Jump to content

Laguna V6 nemiran ler i povremeno gašenje motora


Marko_Os

Recommended Posts

Dakle, auto se jednako ponasa i na benzin i na plin. Dogadja se to da na leru okretaji variraju izmedju 600 i 800. Normala mu je 620-630. Problem nastaje kad padnu ispod 500, motor se ugasi, a posto je automatik, malo je problematicno u guzvi i prometu ponovo paliti. Ovo se desava kod kocenja dok salta u nizu brzinu

E sad jos jedna zackoljica je da to radi u trenutku kad temp dodje na radnu i to radi cca. 10-ak minuta i onda se smiri. Problem se javlja ponovo tek ako sam negdje stao na cca. sat vremena kad se malo ohladi, pa opet dodje do radne i divlja.

Problem se uopce ne javlja kad je auto skroz hladan i dok se temperatura vode dize prem radnoj.  

Zanima me odakle da krenem. Auto sasvim normalno ide, vuce, u voznji ne trokira, trosi "normalno". Check engine gori zbog katalizatora i to je jedina greska koju pokazuje dijagnostika. 

 

Sve mi nekako smrdi na neki senzor, ali ne znam od kojeg da krenem i na koji nacin bi ga uopce i ispitao. 
Ako ima netko neku viziju, molio bih detaljnije objasnjenje kako da dijagnosticiram problem i na koncu rijesim. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hm, on je imao problema da auto ne ide i da trokira i da stalno crkava. No imam tu jednu razvaljenu V6 pa cu skinut s nje i probat sa MAP-om. 

Link to comment
Share on other sites

Da li ima 2 senzora za mjerenje temperature vode?

Moguce da jedan salje krivi info, jer ocito radi problem samo pri određenoj temperaturi.

Edited by mata73
Link to comment
Share on other sites

E to ne znam. Gledam po workshopu, ali ne nadjem taj info. Samo sam nasao da ide jedna vrsta na taj motor. Cudno mi je da se to javlja samo kad je zagrijan i onda se dogodi da crkne i kad ga upalim radi najnormalnije, kao da se nista nije dogodilo. Okretaji mirni, ne crkava. Ali nekad bude i da nakon ponovnog paljenja ponovo divlja, iako onda s vremenom prestane. Gremlin

Link to comment
Share on other sites

Neki motori imaju 2 senzora pa sam mislio mozda i tvoj ima jer ako salje krivi info eto problema. Morat ce ti pomoci netko tko poznaje bolje taj motor.

Link to comment
Share on other sites

Samo hint. Spoji dijagnostiku i vozi i pogledaj sto ti pokazuje senzor temperature i ostali senzori...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.