Jump to content

lampica "check airbag"


burgerqueen

Recommended Posts

Hej, hej!!

 

Ovako, prije 2 godine imala sam problema s paljenjem lampice za suvozacev airbag, to su u AC Roca rjesavalai u nekoliko navrata. Sad je ok.    Jucer navecer mi se upalila lampica "check airbag", s tim da apsolutno nisam pomicala sjedalo niti ista stavljala ispod sjedala. Zvala sam AC Rocu i rekli su da mi dijagnostika kosta 200kn.. a kad ustanove sto je problem da ce tek onda znati cijenu.

 

Jeste li imali slicna/ista iskustva? Jel znate nekog drugog osim AC Roca koji rade pouzdano, a jeftiniji su i daju garanciju?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bez dijagnostike jer vrlo teško reći u čemu je točno problem. Može biti greška na bilo kojem elementu sustava zračnoga jastuka (greška nekoga od jastuka, greška napajanja, prekid neke žice, loš spoj na nekom od konektora, .....).

 

Sigurno da u Zg ima još mjesta gdje se može odraditi dijagnostika, a to će ti javiti netko od kolega iz Zg-a.

Link to comment
Share on other sites

Hej, evo mene s novostima!

 

AC Roca mi je u startu bio preskup, pa sam auto odvezla u servis Ivan Puljek, gdje su mi lemili zice ispod sjedala te na kraju je ispao problem u desnom zatezaču pojasa. G. Puljek je rekao da mu se nije u deset godina dogodilo ista slicno (osim s automobilima koji su sudjelovali u sudaru).

 

Tako da mene zanima gdje mogu kupiti novi ili polovni i jeste li imali ovakvu situaciju?

 

Hvala, Iva

Link to comment
Share on other sites

U zatezaču pojasa???

Koliko znam zatezač pojasa se aktivira pri sudaru, ali onda ispali i Air bag.

Pošto ti imaš Clio 3 ne znam kako je kod tebe, na Cliu 2 i na većini drugih zatezač pojasa je na sjedalu, i on je u biti ono gdje uštekaš pojas kad se vežeš.

Ispucani zatezač uvuče prema podu 3-4cm cijeli taj dio gdje uštekaš pojas. Nisam jos čuo da bi isti radio probleme ako se nije aktivirao.

Najbilje bi bilo da odeš majstoru koji ima CLIP pa da vidi što je problem. Moguće da je i centrala.

Ako je baš do zatezača polovni je oko 50€, i pri promjeni mora sjedalo van.

Sama promjena traje od 1-1.5h.

Link to comment
Share on other sites

Puljek bi trebao imati CLIP. On je zapravo nekada imao Auto Krešo u Krapini.

Link to comment
Share on other sites

Puljek mi i je rekao da je otisao zatezač pojasa desni i da kod nejga novi dode 650kn, sto mi je malo preskupo. Isto tako mi je cudno da je to otislo, jer nikad nisam imala sudar, niti je itko manijacki potezao pojas, niti se ista dogodilo s utikacem za pojas (nije dosao u dodir s vodom niti icim, sto bi mozda moglo potencirati kvar).

 

Gledala sam po netu, ali nigdje nisam uspjela naci zatezač pojasa za Clio III.. pomoc?

 

Bojim se da nakon sto to srede da ce opet zasvijetliti i da to nije pravi uzrok sto svijetli lampica... To mislim zato sto je gosp.Puljek sam rekao da se to nikad do sada nije dogodilo, barem njemu nitko nije dosao s takvim problemom (osim kad je auto vec bio u sudaru).

 

CLIP sigurno ima, jer kako bi inace znao? (ili sam ja samo naivna?)

 

Hvala,

 

Iva

Link to comment
Share on other sites

Rabljenih sigurno ima, treba samo potražiti.

Mogao je kvar ustanoviti i nekim drugim dijagnostičkim uređajem, ali ako Silvester kaže da vjerovatno ima CLIP onda bi tako trebalo biti.

Potraži drugo mišljenje kod drugog majstora.

Link to comment
Share on other sites

Na Cliu 3 pirotehnika se ne nalazi u podnožju kopče gdje se vezuješ i prilikom aktiviranja kopču ne povlači prema dolje.

Pirotehnika se nalazu na dnu B stupa ispod zaštitne plastike.

Kao šta je i rečeno vrlo čudno da je tu problem ako auto nije bio u nekom sudaru pa je pirotehnika bila aktivirana,

 

Kao šta ti je mata predložio idi negdje po drugo mišljenje. Nemora biti problem u samoj pirotehnici, možda je jednostavno u prekidu negdje žica između pirotehnike i centrale airbag-a i zato svijetli lampica na tabli.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Evo me.

