Jump to content

Vrlo čudan problem s baterijom u ključu


Med0

Recommended Posts

Otišli žena i ja na put. Letili malo avionom po svijetu i njen ključ od auta je putovao s njom. Kad smo se vratili doma nakon 10ak dana, auto neće upaliti. Prvo neće ni verglati. Drugi puta zavergla ali neće kresnuti. Treći puta nakon duljeg verglanja kresne, ali motor radi vrlo nemirno i trokira. Četvrti puta upali nakon duljeg verglanja, ali radi kao sat. Peti puta opet neće upaliti....

 

Auto se ponašao kao da je friško opran ispod haube miniwashom. Komp baca grešku senzora za ulje iako normalno pokazuje razinu ulja pri kontaktu i baca grešku aktuatora klapne(!?), a auto vozi najnormalnije samo pravi probleme pri paljenju i to vrlo čudne.

 

Vidim da mi se lampica imobilizatora ne ponaša kao inače prilikom paljenja auta. Odemo po moj ključ i kresne normalno. Kresnem opet s mojim ključem i opet sve OK. Uzmem opet njen ključ i trese, dugo vergla, neće iz prve.... a vrata normalno otključava na daljinski. Zamijenim bateriju u njenom ključu i sad već mjesec dana oba ključa rade bez problema.

 

WTF?? Zar baterija u ključu može raditi takve probleme?? Šta se dogodilo s njenim ključem na putu, na aerodromskim skenerima ili tko zna gdje i na čemu....??  Živi misterij.

Link to comment
Share on other sites

Ako ste prolazili kroz rengen mozda ga je nesto uhebalo. Ili neki magnet mozda, sa se zbrkao kod u kljucu. Ovlasteni servis da ga proba opet kodirat?

Link to comment
Share on other sites

Baterija nebi trebala imati veze sa ovom. Tu je magnet koji je kod ostecen nekako...

Link to comment
Share on other sites

Ključ kao što je napisano radi nakon izmjene baterije. Sa starom baterijom bi verglao i ne bi upalio, a kad bi upalio ponašao bi se jako čudno s time da bi imobilizator i dalje blinkao dok se motor vrtio??

 

Mislio sam da je to možda zato jer auto nije bio vožen dva tjedna, ali nije do toga. Auto je napravio cca. 150km u dva dana i njen ključ je i dalje pravio probleme sve dok nije bila zamijenjena baterija (CR1220).

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.