Jump to content

Kaplje voda kod papučice kvačila


bob the biker

Recommended Posts

Pozdrav,

 

Pretražio sam malo i ostale teme ,no većini dolazi voda u auto kod suvozačeve strane i odvodi su im začepljeni.

 

Ja sam na svom očistio oba odvoda ,s lijeve i desne strane, na sredini ima cijev koja služi kao odvod za kondenzat klime ,i nju sam pogledao no ona je bila čista.

 

No još uvijek primječujem prilikom jačih kiša ili pranja auta da mi kaplje negdje iznad papučice kvalila , nije puno ,ali živcira. Zanima me ako možda tko zna gdje bi još mogla doći voda u kabinu ,možda po nekoj žici , kablu ili cijevi pa onda kaplje s toga ?

 

Naravno, problem je rastaviti kutiju ventilatora jer u njoj se nalazi kiler klime u koju ulaze cijevi iz motornog prostora pa mislim da bi onda trebao i sistem klime isprazniti,mislim da vidim što ima ispod i gdje bi tamo moglo ući ,ali je toliko tijesno da ne vidim ništa...

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

šiber nemam, znači pogledati oko stakla... zasad nisam vidio neke tragove koji bi upučivali na to.

Link to comment
Share on other sites

provjeri prostor ispod antene. Skini svjetlo i pogledaj unutra. Meni je tu puštalo i kapalo je po suvozačevim nogama. Prika vulkanizer mi dao neku fleku za krpanje guma, od nje izrezao brtvu i stavio između antene i lima. Od tada ne kaplje. 

Link to comment
Share on other sites

Kod mene ne 1.9D ima ona guma kroz koju ulaze glave žice od struje iz motora u kabinu...ona ti je kod mene točno iznad papučice kuplunga...neznam, pogledaj da nije ona možda ispucala il nešto pa tamo ulazi...

 

btw. kod mene je ulazila voda ispod antene jer mulci u autopraoni su ju skinuli i nisu dobro vratili i zahrđali mi kontakti na čipu za centralno zaključavanje i blokadu motora...nemam pojima kolko je bio popravak...zabrtvio sam sve kod antene s gumom i od onda nema problema...

Edited by megan
Link to comment
Share on other sites

hvala vam na idejama, idem svakako provjeriti antenu (to je na thaliji puštalo pa sam zabrtvio) ,i snop žica koji je iznad kuplunga ,samo moram vidjeti gdje su u motornom prostoru 

Link to comment
Share on other sites

Mislim,nisam ziheral mislim da se i meni isto dogada , osjetio jesam nesto kao mokro kod lijeve noge dakle kod kuplunga,al kak uvijek imam neku obucu ne osjetim nista konkretno.Samo kad su brutalno jake kise, vrlo rijetko u principu.

Ja koliko sam gledao, ona plastika na kojoj su recimo brisaci, ona mi ne dihta skroz uz sajbu, bas na tom dijelu na vozacevoj strani, ja si mislim da tu pusta, iako nemore biti..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Da ne otvaram novu temu pitat cu ovde.

Naša sam prije par dana mokar tapet ispod suvozačevih nogu. 

Pra sam auto prije toga pa sumnjam na nekakve odvode, ali nisan skužija di su?

Šta sve triba prikontrolirat?

 

Link to comment
Share on other sites

Odličan video, sutra odma provjeravam!

Inače ovaj smještaj akumulatora je najgluplji ikad. Pa to je non top vlažno!

Link to comment
Share on other sites

Nije od šećera, nista mu nece biti ;)

Papatalk via iphone 10

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.