Jump to content

rucna kocnica, slabo zategnuta sajla.


luka2858

Recommended Posts

Daklem, problem sljedeci. Rucna pocela izbacivati gresku i ja pravac baotic i momci kazu da kompjuter izbacuje gresku da je sajla od rucne "prelabava" daklem slabo zatrgnuta i da moram mjenjati cijelu rucnu kocnicu. E sad da li ja stvarno moram mjenjati cijelu rucnu ili se to samo da dotegnuti? Jel nema mi logike da zbog tog razloga moram davati 4500-5000 kn zbog labavih sajli. Grand scenic 1.9 dci 2005 god.

Link to comment
Share on other sites

jeli električna parkirna kočnica? pretpostavljam da jest. provjeri jesu li sajle oštećene? dali su ispale iz svojih kopči i vise u zraku?

ako su sajle ok onda otvori  kutiju od mehanizma kočnice (velika crna kutija između zadnje dvije gume) i pogledaj u kakvom stanju su

koloturnici koji natežu sajle. u toj kutiji ima plastičnih dijelova koji se lako ostružu i nezateže ravnomjerno i onda javlja grešku.

sramota da u tako skupi dio nisu mogi stavit par mesinganih dijelova( ali onda nebi servis imao što raditi i masno naplatit)

Link to comment
Share on other sites

Je elektricna je,sve je na mjestu i rucna radi,samo po njihovom kompu je sajla labava i zato pokazuje gresku,ali i da je labava i da se ti dijelovi jesu potrosili blesavo mi je da moras cijelu rucnu mjenjati. A ta greska se ugasi nakon 1-2 minute pa se upali pa se ugasi. A onaj zuti trokut non-stop radi.

Link to comment
Share on other sites

isključi automatizam ručne da ti se ne aktivira kod svakog gašenja i nosi klocnu za stavit pod gumu.

rastavi tu crnu kutiju od mehanizma i vidi kakvo je stanje u njoj. ako su i u kutiji sajle ok, par puta potegni i

spusti ručnu i vidjet ćeš gdje ne radi do kraja.vjerojatno se "pojeo" neki plastični dio. ako imaš dobrog tokara

on ti može napraviti mehanizam od mesinga. vidi koliko će ti tražit. ako su sajle ok, to ti je najisplativiji popravak.

 

i meni se ta greška javljala par mjeseci i sama gasila nakon minut-dva i onda se mehanizam toliko uništio da se kod

potezanja ručne javljalo škripanje da su se svi u krugu 50m okretali za mnom,ali meni je bila i desna sajla uništena pa

sam je iskoristio do maksimuma prije zamjene.

polovni mehanizam i sajle stare minimalno 6 god(ta serija ručnih se proizvodila do 2009g) je oko 2000 kn+ugradnja i clip prilagodba

nova se čeka 20-ak dana i sa ugradnjom u ovlaštenom je 4100 kn 

Link to comment
Share on other sites

Momak nova je u ovlaštenom servisu drugi dan kod njih od narudžbe pod uvjetom da ju imaju na centralnom skladištu rez. dijelova u Novom Mestu.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam moju cekao tocno 18 dana. Narucio, dao kaparu 1000 kn i nevjerujem da je u njih u servisu stala 16 dana jer je i njima u interesu sto prije ugradit i naplatit. A nisu neke guzve u ovlastenom.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.