ni na otpadu ni u ducanu nusam mogao nac motor sa takvim konektorom. Laguna je 2003 god. Privilege oprema. Sad bi nekako prespojio motor ali nemam pojma kako. Ima li netko ideju kakvu????

Link to comment
Share on other sites

Jel ti otisao motoric ili nesto drugo na starom podizacu?

Link to comment
Share on other sites

Ako imaš takav konektor s više žica (6-pinski konektor) onda imaš impulsno otvaranje/zatvaranje prozora. To šta si sada montirao je za klasično elektro upravljanje sa prozorom. 

Taj motor nemožeš prespojiti na postojeću instalaciju bez da promijeniš botune na vozačevim vratima i taj na stražnjim vratima kao i postojeću instalaciju.

Nedostaje ti modul za impulsno upravljanje. On se inače nalazi na motoru (s jedne strane se u njega priključi taj 6-pinski konektor, a sa drugom stranom je uboden u motor (u njegov konektor sa dvije žice).

Idi kod onoga tko ti je skidao stari motor i ugradio taj novi i traži da ti vrati modul.

 

Inače i mene zanima kao i Marka koji je bio razlog da si morao sve u kompletu zamjeniti. Vjerojatnost da ti je sve riknulo (motor, modul, sajle, plastične kopče) u istom trenutku je nemoguća.

Sve to nabrojeno se normalno zamjenjuje pojedinačno.

Je li moguće da te netko zavidao?

Link to comment
Share on other sites

Kod zadnjeg podizaca na Laguni uglavnom strada plasticni puz kroz koji ide spirala i kopca na koju se kaci ta spirala. Nije klasicni podizac sa sajlom, ali i dalje stoji teza da se svaki dio moze zamjeniti.

Edited by Marko_Os
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pa recimo da je prijasnji vlasnik isčupao sve... imam advance opciju i zato ovaj ne pase. Taj kontroler ili motor sa njim ako cujete da netko prodaje javit mi :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.