Jump to content

lagano zveckanje hidropodizaca clio 1.6 16v


mate_vd

Recommended Posts

pozdrav ljudi...evo imam jedno pitanje u vezi svog clia.naime,kupio sam auto prosle godine u 11om mjesecu u zg.auto je imalo 160 000 km.posto sam ja inace mehanicar lagano sam krenuo sa izmjenom nekih djelova...diskovi,plocice,pakne i cilindri ...valeo bobine, sva ulja i filteri i tako.primjetija sam da mi se cuju malo hidropoditaci,ali ne na hladnom paljenju ni ista slicno...nego jednostavno konstantno kad je hladan i vruc ali ono skroz lagano.i nista ...kupim ja skf set zupcastog i saleri pumpu(saleri zato sto se u firmi pokazala dobrom,tj nije bilo nikakvih reklamacija dosta godina na te pumpe)i sve ja to skinem i neda mi vrag mira ...otvorim poklopac i izvadim bregaste i podizace.i krenem lagano s malom presom stiskati jedan po jedan podizac da izbijem iz njih ulje.i skuzim da su svi ok...svi su tvrdi ko kamen dok se ulje ne pocne izbivati iz njih.isperem i pregledam sve klackalice i sve ok,nemaju axijalnog lufta na valjcicima...ok to.svi lezajevi sto na glavi i poklopcu,sto na bregastima ok.ja sve pocistim i poslazem nazad ,usput promjenim i semeringe na bregastama ,stavim odgovarajuce blokatorei slozim novi remen,pumpu i rolice,nategnem sve....kad sam upalia,naravno...cuo se kao dizel dok se nisu podizaci napunili uljem i nabili pritisak i opet se cuju lagano.sad ako netko zna ko se sretao s renaultovim 1.6 16 v motorima k4m ,dali je on po prirodi malo bucniji motor po pitanju ventilskog razvoda,tj podizaca klackalica i samih ventila? i naravno,ovo je motor bez ikakvog varijatora nego s obicnim remenicama bregastih osovina :-)

107 ks.

Link to comment
Share on other sites

Pa ne znam, meni se ne čuje ništa posebno, čak sam imao havariju prošle godine kada su mi se polupali ventili, svih 16 komada, pa me bilo strah da su i hidropodizači dobili, ali ništa im nije bilo, niti su se išta čuli. E da, pazi na remen alternatora, meni je zacvikao ležaj natezača, a kako su remeni jedan do drugoga kada je ovaj pukao, podletio je pod zupčasti i napravio veliko sra**e

Link to comment
Share on other sites

ELF competition 10w40, ako se dobro sjećam, preporučeno u knjižici

Link to comment
Share on other sites

Zveckanje imaš od varijabilne remenice bregaste od usisnih ventila... vjerojatno je davno bila zrela za zamjenu ;)

Edited by twingara
Link to comment
Share on other sites

ja koristim elf excelium5w40,promjenio sam i remen kanalni i natezac.i kao sto sam odma napisao...motor od clia 2 ph2 1.6 16 v nema variabilnu remenicu,u megiju ima,zato clio ima 107 a megi 112 ks ;-)

Edited by mate_vd
Link to comment
Share on other sites

ali nija sad da zvecka ka traktor...neko drugi to nebi ni primjetija ,pa me samo zanimalo ako je neko isao za tim.sve jedno hvala :-) sve u svemu to je ok.auto pali i vozi bez greske i vuce odlicno :-)

Link to comment
Share on other sites

Ma taj motor je dušu dao, jedan od kvalitetnijih uopće

Link to comment
Share on other sites

stvarno je ...ima ljep raspored snage,odma s malih okretaja ljepo vuce.ja sam pretezno u lokalu s njim i potrosnja se vrti od 7.2 do makximum 8.0 .tebi?

Link to comment
Share on other sites

Po gradu isto tako, a na otvorenom 100-tka u petoj prođe i sa 6-6.5

Link to comment
Share on other sites

Filter ulja ima nešto poput nepovratnog ventila koji spriječava da se ulje spusti iz glave motora u karter. Možda on pušta.

Link to comment
Share on other sites

A tlak ulja? Možda pumpa ne nabija dovoljan tlak u glavu motora? Uljni kanali su svi čisti?

Link to comment
Share on other sites

skidao sam poklopac i bregaste,sve cisto kao suza .uopce nema nikakvih naslaga garezi...lampicu ulja uopce ne pali,osim na izmjeni ulja,a i onda je ugasi u par sekundi .

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.