Jump to content

Baterija unutar kartice


pokra89

Recommended Posts

cemu sluzi ona druga baterija unutar kartice? jel ona samo vazna zbog handsfree-ja, ili ima i neku drugu funkciju?

Link to comment
Share on other sites

super. e sad, kako cu ja znat do cega mi ne radi hf, otvorio sam karticu, koliko vidim sve je ok, do baterije ne bi trebalo biti jer je baterija punjiva kako sam čuo, a opet, na nekim mjestima sam pročitao da se i ona može isprazniti?

Link to comment
Share on other sites

Taj hands free samo ide na živce i ništa drugo. Ja ga uopće ne koristim. Koristim rezervnu karticu, bez obzira što mi glavna funkcionira. Na rezervnoj su mikro prekidači za razliku od glavne u kojoj su limice pa je puno ugodnija za korištenje (brže reagira na pritisak).

Link to comment
Share on other sites

Vidis kod mene je obrnuto. Toliko sam se navikao na HF da ga sad ne bih dao za brdo karamela. Doduse, ja sam narucio dvije nove kartice, bas iz razloga jer sam htio funkcionalan HF i puno puta do sada mi se pokazalo odlicnim, a posebno kad izvadim malu iz sjedalice i ako imam jos kakve vrecice u rukama ili sl. samo guzicom zalupim vrata i dovidjenja. Bilo je i par situacija, gdje me suputnici pitaju "jel neces zakljucat" i taman nakon mog smug face-a cujem trubtrub i gospoja se zakljuca.  :D

 

2pokra: baterija kao i svaka druga gubi svoju ucinkovitost tokom vremena. Ta baterija se puni putem citaca kartice, tj. topline (Usrmaatre ce ti bolje objasnit. On bolje od mene barata nitromikrohalolitijionpunjivoprekocitackartico pojmovima).

Bilo je pokusaja zamjene te baterije i neki su navodno i uspjeli, ali bilo je kratkog vijeka. 

Link to comment
Share on other sites

pa ja sam danas narucio tu bateriju, plus karticu s tri botuna/dugmeta. Naime, imam dvije, jedna je s tri, druga s dva, i kao usrmaatre, vecinom se koristi ova s 2, odnosno rezervna. Nedavno sam nesto citao, i tek tada, nakon 6 godina koliko imam auto, sam skuzio da ima taj handsfree. Međutim, meni nije radio. Ni zaključavanje ni otključavanje. Nisam imao mira pa sam, kako srbi kažu, rasturio karticu. I to jedva, bila je sva slipljena i nikakva, tako da mislim da ju je netko i prije mene otvarao. Nakon otvaranja, sve mi je bilo na svom mistu, al da to ne bude tako, pobrinuo sam se ja sam, tako sto sam malo mrdao tu bateriju od HF-a i time je lipo odlemio. Kako sam karticu jedva boga otvorio, vidio sam da od nje nema nista, pa sam onda, kao sto rekoh, narucio ovo: http://www.ebay.co.uk/itm/Replacement-Renault-Laguna-Espace-3-Button-Key-Card-Case-/171039000775?ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160, te, za svaki slucaj i ovo: http://www.ebay.de/itm/Panasonic-ML2020-VL2020-for-BMW-Fernbedienung-Schluessel-accu-battery-KEY-FOB-F1-/321407329842?ssPageName=ADME:L:OC:GB:3160

 

jesam li pogrijesio, i oce li mi hf radit nakon sta prominem kuciste i bateriju, vidit cemo, al ako nista, imat cu novo kuciste jer ovo staro je u takom stanju da ga je sramota stavit na stol prid ljudima, a i rezervna kartica je počela propadat

Link to comment
Share on other sites

Mozda ti HF nije radio jer je iz nekog razloga deaktiviran. To mozes provjeriti na Clipu. Znaci, stisnes lock+auto i onda bi ti se auto trebao zakljucati, zmigavci dva puta blicnu , a bocni zmigavci ostanu svjetliti jos par sekundi. To je znak da ti je HF aktivan. Kad je kartica u dometu, gurnes ruku izmedju kvake i vrata da "prekines" snop izmedju senzora u vratima i u kvak/ci i vrata se otkljucavaju. Isto tako kad se udaljis od auta cca.5-7m on se sam zakljuca i da ti dva kratka signala trubom i zmigavcima.

Ako u bilo kojem trenutku na kartici stisnes manualno otkljucavanje/zakljucavanje, HF se gasi i ponovo ga aktiviras tipkom lock+auto.

 

Suma sumarum, prvo ga spoji na Clip ako imas priliku i provjeri da li je u UCH aktivirana opcija HF. Djabe ti to sve ako nije ukljuceno. Ako je ukljucen, onda se mora ponasati ovako kako sam ti gore opisao.

Sretno sa ovim ebay kucistem, pogotovo sa HF karticom. Prilicno je natrpana, najvise zbog pozicije baterije, a i sam case nije bas idealno napravljen. Been there, done that. 

Link to comment
Share on other sites

Mlznam da postoji ta baterija koja se puni preko čitača i to je to. Meni to radi. Ali svako malo ispadne iz automatskog moda i to živcira. Kada glavnu karticu koristim bez lock +auto trebam stisnuti kao konj da se otključa/zaključa što mi ide na živce pa koristim rezervnu koju trena samo dotaknuti. Vjerojatno je baterija za HF u kartici oslabila.

Link to comment
Share on other sites

ja se isto nadam da je do nje, jer ne znam do ceg bi drugo jos moglo bit osim "ladnog lema", al opet, ko zna. Ona radi, tj zaključava i otključava kad se upre, također se i auto pali kad je kartica u utoru, tako da mi je jedino baterija logično objašnjenje... vidit ćemo

Link to comment
Share on other sites

Ok,znam da je ovo laguna al da pitam za megana 2,imam HF al nisam skuzio da se sam zakljucava...il on to nema i ja sad brkam jabuke i kruske? Ja ga zakljucavam preko dugmadi na vratima,otkljucavanje radi na senzoru na kvaki

Edited by vulja
Link to comment
Share on other sites

Na Meganu samo preko dugmeta na kvaki. Po meni losije rjesenje, jer HF gubi smisao ako opet moras nesto pritiskati + ti dugmici redovno crkavaju jer su lose zasticeni

Link to comment
Share on other sites

HF gubi smisao, ako nakon automatskog otključavanja/zaključavanja karticu moraš staviti u čitač da bi pokrenuo motor. Nažalost, u laguni 2 phase 1 to je neophodno.

Edited by usrmaatre
Link to comment
Share on other sites

ja se s tobom apsolutno slažem, pogotovo pri otključavanju, već eto kako već rekoh, nisam ni znao da mi auto ima tu mogućnost, a kad sam skuzio da može a ne funkcionira, onda me sad to zivcira. A i dobro mi je došlo ako nista zbog novog kućišta, jer ko zna kad bi ga narucio da nije ove situacije

Link to comment
Share on other sites

HF gubi smisao, ako nakon automatskog otključavanja/zaključavanja karticu moraš staviti u čitač da bi pokrenuo motor. Nažalost, u laguni 2 phase 1 to je neophodno.

Tu se slazem. Bilo bi dobro da je bezkontaktno paljenje kao na ph2

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.