Jump to content

Osvjetljenje brzinomjera ne radi


nikido

Recommended Posts

Prije tri dana mjenjao sam žaruljicu brzinomjera i krepala mi je rasvjeta, uz to ne radi mi zadnje pozicijsko svijetlo i rasvjeta komandne ploče kao ni zvučni signal za svijetlo. 

 

Provjerio sam osigurače kraj vozača i kraj motora i sve je u redu, čak sam probao i releje i oni su ok. Što da napravim, ako je itko imao isti problem bio bi zahvalan na pomoći.   

Edited by nikido
Link to comment
Share on other sites

Imaš kratak spoj negdje, sigurno ti ne radi ni prednja lijeva pozicija. Nekim čudom je to povezano na isti osigurač sa rasvjetom table(brzinomjer, obrtaljka..) ostala signalizacija je na drugom osiguraču i radi - pravac autoelektričar.

Link to comment
Share on other sites

Popuni u profilu podatke o autu jer ovako Clio mk2 znači svašta.

Mislim da ti je izgorio osigurač. 

Ako je kod tebe Clio 2 ph.1 onda ti se radi o ovom osiguraču:

 

post-14075-0-25576200-1413532651_thumb.j

 

Izvadi ga i umjesto njega stavi novi.

 

Inače na ovaj osigurač ti je spojena lijeva (prednja i stražnja) pozicija, registarska tablica, instrument tabla i razne lampice unutar kabine (sat/pojas, upaljač, botun centralnog zaključavanja, prekidači na vratima od prozora, botun od sva četiri žmigavca, tabla ventilacije).

 

Upali poziciju pa provjeri sve ovo šta sam nabrojio da li radi. Ako neradi onda je definitivno taj osigurač riknuo.

 

Ako ti osigurač opet izgori kada ga promijeniš onda si napravio kratki spoj sa onom lampicom koju si mijenjao. Morat ćeš onda opet skidati tablu i žaruljucu pravilno montirati.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.