Jump to content

Clio II 1.6 16v


dejan_2505

Recommended Posts

Prvo pozz svima a sad se bacam u "kratkim" crtama predstavit auto.

Renault Clio 1.6 16v,2001 god.

Laganih 230.000 km, full oprema (cak i vecina tog radi ukljucujuci origanalan radio na kazete i komande na volanu) :cool:

Nepunih tjedan dana je auto u mojem vlasnistvu pa eto da podijelim dojmove i usput se nadam opcenito bilo kakvim savjetima posto do sad nisam vozio renaulta!

Nakon corse b stvarno sam zadovoljan komforom i osjecajem u voznji i u globalu auto mi se za svoje godine i prijedjene kilometre cini ok,s druge strane uzeo sam auto tako reci neispravan kaj se tice nekih stvari pocevsi od podizaca koji nisu radili,maglenke,desni zmigavac,daljinsko centralno(kuciste kljuca puknuto i u losem stanju),display(temp,sat,radio)te je trebalo uglavit motorice u farove i postelat ih posto su novi :).

Od ovog navedenog uspjelo se poslozit podizace,problem je u onoj kutiji ispod volana sa relejima,sad jel je do releja,kutije ili kontakata neznam,uglavnom tu i tamo znaju zastekat ali malo pritisnem releje i opet prorade.

Takodjer farovi,maglenke i zmigavac slozeni,ostalo je rijesti kuciste kljuca i display.

Zadovoljan sam ocuvanoscu interijera i odma da navedem puno mi se vise svidja cockpit ovog nego redizajn modela.

Sto se tice limarije i laka vidi se zub vremena cak i tuce na krovu no nista prestrasno a i s obzirom na cijenu za koju sam uzeo auto nisam nezadovoljan.

I na kraju da se dotaknem motora mada tu nemogu previse rec osim problema koji trenutno postoji a to je da ne radi pravilno na leru vec dize okretaje od 1000-2000 rpm,probat cu zamijenit motoric ler gasa no o tome vise u samom topicu.

Isto tako nemogu ocijenit jel auto ide kak treba s obzirom na 79kW(do sad vozio 48kW :) ),probao sam ga stisnut i nekak ko da to nije to mada nisam siguran mozda mi se samo cini,uglavnom 1brzina cca 50,druga cca 85,treca cca 125.

Evo i par slikica da vidite o cem se radi :smile:.

 

nRRnST.jpg

 

EfrhT2.jpg[/url

 

HDkVyT.jpg

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

"I na kraju da se dotaknem motora mada tu nemogu previse rec osim problema koji trenutno postoji a to je da ne radi pravilno na leru vec dize okretaje od 1000-2000 rpm,probat cu zamijenit motoric ler gasa no o tome vise u samom topicu."

 

To je senzor topline motora.

post-14316-0-37633400-1415224596_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

jos jedan crnjo :)) dobro ocuvan sta se moze vidjeti na slikama.... :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Da malo osvjezim topic,za sad je sve ok s clijacem,ima jos par sitnica za rijesit al to cu hodu,jedino je jos zabrinjavajuc zvuk koji se javlja oko 80 km/h i sve mi se cini da je to do getribe jel dosta je tup zvuk,ko da nest dumi,nakon 110,120 km/h se ne cuje tolko..no da prijedjem na glavnu stvar :)

U planu mi je za proljece pripremit felge 16 cola i gewinde,ove koje su dosle sa autom su na prodaju pa cu stavit u oglas.

Link to comment
Share on other sites

Ta "kutija sa relejima" ti je UCH jedinica (kompjuter) i on nema nikakve veze sa podizačima prozora kod Clia 2 ph.1.

Kod tebe (isto i kod mene) sa prekidača na vratima žice idu direktno na motor podizača.

Vrlo vjerojatno da imaš problem sa napajanjem, pa kada pritisneš rukom UCH pomakneš i žicu napajanja koja ide direktno na kutiju sa osiguračima.

Provjeri osigurač i žicu sa njega.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Koje felge su to? 16?
meni na serijskim 14 u drugoj ide preko 90km/h, trećoj 130km/h

 

Imamo isto godiste, i problizno iste kilometre :D

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Pozdrav svima i eto da se javim nazalost nakon duzeg izbivanja tj,ne aktivnosti na forumu,Clio je jos uvijek na zivotu no nije se prakticki nista radilo osim servisa i zamjene potrosnih dijelova,od kvarova otisla remenica na radilici a bome i remenica alternatora je pri kraju.

Ipak dogodio se jedan update kolko tolko vrijedan spomena pa da podijelim,naletio na njuskalu na povoljan set rabljenih sportskih amortizera sa oprugama a posto sam poklonik tvrdog i neudobnog ovjesa,uzeo sam set te dao montirat prije cca mjesec dana na clia ,s obzirom na ulozeno i vise sam nego zadovoljan :)

20160221_153957forum.thumb.jpg.bf03ffbe1

20160221_154255forum.thumb.jpg.f5ee179b8

 

Edited by dejan_2505
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.