Jump to content

clio2, storia, 2007., veličina čeličnih felgi?


viking37

Recommended Posts

molio bih pomoć. dakle, na cliu su felge 5.5J. imam dvije felge i zimske gume za zamjeniti cijeli kotač. obzirom da ću ove godine morati ići u liku, pa bih stavio i zadnje dvije zimske gume.

 

e, sad. našao sam dvije čelične felge na njuškalu, 14", clio2, ali 2004 godište. i vlasnik mi kaže da je dimenzija 6J. 

 

pa me interesira da li uzeti te felge, obzirom da su nešto šire od mojih, odn, da li će biti problema sa struganjem, ribanjem po unutrašnjoj strani o nešto?

 

hvala unaprijed!

 

Link to comment
Share on other sites

da, znam da su propisane, no, da li se 6J felge mogu montirati a da se ne ugroze vozna svojstva, odn. da li se UOPĆE mogu montirati (trenje o nešto, zbog pol cola veće širine)?

Link to comment
Share on other sites

tako bi i bilo logično. sada su mi se javili iz vulkala. kažu - "možete staviti, no, mi ne preuzimamo nikakvu odgovornost ako se nešto desi upotrebom felgi neadekvatne širine". valjda se boje da ću ih tužiti ako se nešto desi sa te dvije felge. što li.... 

 

hvala ti na ovoj tablici, na nju još nisam naišao. i po ovome zbilja ispada da se mogu staviti svakojake felge. onda, ipak u kupovinu! 

 

hvala!

Link to comment
Share on other sites

ja sam do jučer bio u nekakvom blaženom neznanju, pa sam znao da se felge dijele na čelične i aluminijske, da postoje od 13 do kakvih 20 coli i da postoji različiti broj rupa. ali ET, JOT, znanstvena fantastika. 

znači, još jedan podatak/broj na kojeg moram paziti. 

 

sve mi se čini da ću radije skinuti postojeće, staviti zimske na ove felge, pa sam na miru. 

 

hvala!

Link to comment
Share on other sites

J označava širinu rupe za šarafe (mislim), a na Cliu su 17.3mm. Provjeri to jer nisam ziher davno sam mijenjao gume.

 

13" ti sigurno ne ide na auto jer su ti kočiona kliješta prevelika i ta felga je išla koliko mi je poznato jedino na Clio II ph1 s najslabijom opremom koji je imao puni disk 230mm naprijed bez ABSa. Ph2 modeli svi imaju standardno ABS i ventilirane diskove od 259mm.

Link to comment
Share on other sites

nisi potpuno u pravu,diskovi su 239mm i koliko znam isli su na ph2 samo nisu puni nego ventilirani a 1.2 8v ima i 239mm pune diskove.

Link to comment
Share on other sites

Kod mene na mome Cliu (bez ABS-a) su prednji diskovi puni 238 mm.

 

Šta se tiče oznake "J" ona ne označava promjer rupe za vijke nego označava oblik vanjskoga ruba felge na koji naliježe guma. 

 

Ako viking uzme felge širine 6 cola u odnosu na postojeće dvije će ove biti šire pola cola ili 1,25 cm i trebale bi se moći ugraditi bez problema.

 

Ofset mu je kako je već i Med0 rekao ET36 i centralna rupa je 60,1.

Link to comment
Share on other sites

i na koncu, vulkanizeri mi ne preporučuju, u servisu kažu - "možeš, ali..." a na forumu su podijeljena mišljenja. od "nema frke, kupuj", do "pazi na razliku u ETu, jer može biti svašta". 

koliko nepotrebnih podataka i zarkancije od samog renaulta sa rrazličitim dimenzijama felgi.

Link to comment
Share on other sites

Nisu neke komplikacije pitanje je jesu li felge ravne i u kakvom su stanju. Baci oko koliko kostaju nove kod nas i u slo.

Link to comment
Share on other sites

nove su kod nas cca 350kn (ako ne i nešto manje). u renaultovoj trgovini. plus gume, opet kakvih 350 (sava ili slično, za pregrmiti zimu), plus montaža i balansiranje (jer se i to naplaćuje bez obzira što si kod njih kupio gume i felge), skoro 1700kn. 

sve mi se čini da ću odustati od projekta. :(

Link to comment
Share on other sites

ojojoj, pa kaj nikog nema tu s tim felgama na cliu 2? od prve godine imam gore 7J i nis ne struze (strugalo je samo dok su gore bile gume 205 i previse distance)... ak uzmes 6J (razlika u odnosu na 5.5 je pol od 0,5 inca u jednu, a pol u drugu stranu, dakle 6mm!!) neces ni znati da nisu 5.5... ak ti je et izmedju 30-40 nemas brige nikakve... ak je 27 ili 44, opet prolazi, al bi mozda vec to moglo biti blizu necem... reference radi... 7J, 15 cola, 195 guma komotno ide s et od 27-42... tak da ti s uzom felgom i gumom (i autom normalne visine) imas mjesta kolko oces... po meni samo moras pazit centralnu rupu i 4x100 razmak sarafa... i naravno 14 ili 15 cola promjer felge :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.