 

Isla sam po drugo misljenje kod AS Mika u Ježdovcu. Kaze da mi je otisao mikrocip u desnom zatezacu pojasa.. sad cekam da to naruci, zamijeni i po njegovom bi sve trebalo biti ok.

 

U meduvremenu, sam skuzila da npr. kad stojim na semaforu da mi auto jedva ostaje upaljen.. Tipa, parkiram se jucer po snijegu i svaki put kad spustim kad za promijeniti brzinu ugasi se. Broj okretaja motora je debelo ispod 1, tj tocno na pola puta izmedu jedinice i ugasenog auta..meni je to jako cudno i znam da nekaj nije u redu, ali mi gosp. Mika tvrdi da kad uklone i zadnju gresku da ce sve biti ok..meni se tako ne cini. Prvo sam mislila da mi akumulator odlazi, pa alternator, a sad vise nisam pametna :( jel netko imao takav problem?

 

Inace, i gepek mi se otvarao u voznji, ali eto, to je sad popravljeno. nemam srece:(

Link to comment
Share on other sites

" Inace, i gepek mi se otvarao u voznji, ali eto, to je sad popravljeno. "

Kako je ovo rijeseno? Starom se na cliu isto malo sam otvara kod otkljucavanja, nekad u voznji, nekad se uopce ne moze otvorit...pa onda mjesec dva sve ok...

Link to comment
Share on other sites

ooo kolegice TCE :00009019:  ,da moguće je da je u pitanju čip,što se tiče gašenja reci majstoru da ti očisti usis sa čistačem za karburatore pa ćeš vidjeti,meni se događalo da kad sam ga ugasio nisam mogao da upalim,nakon što mi je majstor očistio usis auto radi normalo

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205280203418885&set=ms.c.eJwzNDAyMDWyAJLGRoYWFhYGeoYIEROQiCkAfHQG~_g~-~-.bps.a.1220057375844.34928.1061191094&type=1&theater

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205280203218880&set=ms.c.eJwzNDAyMDWyAJLGRoYWFhYGeoYIEROQiCkAfHQG~_g~-~-.bps.a.1220057375844.34928.1061191094&type=1&theater

 

 

Ovako, jel znate gdje mogu nabaviti, ili mozda netko od vas ima, konektor za airbag koji se nalazi ispod sjedista suvozaca?s 10cm zice.

 

takoder, jel ima netko od vas renaultov CLIP, nemojte mi govoriti da idem u ovlasteni servis..trebala bih resetirati neke greske..

Link to comment
Share on other sites

" Inace, i gepek mi se otvarao u voznji, ali eto, to je sad popravljeno. "

Kako je ovo rijeseno? Starom se na cliu isto malo sam otvara kod otkljucavanja, nekad u voznji, nekad se uopce ne moze otvorit...pa onda mjesec dva sve ok...

 

sto se gepeka tice, smeta ga voda koja ulazi unutra (?!?!!), ni meni nije bilo jasno kako je to moguce kad je auto star samo 4,5god..,al ajde i bio je jedan kontakt odspojen. Nakon sto mi je to majstor popravio nemam problema nikakvih s gepekom. Problem s niskim okretajima motora je isto rjesen, iako mi je rekao da je cudno sto pise da je normalno za motor s turbinom koji ja imam da su okretaji motora 650 +/- 50...sto se i meni i njemu cini stvarno nisko..ali pise da je tako normalno..

Link to comment
Share on other sites

Otpojio sam konektor za pojas ispod vozačkog sjedala jer me živcirao kod kratkih vožnji.(vinograd...)  e sad je pitanje dal to utječe na rad zračnih jastuka? Više mi ne svijetli lampica za pojas niti ne cvili, al me zanima dal budu zračni radili normalno.

Link to comment
Share on other sites

Mislim da ti sada neradi pirotehnika zatezača pojasa, jer centrala zračnog jastuka "misli" da nisi vezan.

 

Ako te živcira sviranje na kratkim relacijama kada nisi vezan puno ti je bolje i elegantnije da si kupio plastične kopče koje se ubodu u pojas i nema cviljenja niti lampice. Cijena je bagatelna, 15 kn u Interspara, a viđao sam te kopče i na drugim mjestima.

 

Druga varijanta ti je da držiš uboden suvozačev pojas u kopču vozačevog i opet nema lampice i zujalice. 

Ti si odabrao najgoru varijantu.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Potpis za Dragana. Meni je stari za tu situaciju sa nekog starog auto otkidao kopcu sa pojasa i drzi je u pretincu kod mjenjaca.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.